Aquariumvoer 

Visvoer voor al jouw tropische aquariumvissen!

Hier vindt u alles wat u nodig heeft voor het voeren van uw tropische aquarium vissen, Axolotl, slakken, kreeften en garnalen. Zorg voor een afwisseling in de voeding door verschillende soorten vissenvoer te geven. Om dit gemakkelijk te maken hebben wij vele verschillende merken en typen visvoer op voorraad die u gemakkelijk online kunt bestellen. Op deze manier krijgen de vissen alle benodigde voedingsstoffen binnen en een afwisselende voeding draagt bij aan het welzijn van de vissen!

Onderverdeling in soorten vissen

De eerste onderverdeling vindt plaats in het soort voedsel. Is de vis een pure planteneter (herbivoor), een alleseter (omnivoor) of eet hij liever kleine krabben, wormen of weekdieren (carnivoor)?
Ook zit er veel veschil in soorten vissen; sommige vissen zijn erg kieskeurig wat betreft het visvoer, andere eten alles wat voor hun neus komt.

Tip voor het voeren van vissen

Geef uw dieren meerdere keren per dag kleine hoeveelheden voer in plaats van een grote hoeveelheid visvoer in één keer in het water te gooien. Het voedsel moet na 2-3 minuten volledig zijn opgegeten. Visvoer wat niet opgegeten word vervuilt onnodig het water van het aquarium.

Verschillende soorten visvoer

Er zijn vele verschillende soorten visvoer;

Vlokken, tabletten, gedroogd voer, sticks, poeder of gel. Ook voer voor Axolotl, garnalen en kreeften en slakken.

Vlokvoer:

Dit visvoer bestaat uit platte vlokken. Er zijn verschillende groottes en voermengsels. De vlokken zwellen op in het water en zinken dan langzaam naar beneden. Het voedsel bereikt de vis in alle zwem- en voergebieden.

Granulaat:

Granulaat aquariumvoer bestaan uit kleine samengeperste brokken. Deze granulaat korrels blijven lang intact in het water, zuigen zichzelf vol en worden volledig door de vis gegeten. Daarom moet de korrelgrootte overeenkomen met de grootte van de vis. Korrels zijn ook bijzonder geschikt voor cichliden.

Voertabletten

Tabletten zijn de optimale voeding voor bodemvissen. Ze bestaan uit geperste vlokken en zinken snel. De tabletten zijn een goede voeding om de dieren te bekijken omdat ze er lange tijd van "schrapen".

Pellets/ sticks

Pellets worden in langwerpige vorm geperst. Afhankelijk van hun samenstelling blijven ze wat langer drijven en worden ze voornamelijk gebruikt voor grotere vissen.

Subcategorieën

 • Artemia kweken

  Zelf artemia kweken

  Als opkweekvoer voor jonge tropische vissen wordt vaak levende Artemia gebruikt. Artemia nauplien zijn pekelkreeftjes die leven in sterk zoutwater meren. Met onderstaande producten kunt u deze artemia ook thuis zelf gemakkelijk kweken!

   Artemia kweken makkelijk?

  Het zelf kweken van Artemia uit Artemia-eieren is relatief eenvoudig. Het enige wat je nodig hebt is een Artemia kweekset of lege fles, een beluchtingspomp met slang, een luchtsteen en jodiumvrij zout. Gebruik per 500ml water ca. 15gram zout, voeg de eitjes toe en afhankelijk van de temperatuur, komen de Artemia eitjes na 1-2 dagen uit.

 • Axolotl voer

  Hier vindt u ons gespecialiseerde Axolotlvoer. Sinds oktober 2009 is het merk Axobalance op de markt die speciaal voor Axolotl ontwikkelde voederkorrels produceert! Deze Axolotl voederkorrels zijn speciaal voor Axolotl ontwikkeld en dus niet zoals vaak elders gezien wordt, eigenlijk steur of visvoer.

  Axobalance voederkorrels worden sinds jaren succesvol gebruikt als evenwichtige en voedzame voeding voor Axolotl door hobbyisten, in dierentuinen en onderzoeksinstellingen en aanbevolen door Europa's grootste Axolotl community!

 • Cichliden voer

  Het juiste voer voor cichliden in het aquarium

  Hier vindt u cichliden visvoer dat speciaal is afgestemd op de behoeften van Malawi cichliden, Afrikaanse cichliden en andere cichliden in het aquarium.

  Cichliden voer moet evenwichtig en gevarieerd zijn en vergelijkbaar zijn met het natuurlijke dieet van de vis. Belangrijk is om te weten dat er plantenetende (herbivoor), allesetende (omnivoor), vleesetende (carnivoor) en limnivore cichliden zijn.

  Voedingsvereisten van cichliden in het aquarium

  Bij herbivore cichliden uit het Tanganyikameer bestaat de natuurlijke voeding voornamelijk uit algen die zij vinden op roten of op het wateroppervlak in de buurt van de kust. U heeft daarom plantaardig cichliden voer nodig, maar de cichliden eten ook vezelrijk, fijn levend of bevroren voedsel.

   

  Limnivoor cichliden uit het Malawi meer (bijv. Mbuna's) eten voornamelijk algen en insectenlarven in hun rotsbiotopen. Daarom moet het voer voor deze cichliden ook een bepaalde hoeveelheid eiwit bevatten. Vooral omnivore of vleesetende cichliden uit Afrika of Zuid-Amerika hebben voedsel nodig met een hoog eiwitgehalte, omdat ze zich ook voeden met vis of krabben.

 • Discus voer

  Vind het juiste voer voor uw discus!

  Discusvissen zijn bijzondere vissen, die met hun trage en bijna majestueuze bewegingen een bijzonder ontspannende en geruststellende blikvanger zijn in uw aquarium! Qua voedingswaarde is de elegante discusvis echter wat lastiger en kieskeurig, waardoor het moeilijk kan zijn om de juiste discusvoeding te vinden. Wat mag niet ontbreken als discus-feed en wat moet dringend worden vermeden?

  Discus, carnivoor of omnivoor?

  Discusvissen worden al lang beschouwd als pure carnivoren, omdat ze zich als roofdieren in het wild voeden met voornamelijk kleinere dieren. Daarbij krijgen ze echter ook de maaginhoud van hun prooidieren binnen die veelal uit plantaardig voedsel, zoals spirulina en waterplanten bestaat. Hierom moet er bij het voeren van discussen in het aquarium ook op worden gelet dat de voeding bestaat uit zowel dierlijke als plantaardige ingrediënten.

   

  Artemia, rode en witte muggenlarven, watervlooien, enchytraen en tubifex zijn bijvoorbeeld geschikte dierlijke voedingsbronnen. Deze kunnen eenvoudig als bevroren voedsel of in de gevriesdroogde toestand worden gevoerd. Runderhart of spiervlees van andere warmbloedige dieren mag niet in te grote hoeveelheden worden gevoerd, omdat dit meestal niet zo goed verteerd wordt en tot tekorten, leververvetting en ziekte kan leiden. Spirulina en spinazie zijn ideaal als vers of droog voer!

   Basisvoeding voor de discus

  Hoogwaardig vlokkenvoer of granulaat voer, zoals speciaal discus granulaat kan als basisvoeding voor discusvissen worden gebruikt. Voor langlevende en gezonde vissen is het aan te bevelen het voer regelmatig te varieren en aan te vullen met af en toe levendvoer.

 • Dr. Bassleer voer

  Dr. Bassleer Biofish Food visvoer is een compleet visvoer en biedt voldoende voedingsstoffen voor alle aquarium vissen!

  Bassleer voer bevat een gehalte van 20.500 kJ per 100 g en is hiermee veel rijker aan voedingsstoffen en zuiniger te gebruiken dan veel andere siervisvoeders.

   

  Vissen eten brokjes. Omdat de bekken van de vissen verschillend zijn, dient het voer voor de bekken geschikt en aan de eetgewoonten van de vissen aangepast te zijn. Dr. Bassleer Biofish Food granulaatvoer wordt aangeboden in de verschillende optimaal aangepaste granulaatsoorten; S, M, L, XL, XXL en 3XL. Granulaatvoer van de korrelgrootte M daalt langzaam en voert daardoor in alle drie de waterzones. Zo krijgen zowel oppervlakte-eters als vissen in de middenzone en op de bodem in gelijke mate volwaardige voeding!

   

  Dr. Bassleer Biofish Food wordt uitsluitend gemaakt van natuurlijke grondstoffen en bevat vooral eiwitten van wildvang zeevissen met extra ‘groene’ elementen, en vitaminen & mineralen. Hierdoor is het voer gegarandeerd vrij van kunstmatige kleurstoffen! 

   

  Alle soorten Biofish Food zijn goed voor ALLE vissen, Garnalen, Kreeften, Slakken, Dwerg waterkikkertjes, Nano-visjes, Zee en Zoetwater. 

   

  Alle soorten Biofish Food bevatten PROBIOTICA Pediococcus acidilactici: verbetering van de darmflora = betere bescherming & immuniteit!

   

  De korrels zinken allemaal (hoe kleiner, hoe langzamer) en behouden voor 6+ uren hun consistentie in het water= beter voor alle vissen in het aquarium.

   

  Dr Basleer voer is verkrijgbaar in zes verschillende korrelgroottes:

  Bassleer korrelgrootte MBassleer korrelgrootte MBassleer korrelgrootte LBassleer korrelgrootte XLBassleer korrelgrootte XXLBassleer korrelgrootte XXL
  0.2 - 0.5 mm 
  Voor vissen < 2 cm
  0.5 - 0.8 mm 
  Voor vissen > 1 cm
  0.8 - 1.2 mm 
  Voor vissen > 5 cm
  XL 
  1.2 - 1.6 mm 
  Voor vissen > 10 cm
  XXL 
  2.8 - 3.2 mm
  Voor vissen > 15 cm
  3XL 
  6.5 mm
  Voor vissen > 20 cm
   

  Twijfel je welk soort Bassleer voer het beste is voor jou vissen? Kijk dan even op deze pagina! Kom je er niet helemaal uit? Stuur ons een berichtje en we kijken graag met je mee!

 • Discusfood

  Discusfood - premium discus voer!

  De DiscusFood recepten zijn ontwikkeld op basis van de ervaring van de beste kwekers en ondersteund door laboratoriumtests. Dit zorgt ervoor dat uw vissen goed groeien en hun kleuren volledig tot hun recht komen! DiscusFood wordt geproduceerd in Duitsland.

   

  Door de speciale productieprocessen van het DiscusFood wordt er bij de productie, in tegenstelling tot standaard granulaat, een erg lagere temperatuur gebruikt. Slechts 60 graden in plaats van 180 graden. Door dit unieke proces gaan er veel minder vitaminen, mineralen en spoorelementen verloren. Hierdoor is DiscusFood veel rijker aan voedingstoffen dan granulaat voer van andere merken. Door de zachte structuur wordt het voer gemakkelijk gegeten en zwelt het niet op in de maag van de dieren. Voorweken van het voer is niet nodig en vervuiling van het water is minimaal.

   

  Grondstoffen die worden gebruikt zijn van de beste kwaliteit en zijn speciaal geselecteerd. DiscusFood bevat geen onnodige toevoegingen, zoals kunstmatige conserveringsmiddelen, bindweefsel en vet. Vertering vindt plaats zonder problemen en de uitwerpselen van de vissen zullen kort en compact zijn.

   

  De speciale verpakking zorgt voor het volledige behoud van vitamines.

 • Garnalenvoer

  Speciaal garnalenvoer voor garnalen om er voor te zorgen dat jouw garnalen geen belangrijke voedingsstoffen tekort komen!

  Garnalenvoer is in veel variaties en van veel verschillende merken verkrijgbaar. In onze webwinkel vindt je een grote selectie eersteklas en hoogwaardige variëteiten en variaties van garnalenvoer waarvan we overtuigd zijn en die we ook gedeeltelijk zelf gebruiken.

   

  Dwerggarnalen voeren is altijd erg leuk! Door een tabletje, pad, granulaat, of lolly in het aquarium te plaatsen vormt zich meestal binnen de kortste tijd een groep garnalen en kun je ze erg goed bekijken terwijl zij smullen van het garnalenvoer. Nog relatief nieuw op de markt zijn verschillende voederpasta's en voederpuddingen net als verschillende voedersnacks. Ook deze zijn erg populair bij garnalen!

   

  Garnalenvoer moet natuurlijk altijd worden afgestemd op het specifieke dieet van de dieren en de garnalen. Dit betekend bijvoorbeeld dat veel voer belangrijke mineralen, eiwitten en vitamines bevat. Een uitgebalanceerd dieet van garnalen is essentieel voor de gezondheid en de pracht van kleuren, en met name babygarnalen hebben in het begin veel energie en kracht nodig.

   

  Speciaal opkweekvoer of babyvoer voor garnalen, kleine snacks, garnalenlolly's en verschillende soorten hoofd en aanvullend voer voor garnalen. Je vind het bij ons allemaal!

 • Gedroogd voer

  Gedroogd voer blijft drijven en is daardoor een uitstekend voer voor vissen die aan het wateroppervlak eten en van dierlijke voeding houden.

  Gevriesdroogd visvoer zijn gevriesdroogde voedseldiertjes zoals muggenlarven, watervlooien (Daphnia), artemia of tubifex. Het voer is een puur natuurlijk, dierlijk, product zonder toevoegingen. 

 • Granulaat/ sticks

  Granulaat en voedersticks is compact visvoer dat redelijk snel zinkt. Het pulver en opkweekvoer is ideaal voor jongbroed.

  Granulaat en voedersticks is vooral geschikt voor vissen die niet in de bovenlaag leven. Geschikt voor alle tropische vissen inclusief Cichliden en Discus. Pulver vormt een uitstekende aanvullende voeding voor alle siervissen in het aquarium. Het opkweekvoer is een langzaam zinkend, zeer hoogwaardig, granulaat dat de groei en kleur ontwikkeling van vissen bevorderd.

 • Guppen en...

  Het beste voer voor guppen en levendbarende

  De levendbarenden komen in het wild vooer in beken, rivieren, maar ook in stilstaande wateren. De vissen zoeken graag voedsel tussen waterplanten die ze tevens beschermen voor hun vijanden. Guppen, Molly's en Platy's hebben een rechtopstaande mond, wat suggereert dat ze de voorkeur geven aan het eten van voedsel direct vanaf het wateroppervlak. Drijvend of langzaam zinkend vlokvoer of granulaat voer is hierom erg geschikt!

  Guppen zijn makkelijke eters

  Guppy's zijn actief en vaak kleurrijk. Hierdoor zijn ze populaire aquariumdieren. Omdat guppen over het algemeen gemakkelijke eters zijn, is het voeren niet moeilijk. Wel is het belangrijk om meer te weten over de behoeften van je guppy's om overvoeding te voorkomen. 


  In het wild eten guppen een breed scala aan voedsel, waaronder algen en waterinsecten. In een aquarium is afwisselend voeren erg belangrijk. Door de guppy's een kwaliteitsvlokvoer of granulaat voer te geven dat is ontworpen voor tropische vissen, kan de kleuring van de guppen verbeterd worden.

  Guppen en levendbarende twee tot drie keer per dag voeren

  Voer guppen en levendbarende twee tot drie keer per dag, in kleine hoeveelheden. De vissen moeten het voer binnen ongeveer vijf minuten kunnen opeten.

 • Krabben en kreeften voer

  Geef jouw krappen en kreeften het beste voer!

  In de natuur bestaat de voeding van kreeften en krabben voornamelijk uit restmateriaal wat ze vinden op de bodem van het water waarin ze leven. Dit is in het aquarium ook zo maar om er voor te zorgen dat de kreeften en krabben alle benodigde voedingstoffen binnen krijgen, vind u hier speciaal voer voor deze dieren. Dit voer is afgestemd op de voedingsbehoeften van de kreeften en krabben en zinkt naar de bodem om gemakkelijk gegeten te kunnen worden.

 • New Life Spectrum

  Probeer New Life Spectrum (NLS) voer en ontdek zelf de voordelen voor jouw vissen.

  New Life Spectrum zorgt voor mooiere kleuring en betere gezondheid! De hoogwaardige natuurlijke ingrediënten trekken zelfs kieskeurige vissen aan. Zoek snel de beste formule voor jouw vissen!

  New Life Spectrum voer is gemaakt met krill en haring van hoge kwaliteit, wat zorgt voor goed verteerbare eiwitten voor uw vissen. Het gebruik van de beste ingrediënten (in plaats van goedkopere vismeel) leidt tot een minimale hoeveelheid afval, vermindert het risico op vervuiling van het aquarium en moedigt vissen aan om enthousiast naar voedsel te zoeken.

   

  NLS -> Prachtige natuurlijke kleuren
  Vier volledig natuurlijke kleurversterkende ingrediënten.

   

  NLS ->Ingrediënten van hoge kwaliteit
  New Life Spectrum gebruikt krill en haring van de beste kwaliteit in plaats van goedkoper vismeel. Zelfs kieskeurige vissen eten dit voer enthousiast!

   

  NLS ->Gebalanceerd dieet
  Een exclusief dieet van New Life Spectrum voorziet vissen van alle voedingsstoffen die ze nodig hebben.

   

  NLS ->Microkorrels tot Jumbo Pellets en Gel voeren
  Verhoogde dichtheid in vergelijking met vlokkenvoer zorgt voor voldoende voedingsstoffen voor een krachtige groei en gezondheid.

   

  NLS ->Formules voor elke vis
  Gespecialiseerde reeksen voor tropische zoetwater-, zee- en goudvissen.

 • NorthFin voer

  NorthFin is het meest natuurlijke visvoer van hoogste kwaliteit dat op de markt verkrijgbaar is!

  Waar wacht je nog op? Voer je vissen wat ze verdienen!

  • NorthFin visvoer is gemaakt van licht verteerbare ingrediënten van de hoogste kwaliteit met 100% natuurlijke kleurversterkers.
  • Professioneel geformuleerde en uitgebalanceerde voeding voor een grote verscheidenheid aan zoet- en zeewatervissen.
  • Alle NorthFin-formules worden gemaakt met behulp van Antarctische krill meel, haringmeel (erg hoog in Omega-3) en sardinemeel als hoofdbestanddeel.
  • Inclusief grote hoeveelheden Kelp, natuurlijke spirulina en astaxanthin. Aangevuld met knoflook, calcium montmorillonietklei en complete vitamine/ mineralen mix.

  NorthFin visvoer is gegarandeerd vrij van vulstoffen, kunstmatige kleurstoffen, toegevoegde hormonen en bijproducten!

  NorthFin logo

 • Opkweek/ babyvoer

  Opkweek voer voor vissen en garnalen - voor een goed begin van het leven!

  Met opkweekvoer voor vissen en garnalen krijgen zelfs de kleinste vislarven en garnaaltjes, die nog te klein zijn voor het normale voer, alles wat ze nodig hebben om goed en gezond te groeien! Er is speciaal kweekvoedsel voor voornamelijk herbivoren vissen en voor larven die liever dierlijk voer eten (carnivoor). Hier vind je de juiste keuze voor elke baby vis of garnaal!

  Het is belangrijk opkweek voer altijd aan te passen aan het dieet van de vis/ garnaal. Overwegend dierlijk etende vissen zoals Betta hebben als Baby ook een op dierlijke voedingsstoffen gebaseerd kweekvoer nodig.


  Omnivoren vissen larven geef je ook een fijnkorrelig/ poedervoer dat is aangepast aan hun behoeften. Het moet bestaan uit min of meer gelijke delen van dierlijke en plantaardige componenten.

  Voor dieren die voornamelijk een plantaardig dieet hebben (herbivoren) is er fijn plantaardig voer in poedervorm. Zelfs kleine guppy baby's en Endler guppy baby's eten al graag plantaardig poedervoer dat word gecombineerd met een ander op eiwit gebaseerd kweekvoer of zelfgekweekte Artemia.

  Vanaf het begin gelijk het juiste voer geven zorgt voor een gezonde ontwikkeling en krachtige groei van jouw vissen en garnalen!

 • Origin Aquatic Nutrition

  Origin Aquatic Nutrition - alleen het allerbeste voer voor jouw vissen!

  Op zoek naar het beste voer voor jouw vissen? Origin Aquatic Nutrition begrijpt de voedingsbehoeften van jouw vissen en heeft producten ontwikkeld om je vissen zo gezond en levendig mogelijk te maken.

   

  Ze bieden een uitgebreid assortiment aan visvoer voor alle vissoorten, zoals:
  Koi-karpers, goudvissen, Malawi-cichliden, Zuid-Amerikaanse cichliden, gezelschapsvissen, meervallen, plecos en nog veel meer.

   

  Origin Aquatic is ontstaan uit passie voor het aquarium. Bij Origin Aquatic willen ze dat jij zo goed mogelijk van jouw vissen kunt genieten. Dat betekend gezonde en vitalen vissen! Voor de productie van het visvoer worden dan ook alleen de beste ingrediënten gebruikt. Ook nemen ze uitvoerig de tijd om de behoeftes van jouw vissen te begrijpen om er voor te zorgen dat jij jouw vissen alles kunt geven dat ze nodig hebben om ultiem te zijn!

   

  De belofte van Origin Aquatic Nutrition aan jou en je vissen is dat ze alleen het allerbeste leveren!

 • Repashy gelvoer

  Repashy gelvoer bevorderd het natuurlijke voeder gedrag van de aquarium bewoners.

  Repashy gelvoer blijft in het aquarium voor een langere tijd goed, zonder het water aan te tasten! Het gelvoer heeft een compacte structuur en valt niet snel uit elkaar. Hierdoor kunnen de aquariumbewoners 24 uur per dag blijven eten zoals ze dat ook in hun natuurlijke habitat doen. Elk Repashy gelvoer is met de grootste zorg samengesteld. De verschillende smaken kunnen los van elkaar gebruikt worden, maar het is ook mogelijk om een eigen mix samen te stellen om zo een gel te bereiden toegespitst op uw visbestand.

   

  Repashy gelvoer aquarium vissen

 • S.A.K. - Exot Hobby

  S.A.K. visvoer & garnalenvoer S.A.K. visvoer

  Geëxtrudeerd, licht verteerbaar granulaatvoer voor gezonde vissen, garnalen en krabben!

  EXOT HOBBY GmbH is de exclusieve fabrikant van alle visvoer van het merk S.A.K (Spezial AquaristiK Futter)S.A.K. biedt geëxtrudeerd visvoer van hoge kwaliteit voor alle siervissen, van jonge vissen tot kweekvissen. SAK visvoer is verkrijgbaar als granulaat in verschillende korrelgroottes voor alle vismaten.

  Voor elk formaat vis het juiste voer

  Omdat het SAK voer verkrijgbaar is in een grote verscheidenheid aan korrelgroottes, is er voor elke maat vissen de juiste voeding beschikbaar. SAK produceerd het granulaatvoer in 5 verschillende korrelgroottes. Van maat 00 met een korrelgrootte van 0,01 - 0,4 mm (als stof/ opfokvoer) tot maat 4 met een korrelgrootte van 2,8 - 3,5 mm (voor vissen groter dan 13 cm).

  Voedingswaarde

  Een hoge concentratie aan natuurlijke voedingsstoffen, aangevuld met belangrijke vitamines en mineralen, is essentieel voor een optimale groei en gezonde ontwikkeling van de vissen.

  Energiewaarde

  Alle SAK-producten zijn dankzij het extrusieproces bijzonder licht verteerbaar en zeer energiezuinig. Daarom leiden zelfs kleine doses tot schitterende resultaten.

  Uitstekende eigenschappen van SAK voer!

  Nutriëntengehalte: Een hoge concentratie aan volledig natuurlijke voedingsstoffen, aangevuld met belangrijke vitamines en mineralen, is cruciaal voor een optimale groei en gezonde ontwikkeling van de vis.

   

  Energiewaarde: Alle SAK-producten zijn bijzonder goed verteerbaar (dankzij het extrusieproces), zeer energiek en zelfs kleine hoeveelheden voer leveren al schitterende resultaten op.

   

  Waterbelasting: Het voer zakt geleidelijk naar de bodem. Het vertroebelt het water niet, de korrels zijn zacht en vallen niet uiteen.

   

  Natuurlijke pigmenten: Astaxantine en paprikapigmenten versterken de natuurlijke kleuring van de vissen. Het resultaat is vooral zichtbaar bij de vissen, waarvan de natuurlijke kleur geel, oranje of rood is. Andere vissen krijgen ook een sterkere expressiekleur.

   

  Geëxtrudeerd voer: Het SAK-voer is geëxtrudeerd. Extrusie is een proces dat de verteerbaarheid van voer verbetert. Bij extrusie worden de celwanden van alle organische stoffen in het voer vernietigd door onderdruk. De voedingsstoffen die in deze cellen verborgen zitten, zijn dan gemakkelijker toegankelijk voor het spijsverteringskanaal. Dit resulteert in een veel hogere verteerbaarheid!

   

  Hierdoor is dit voer veel beter verteerbaar dan mogelijk is met geëxpandeerd of vlokvoer. Het verbruik van dit voer is zeer laag, ongeveer 60%, vergeleken met conventioneel vlokvoer.

 • Schildpadden voer

  Heeft u land- of waterschildpadden en wilt u het beste voer geven? 

  Een vers en gevarieerde voeding met in ieder geval eiwitrijke natuurproducten zoals gedroogde insecten vormen een goede basis voor uw schildpad. Bij ons vind u onder andere Gammarus (vlokreeftjes), garnalen en zijderupsen. Ook hebben wij een aantal complete schildpaddenvoeders van onder andere NorthFin.

  U heeft de keuze uit verschillende soorten voeding voor uw schildpad

  Kant-en-klaar schildpaddenvoer

  Er is een brede selectie van pellets/ sticks voor schildpadden. Deze voedersticks bevatten naast veel energie en kracht ook vitamines. In het bijzonder vitamine A. Helaas hebben veel schildpadden, vooral eierleggende vrouwtjes, een vitamine A-tekort. Via het eten van planten krijgen schildpadden vitamine A binnen. Echter eten veel schildpadden te weinig planten om voldoende vitamine-A binnen te krijgen. Hierdoor raden we aan zeker af en toe een kant-en-klaar schildpaddenvoer te geven.

  Dierlijk schildpaddenvoer

  Gammarus (vlokkreeftjes) zijn een veel gevoerd schildpadvoer. Ze bevatten veel calcium en zijn een goed voedsel. Naast Gammarus zijn er nog tal van andere passende voedseldieren voor de schildpad zoals:

  • bloedwormen
  • tubifex
  • spiering
  • garnaal
  • sprinkhanen
  • regenwormen (vers uit de tuin)
  • mosselvlees

  Plantaardig voer

  Als plantaardig voer zijn veel waterplanten erg geschikt. Bijvoorbeeld waterpest, hoornblad en kroos. Schildpadden houden ook van van wilde kruiden zoals:

  • paardebloem
  • klaver
  • kaasjeskruid
  • brandnetels
  • madeliefje
  • cichorei
  • en andere niet-toxische planten

  Het blijft uiteraard belangrijk om de schildpad afwisselen te voeren!

 • Sluierstaart/ goudvis...

  Het beste voer voor jouw sluierstaart of goudvis!

  Het is belangrijk je goudvis op de juiste manier te voeren om te zorgen dat hij een gelukkig en gezond leven heeft! Overvoeding, het geven van verkeerd voer en verkeerde voorbereiding zijn veelvoorkomende fouten die goudvishouders maken bij het voeren van hun vis. Goudvissen zijn als relatief niet veeleisende vis en geschikte vis voor koudwater aquaria en vijvers al eeuwenlang populair! Goudvissen zijn te vinden in verschillende kweekvormen. 

  Goudvissen en sluierstaarten zijn het kleine broertje van de koi

  Zowel Koi als alle goudvissen behoren tot de familie van de cypriniden, dat is de karpervis. Zowel Koi en de goudvis zijn foklijnen en behoren tot de eerste huisdieren ooit. In het wild zijn alleen de familieleden van deze tuin- en aquariumbewoners te vinden, bijvoorbeeld de spiegelkarper.

  Alle karpers, inclusief de kweekvormen, zijn omnivore (alleseters) dieren, maar kunnen dierlijke eiwitten beter kunnen verwerken dan plantaardige ingredienten.

  Zinkend of drijvend sluierstaart voer

  Goudvissen kunnen worden gevoerd met zinkend voer of met drijvend voedsel. Zinkend voer is echter het beste voor goudvissen, omdat ze veel lucht opnemen bij het voeren van drijvend voedsel. Door het opnemen van veel lucht krijgen de goudvissen ongewenst drijfvermogen.

 • Teraa voer

  Teraa visvoer is van zeer hoge kwaliteit!

  Teraa is opgericht in maart 2017 door een groep gelijkgestemde professionals, variërend van Masters in Industrial Microbiology, PHD in chemie, dierenartsarts, afgestudeerde ingenieurs tot managementprofessionals met een gemeenschappelijk doel: hoogwaardige aquariumproducten leveren!

  Teraa ontwikkeld en produceerd garnalenvoer, garnalenmineralen, visvoer, vismineralen, bacteriële oplossingen, plantenvoeding en aquariumaccessoires voor het tropisch aquarium.

  Teraa visvoer bevat geen vismeel maar eiwitten uit insecten!

  Het eiwit in het Teraa voer bestaat uit insecten. De overige gebruikte ingrediënten zijn afgestemd op de natuurlijke voeding die vissen en garnalen in hun natuurlijke habitat eten.

   

  Het enthousiaste team van Teraa is altijd opzoek naar unieke ingredienten uit de best beschikbare bronnen! Daarnaast word er ook veel tijd besteed aan het testen van de producten. Zowel in het laboratorium als tijdens voeren in de praktijk. Op die manier leveren zij een voer van zeer hoge kwaliteit voor garnalen en vissen! Pas als een products alle testfasen doorstaat, worden het op de markt gebracht.

  Teraa voer ingrediënten

 • Toevoegingen

  Met diverse toevoegingen kun je jouw visvoer nog waardevoller maken!

  Voeg bijvoorbeeld vloeibare Astaxanthine toe om de natuurlijke kleuring van jouw vissen te verbeteren. Vloeibaar knoflook extract is een perfecte smaakversterker voor lastige eters en verhoogd de weerstand van jouw aquariumbewoners.

 • Visvoer pakketten

  Jij wilt toch ook het beste voer voor jouw vissen!?

  Onze visvoer pakketten bevatten voeren van de beste kwaliteit om jouw vissen een goede en gevarieerde voeding te geven! Voeren met een hoge kwaliteit visvoer en het regelmatig afwisselen draagt bij aan het welzijn van je vissen. 

   

  Zo weet je zeker dat je het juiste voer geeft!

 • Vlokvoer

  Vlokvoer blijft lang drijven en is goed te zien voor de vissen

  Vlokvoer is drijvend voedsel gemaakt van vismeel, inktvismeel, gist (een bron van B-vitaminen en eiwitten), sojameel en versterkt met vitaminen en mineralen. Het hoge eiwit gehalte in vlokvoer zorgt voor een goede en gezonde groei.

   

  Door stroming op het wateroppervlak verspreid vlokvoer zich redelijk snel. Bijna alle aquariumvissen accepteren vlokvoer maar vooral voor vissen die eten aan de oppervlakte is het geschikt. Langzaam zal het voer zinken zodat ook de vissen in de middenlaag of op de bodem mee kunnen eten.

   

  Geschikt voor zoet en zoutwater.

  Houdbaarheid vlokvoer

  Na opening is vlokvoer relatief kort houdbaar. Zodra de verpakking geopend is behoud het zijn voedingsstoffen slechts ongeveer een maand. Ons advies; koop niet meer vlokvoer dan je binnen 30 dagen opmaakt. Op die manier ben je verzekert van vers voer! Het is niet zo dat het voer na 30 dagen niet meer te gebruiken is maar de vissen krijgen mogelijk niet meer alle benodigde voedingsstoffen binnen.

 • Voertabletten

  Voertabletten zijn voor bodemvissen, algeneters en L-nummers een ideaal voer!

  Indien u vlokvoer of granulaat voert, wordt een groot gedeelte al opegeten door hoger zwemmende vissen en kan het voorkomen dat uw bodemvissen niet voldoende voedingstoffen binnen krijgen. De voedertabletten zorgen er voor dat de bodemvissen aangepast voer hebben wat afgestemd is op hun behoeften. Voedertabletten zijn er in verschillende soorten en maten en kunnen bestaan uit plantaardig als dierlijke ingrediënten.

 • Zeewierbladeren

  Zeewierbladeren, een gezonde snack voor vissen en garnalen!

  Beloon je garnalen en vissen met een heerlijke en gezonde snack. De 100% natuurlijke zeewierbladeren bieden essentiële voedingsstoffen en vitaminen om uw dieren in goede conditie te houden.