Terug

 • Kleine attentie bij elke bestelling
 • Voor 16.00uur besteld, dezelfde werkdag verzonden
 • Al 11 jaar jouw specialist in aquarium & vijvervoer

Welk soort Bassleer Biofish Food moet ik aan mijn vissen geven?

 • 05 / 08 / 2021 0
Welk soort Bassleer Biofish Food moet ik aan mijn vissen geven?

Bassleer Biofish Food visvoer is verkrijgbaar in verschillende varianten. Soms kan het wat lastig zijn om het beste voer voor jou vissen te selecteren. Lees hier welk voer het meest geschikt is!

Dr. Bassleer Biofish Food - voeren naar het voorbeeld van de natuur!

Bassleer voer assortiment

Het Bassleer Biofish Food visvoer is verkrijgbaar in verschillende varianten. We snappen dat het soms wat lastig kan zijn om het beste voer voor jou vissen te selecteren. Daarom hebben we op deze pagina alle voeren beschreven zodat je zeker weet dat je het beste voer voor jouw vissen kiest! Kom je er toch niet helemaal uit, stuur ons even een berichtje en we kijken graag met je mee!

Ons best verkochte product is Dr. Bassleer Biofish Food REGULAR medium! Waarom? Het heeft een enorm aantrekkingskracht door zeevisproteïnen (Omega-3), probiotica Pediococcus en het is een fijne korrel (0.5mm) waardoor het langzaam zinkt naar de bodem = ideaal voor een gezelschapsaquarium.

 

 

Welk Bassleer Biofish Food is geschikt?

 • Alle soorten Biofish Food zijn goed voor ALLE vissen, Garnalen, Kreeften, Slakken, Dwerg waterkikkertjes, Nano-visjes, Zee en Zoetwater, enz.
 • U wist het misschien wel maar er zijn 6 verschillende maten van korrels, bedoeld voor de verschillende afmetingen van de bek van de vissen.
 • Dr Bassleer voer bevat vooral eiwitten van wildvang zeevissen met extra ‘groene’ elementen, en vitaminen & mineralen!
 • Alle soorten Biofish Food bevatten PROBIOTICA Pediococcus acidilactici: verbetering van de darmflora = betere bescherming & immuniteit!
 • De korrels zinken allemaal (hoe kleiner, hoe langzamer) en behouden voor 6+ uren hun consistentie in het water= beter voor alle vissen in het aquarium.

Welk soort Bassleer Biofish food voor welke soort vis of garnaal?

Biofish Food Regular: voor ALLE vissen; goed om te starten en te wennen aan het gebruik van Biofish Food!

Biofish Food baby & nano: een super kwaliteitsvoer! Voor ALLE baby vissen, kleine nano-visjes (<2cm), voor het nano-aquarium (bijvoorbeeld Microrasbora, Normanni), garnalen, maar ook alle andere vissen eten graag fijne, kleine, korrels. Is een echte korrel die zeer langzaam zinkt en voor vele uren zijn consistentie behoudt.

Biofish Food Chlorella: voor alle vissen maar ook diegene die graag wat extra ALGEN zoeken: levendbarenden, gouramies, killies, katvissen Loricariidae, Cichliden, alle Zeevissen.

Biofish Food Green: voor vissen die graag meer GROEN eten; Katvissen Ancistrus, Plecos, Loricariidae, Mollies, Guppies, African Rift Lake Cichliden, Slakken, Zeewater Doktersvissen.

Biofish Food Açai: voor de vissen die extra KLEUR EN KRACHT nodig hebben, bijvoorbeeld om aan te sterken of om te kweken. Uitstekend voer voor kweekkoppels! Alle Cichliden, maanvissen en zeker ook Discus om ze volledig op kleur te krijgen.

Biofish Food Cavar: een SUPER PREMIUM visvoer voor vissen die (nog) niet gewend zijn om droogvoer, granulaat te eten. Bijvoorbeeld voor wildvang vissen, vissen die gewend zijn aan levend voer. Cavar is een zeer attractief voer met veel smaak! Ook voor uw bijzondere vissen zoals Betta’s of Zeevissen!

Biofish Food Shrimp sticks: Speciaal voor Garnalen een 100% vegetarische stick met 10 verschillende componenten om de garnalen goed te verzorgen en succesvol te kweken!

 

 

Welke soort Biofish Food is nodig als hulp bij welk probleem bij mijn vissen?

Sommige soorten Biofish Food zijn een FUNCTIONEEL VOER die bijdragen (helpen) bij de controle en preventie van problemen; meestal werkt dit het best in combinatie met een medicijn of na een behandeling.

Biofish Food Fuco: met 0,8% waardevolle fucoidan.
Gebruik: tijdens de behandeling tegen bacteriële infecties.

Biofish Food Forte: met Immunostimulantie (beta-glucanen)
Gebruik: voor het aansterken van het IMMUUNsysteem waardoor ze gemakkelijk kunnen herstellen na stress, transport, acclimatiseringof om ze te beschermen (=preventie) tegen ziekte (voor tijdens en na de behandeling); bij voorkeur ‘slechts’ 10 dagen per maand te gebruiken om meer resultaat te halen.

Biofish Food Garlic: met verse LOOK
Gebruik: helpt de zieke vissen om hun eetlust te stimuleren! Daarbij is look vaak succesvol tijdens of na behandelingen van parasitaire (bv. Hexamita & Wormen) en bacteriële infecties; eventueel te gebruiken samen met Hexamor, Virumor of anti-worm (Argumor).

Biofish Food GSE/Moringa: met GRAPE FRUIT SEED EXTRACT & MORINGA BLADEREN.
Gebruik: aan te raden te gebruiken bij inwendige (darm!) bacteriële infecties; prima in combinatie met antibacteriële behandelingen.

Biofish Food Herbal: bevat 4 KRUIDEN(Tijm, Munt, Vogelkruid, Alsemkruid) die een breedspectrum verzorging geven.
Gebruik: wordt aangeraden bij vissen die te mager zijn en waar moeilijk een juist diagnose van het probleem vastgesteld kan worden. Herbal helpt vooral bij het herstel van de inwendige organen en wordt ook gebruikt om virale infecties tegen te gaan (waar medicaties niet veel uithalen). Recent hebben wij informatie verkregen dat het Sluierstaarten/Oranda’s helpt die op hun buik aan het oppervlak hangen= het zinkend voer met kruiden helpt de vissen!

Biofish Food Aloe: met ALOE vera.
Gebruik: helpt bij herstel van beschadigd weefsel zoals bij vinrot, huidwonden, verlies van schubben, kieuwschade, etc. We raden dit functionele voer aan voor gebruik tijdens en na een behandeling.

Biofish Food Matrine: met extracten van SOPHORA plant (matrine & oxymatrine).
Gebruik: zorgt voor huidbescherming (afwerend) tegen parasieten Witte Stip en Peperstip (zee- en zoetwater) (ideaal voor rifaquaria).

Biofish Food Lapacho: met LAPACHOL (van bast van boom Lapacho) & look.
Gebruik: ter bescherming tegen inwendige parasieten Spironucleus (Hexamita), slijmerige uitwerpselen. Lapacho helpt de vis sneller te genezen van het Gatenziekte-syndroom (vooral Cichliden & zeewater doktersvissen).

Biofish Food Pumpkin: met POMPOENZAAD extract.
Gebruik: helpt de vissen om zich te beschermen tegen inwendige worminfecties in de darm.

De Biofish Food professional lijn

Biofish Food Professional Care: met MIX van Probiotica Pediococcus acidilactici, Immunostimulantia, Algen Chlorella & Vrucht Açai.
Gebruik: voor regelmatig gebruik in de visafdeling van een aquariumzaak of kweker, na nieuwe binnenkomsten en gedurende de vele weken dat je de vissen op voorraad hebt. Professional Care sterkt de vissen, stimuleert de gezondheid en geeft ze mooie kleuren. Daarmee heb je minder problemen, hoef je minder medicijnen te gebruiken.

Biofish Food Professional Treat: met MIX van Probiotica Pediococcus acidilactici, Aloe vera, Look en 4-Kruiden.
Gebruik: een functioneel visvoer dat helpt bij de visziekten: controle en herstel; ook na een behandeling; een succesformule voor vele problemen van onze siervissen! Daardoor sneller genezen!

 

 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box
  de Visvoer WebWinkel 9,7 / 10 - 2485 Reviews @ WebwinkelKeur
  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »