Aquariumvoer 

Het uitgebreidste assortiment aquarium visvoer voor al uw tropische aquariumvissen

Hier vindt u alles wat u nodig heeft voor het voeren van uw tropische aquarium vissen, Axolotl, slakken, kreeften en garnalen. Zorg voor een afwisseling in de voeding door verschillende soorten vissenvoer te geven. Om dit gemakkelijk te maken hebben wij vele verschillende merken en typen visvoer op voorraad die u gemakkelijk online kunt bestellen. Op deze manier krijgen de vissen alle benodigde voedingsstoffen binnen en een afwisselende voeding draagt bij aan het welzijn van de vissen!

Onderverdeling in soorten vissen

De eerste onderverdeling vindt plaats in het soort voedsel. Is de vis een pure planteneter (herbivoor), een alleseter (omnivoor) of eet hij liever kleine krabben, wormen of weekdieren (carnivoor)?
Ook zit er veel veschil in soorten vissen; sommige vissen zijn erg kieskeurig wat betreft het visvoer, andere eten alles wat voor hun neus komt.

Tip voor het voeren van vissen

Geef uw dieren meerdere keren per dag kleine hoeveelheden voer in plaats van een grote hoeveelheid visvoer in één keer in het water te gooien. Het voedsel moet na 2-3 minuten volledig zijn opgegeten. Visvoer wat niet opgegeten word vervuilt onnodig het water van het aquarium.

Verschillende soorten visvoer

Er zijn vele verschillende soorten visvoer;

Vlokken, tabletten, gedroogd voer, sticks, poeder of gel. Ook voer voor Axolotl, garnalen en kreeften en slakken.

Vlokvoer:

Dit visvoer bestaat uit platte vlokken. Er zijn verschillende groottes en voermengsels. De vlokken zwellen op in het water en zinken dan langzaam naar beneden. Het voedsel bereikt de vis in alle zwem- en voergebieden.

Granulaat:

Granulaat aquariumvoer bestaan uit kleine samengeperste brokken. Deze granulaat korrels blijven lang intact in het water, zuigen zichzelf vol en worden volledig door de vis gegeten. Daarom moet de korrelgrootte overeenkomen met de grootte van de vis. Korrels zijn ook bijzonder geschikt voor cichliden.

Voertabletten

Tabletten zijn de optimale voeding voor bodemvissen. Ze bestaan uit geperste vlokken en zinken snel. De tabletten zijn een goede voeding om de dieren te bekijken omdat ze er lange tijd van "schrapen".

Pellets/ sticks

Pellets worden in langwerpige vorm geperst. Afhankelijk van hun samenstelling blijven ze wat langer drijven en worden ze voornamelijk gebruikt voor grotere vissen.

Subcategorieën

 • Artemia kweken

  Zelf artemia kweken

  Als opkweekvoer voor jonge tropische vissen wordt vaak levende Artemia gebruikt. Artemia nauplien zijn pekelkreeftjes die leven in sterk zoutwater meren. Met onderstaande producten kunt u deze artemia ook thuis zelf gemakkelijk kweken!

 • Axolotl voer

  Hier vindt u ons gespecialiseerde Axolotlvoer. Sinds oktober 2009 is het merk Axobalance op de markt die speciaal voor Axolotl ontwikkelde voederkorrels produceert! Deze Axolotl voederkorrels zijn speciaal voor Axolotl ontwikkeld en dus niet zoals vaak elders gezien wordt, eigenlijk steur of visvoer.

  Axobalance voederkorrels worden sinds jaren succesvol gebruikt als evenwichtige en voedzame voeding voor Axolotl door hobbyisten, in dierentuinen en onderzoeksinstellingen en aanbevolen door Europa's grootste Axolotl community!

 • Cichliden voer

  Het juiste voer voor cichliden in het aquarium

  Hier vindt u cichliden visvoer dat speciaal is afgestemd op de behoeften van Malawi cichliden, Afrikaanse cichliden en andere cichliden in het aquarium.

  Cichliden voer moet evenwichtig en gevarieerd zijn en vergelijkbaar zijn met het natuurlijke dieet van de vis. Belangrijk is om te weten dat er plantenetende (herbivoor), allesetende (omnivoor), vleesetende (carnivoor) en limnivore cichliden zijn.

  Voedingsvereisten van cichliden in het aquarium

  Bij herbivore cichliden uit het Tanganyikameer bestaat de natuurlijke voeding voornamelijk uit algen die zij vinden op roten of op het wateroppervlak in de buurt van de kust. U heeft daarom plantaardig cichliden voer nodig, maar de cichliden eten ook vezelrijk, fijn levend of bevroren voedsel.

   

  Limnivoor cichliden uit het Malawi meer (bijv. Mbuna's) eten voornamelijk algen en insectenlarven in hun rotsbiotopen. Daarom moet het voer voor deze cichliden ook een bepaalde hoeveelheid eiwit bevatten. Vooral omnivore of vleesetende cichliden uit Afrika of Zuid-Amerika hebben voedsel nodig met een hoog eiwitgehalte, omdat ze zich ook voeden met vis of krabben.

 • Discus voer

  Vind het juiste voer voor uw discus!

  Discusvissen zijn bijzondere vissen, die met hun trage en bijna majestueuze bewegingen een bijzonder ontspannende en geruststellende blikvanger zijn in uw aquarium! Qua voedingswaarde is de elegante discusvis echter wat lastiger en kieskeurig, waardoor het moeilijk kan zijn om de juiste discusvoeding te vinden. Wat mag niet ontbreken als discus-feed en wat moet dringend worden vermeden?

  Discus, carnivoor of omnivoor?

  Discusvissen worden al lang beschouwd als pure carnivoren, omdat ze zich als roofdieren in het wild voeden met voornamelijk kleinere dieren. Daarbij krijgen ze echter ook de maaginhoud van hun prooidieren binnen die veelal uit plantaardig voedsel, zoals spirulina en waterplanten bestaat. Hierom moet er bij het voeren van discussen in het aquarium ook op worden gelet dat de voeding bestaat uit zowel dierlijke als plantaardige ingrediënten.

   

  Artemia, rode en witte muggenlarven, watervlooien, enchytraen en tubifex zijn bijvoorbeeld geschikte dierlijke voedingsbronnen. Deze kunnen eenvoudig als bevroren voedsel of in de gevriesdroogde toestand worden gevoerd. Runderhart of spiervlees van andere warmbloedige dieren mag niet in te grote hoeveelheden worden gevoerd, omdat dit meestal niet zo goed verteerd wordt en tot tekorten, leververvetting en ziekte kan leiden. Spirulina en spinazie zijn ideaal als vers of droog voer!

   Basisvoeding voor de discus

  Hoogwaardig vlokkenvoer of granulaat voer, zoals speciaal discus granulaat kan als basisvoeding voor discusvissen worden gebruikt. Voor langlevende en gezonde vissen is het aan te bevelen het voer regelmatig te varieren en aan te vullen met af en toe levendvoer.

 • Dr. Bassleer voer

  Dr. Bassleer Biofish Food visvoer is een compleet visvoer en biedt voldoende voedingsstoffen voor vrijwel alle aquarium vissen

  Bassleer voer bevat een gehalte van 20.500 kJ per 100 g en is hiermee veel rijker aan voedingsstoffen en zuiniger te gebruiken dan veel andere siervisvoeders.

  Vissen eten brokjes. Omdat de bekken van de vissen verschillend zijn, dient het voer voor de bekken geschikt en aan de eetgewoonten van de vissen aangepast te zijn. Dr. Bassleer Biofish Food granulaatvoer wordt aangeboden in de verschillende optimaal aangepaste granulaatsoorten; M, L, XL, XXL. Granulaatvoer van de korrelgrootte M daalt langzaam en voert daardoor in alle drie de waterzones. Zo krijgen zowel oppervlakte-eters als vissen in de middenzone en op de bodem in gelijke mate volwaardige voeding!

  Dr. Bassleer Biofish Food wordt uitsluitend gemaakt van natuurlijke grondstoffen. Hierdoor is het voer gegarandeerd vrij van kunstmatige kleurstoffen! 

  Dr Basleer voer is verkrijgbaar in vier verschillende korrelgroottes:

  Bassleer korrelgrootte MBassleer korrelgrootte LBassleer korrelgrootte XLBassleer korrelgrootte XXL
  Korrelgrootte M 
  0.5 - 0.8 mm 
  Voor vissen > 1 cm
  Korrelgrootte L 
  0.8 - 1.2 mm 
  Voor vissen > 5 cm
  Korrelgrootte XL 
  1.2 - 1.6 mm 
  Voor vissen > 10 cm
  Korrelgrootte XXL 
  2.8 - 3.2 mm
  Voor vissen > 15 cm
   
   
 • Discusfood

  Discusfood - premium discus voer!

  De DiscusFood recepten zijn ontwikkeld op basis van de ervaring van de beste kwekers en ondersteund door laboratoriumtests. Dit zorgt ervoor dat uw vissen goed groeien en hun kleuren volledig tot hun recht komen! DiscusFood wordt geproduceerd in Duitsland.

   

  Door de speciale productieprocessen van het DiscusFood wordt er bij de productie, in tegenstelling tot standaard granulaat, een erg lagere temperatuur gebruikt. Slechts 60 graden in plaats van 180 graden. Door dit unieke proces gaan er veel minder vitaminen, mineralen en spoorelementen verloren. Hierdoor is DiscusFood veel rijker aan voedingstoffen dan granulaat voer van andere merken. Door de zachte structuur wordt het voer gemakkelijk gegeten en zwelt het niet op in de maag van de dieren. Voorweken van het voer is niet nodig en vervuiling van het water is minimaal.

   

  Grondstoffen die worden gebruikt zijn van de beste kwaliteit en zijn speciaal geselecteerd. DiscusFood bevat geen onnodige toevoegingen, zoals kunstmatige conserveringsmiddelen, bindweefsel en vet. Vertering vindt plaats zonder problemen en de uitwerpselen van de vissen zullen kort en compact zijn.

   

  De speciale verpakking zorgt voor het volledige behoud van vitamines.

 • Garnalenvoer

  Speciaal voer voor uw garnalen om er voor te zorgen dat uw garnalen geen belangrijke voedingsstoffen tekort komen!

  In de categorie garnalenvoer presenteren wij u een zeer grote selectie van speciale voeding voor uw garnalen! Dit voer is speciaal afgestemt op de verschillende behoeften van dwerggarnalen. Hier vind u hoofdvoedsel zoals bijvoorbeeld de JBL NovoPrawn CLICK, de volledige reeks van Aqua Eden, Cologne Shrimpfood en Lowkeys waaronder niet alleen het hoofdvoedsel, maar ook de speciale babyvoeding, diverse kruiden supplementen met erwten en Hokkaido pompoen, minerale garnalenvoeders en voer om de kleuring te versterken.

 • Gedroogd voer

  Gevriesdroogd voer blijft drijven en is daardoor een uitstekend voer voor vissen die aan het wateroppervlak eten en van dierlijke voeding houden.

  Gevriesdroogd visvoer zijn gevriesdroogde voedseldiertjes zoals muggenlarven, watervlooien (Daphnia), artemia of tubifex. Het voer is een puur natuurlijk, dierlijk, product zonder toevoegingen. 

 • Goudvis voer

  Het beste goudvis voer!

  Het is belangrijk je goudvis op de juiste manier te voeren om te zorgen dat hij een gelukkig en gezond leven heeft! Overvoeding, het geven van verkeerd voer en verkeerde voorbereiding zijn veelvoorkomende fouten die goudvishouders maken bij het voeren van hun vis. Goudvissen zijn als relatief niet veeleisende vis en geschikte vis voor koudwater aquaria en vijvers al eeuwenlang populair! Goudvissen zijn te vinden in verschillende kweekvormen. 

  Goudvissen zijn het kleine broertje van de koi

  Zowel Koi als alle goudvissen behoren tot de familie van de cypriniden, dat is de karpervis. Zowel Koi en de goudvis zijn foklijnen en behoren tot de eerste huisdieren ooit. In het wild zijn alleen de familieleden van deze tuin- en aquariumbewoners te vinden, bijvoorbeeld de spiegelkarper.

  Alle karpers, inclusief de kweekvormen, zijn omnivore (alleseters) dieren, maar kunnen dierlijke eiwitten beter kunnen verwerken dan plantaardige ingredienten.

  Zinkend of drijvend goudvis voer

  Goudvissen kunnen worden gevoerd met zinkend voer of met drijvend voedsel. Zinkend voer is echter het beste voor goudvissen, omdat ze veel lucht opnemen bij het voeren van drijvend voedsel. Door het opnemen van veel lucht krijgen de goudvissen ongewenst drijfvermogen.

 • Granulaat/ sticks

  Granulaat en voedersticks is compact visvoer dat redelijk snel zinkt. Het pulver en opkweekvoer is ideaal voor jongbroed.

  Granulaat en voedersticks is vooral geschikt voor vissen die niet in de bovenlaag leven. Geschikt voor alle tropische vissen inclusief Cichliden en Discus. Pulver vormt een uitstekende aanvullende voeding voor alle siervissen in het aquarium. Het opkweekvoer is een langzaam zinkend, zeer hoogwaardig, granulaat dat de groei en kleur ontwikkeling van vissen bevorderd.

 • Guppen en...

  Het beste voer voor guppen en levendbarende

  De levendbarenden komen in het wild vooer in beken, rivieren, maar ook in stilstaande wateren. De vissen zoeken graag voedsel tussen waterplanten die ze tevens beschermen voor hun vijanden. Guppen, Molly's en Platy's hebben een rechtopstaande mond, wat suggereert dat ze de voorkeur geven aan het eten van voedsel direct vanaf het wateroppervlak. Drijvend of langzaam zinkend vlokvoer of granulaat voer is hierom erg geschikt!

  Guppen zijn makkelijke eters

  Guppy's zijn actief en vaak kleurrijk. Hierdoor zijn ze populaire aquariumdieren. Omdat guppen over het algemeen gemakkelijke eters zijn, is het voeren niet moeilijk. Wel is het belangrijk om meer te weten over de behoeften van je guppy's om overvoeding te voorkomen. 


  In het wild eten guppen een breed scala aan voedsel, waaronder algen en waterinsecten. In een aquarium is afwisselend voeren erg belangrijk. Door de guppy's een kwaliteitsvlokvoer of granulaat voer te geven dat is ontworpen voor tropische vissen, kan de kleuring van de guppen verbeterd worden.

  Guppen en levendbarende twee tot drie keer per dag voeren

  Voer guppen en levendbarende twee tot drie keer per dag, in kleine hoeveelheden. De vissen moeten het voer binnen ongeveer vijf minuten kunnen opeten.

 • Krabben en kreeften voer

  In de natuur bestaat de voeding van kreeften en krabben voornamelijk uit restmateriaal wat ze vinden op de bodem van het water waarin ze leven. Dit is in het aquarium ook zo maar om er voor te zorgen dat de kreeften en krabben alle benodigde voedingstoffen binnen krijgen, vind u hier speciaal voer voor deze dieren. Dit voer is afgestemd op de voedingsbehoeften van de kreeften en krabben en zinkt naar de bodem om gemakkelijk gegeten te kunnen worden.

 • NorthFin voer

  NorthFin is het meest natuurlijke visvoer van hoogste kwaliteit dat op de markt verkrijgbaar is!

  Waar wacht je nog op? Voer je vissen wat ze verdienen!

  • NorthFin visvoer is gemaakt van licht verteerbare ingrediënten van de hoogste kwaliteit met 100% natuurlijke kleurversterkers.
  • Professioneel geformuleerde en uitgebalanceerde voeding voor een grote verscheidenheid aan zoet- en zeewatervissen.
  • Alle NorthFin-formules worden gemaakt met behulp van Antarctische krill meel, haringmeel (erg hoog in Omega-3) en sardinemeel als hoofdbestanddeel.
  • Inclusief grote hoeveelheden Kelp, natuurlijke spirulina en astaxanthin. Aangevuld met knoflook, calcium montmorillonietklei en complete vitamine/ mineralen mix.

  NorthFin visvoer is gegarandeerd vrij van vulstoffen, kunstmatige kleurstoffen, toegevoegde hormonen en bijproducten!

  NorthFin logo

 • Repashy gelvoer

  Repashy gelvoer bevorderd het natuurlijke voeder gedrag van de aquarium bewoners.

  Repashy gelvoer blijft in het aquarium voor een langere tijd goed, zonder het water aan te tasten! Het gelvoer heeft een compacte structuur en valt niet snel uit elkaar. Hierdoor kunnen de aquariumbewoners 24 uur per dag blijven eten zoals ze dat ook in hun natuurlijke habitat doen. Elk Repashy gelvoer is met de grootste zorg samengesteld. De verschillende smaken kunnen los van elkaar gebruikt worden, maar het is ook mogelijk om een eigen mix samen te stellen om zo een gel te bereiden toegespitst op uw visbestand.

 • Schildpadden voer

  Heeft u land- of waterschildpadden en wilt u het beste voer geven? 

  Een vers en gevarieerde voeding met in ieder geval eiwitrijke natuurproducten zoals gedroogde insecten vormen een goede basis voor uw schildpad. Bij ons vind u onder andere Gammarus (vlokreeftjes), garnalen en zijderupsen. Ook hebben wij een aantal complete schildpaddenvoeders van onder andere NorthFin.

  U heeft de keuze uit verschillende soorten voeding voor uw schildpad

  Kant-en-klaar schildpaddenvoer

  Er is een brede selectie van pellets/ sticks voor schildpadden. Deze voedersticks bevatten naast veel energie en kracht ook vitamines. In het bijzonder vitamine A. Helaas hebben veel schildpadden, vooral eierleggende vrouwtjes, een vitamine A-tekort. Via het eten van planten krijgen schildpadden vitamine A binnen. Echter eten veel schildpadden te weinig planten om voldoende vitamine-A binnen te krijgen. Hierdoor raden we aan zeker af en toe een kant-en-klaar schildpaddenvoer te geven.

  Dierlijk schildpaddenvoer

  Gammarus (vlokkreeftjes) zijn een veel gevoerd schildpadvoer. Ze bevatten veel calcium en zijn een goed voedsel. Naast Gammarus zijn er nog tal van andere passende voedseldieren voor de schildpad zoals:

  • bloedwormen
  • tubifex
  • spiering
  • garnaal
  • sprinkhanen
  • regenwormen (vers uit de tuin)
  • mosselvlees

  Plantaardig voer

  Als plantaardig voer zijn veel waterplanten erg geschikt. Bijvoorbeeld waterpest, hoornblad en kroos. Schildpadden houden ook van van wilde kruiden zoals:

  • paardebloem
  • klaver
  • kaasjeskruid
  • brandnetels
  • madeliefje
  • cichorei
  • en andere niet-toxische planten

  Het blijft uiteraard belangrijk om de schildpad afwisselen te voeren!

 • Teraa voer

  Teraa visvoer is van zeer hoge kwaliteit!

  Teraa is opgericht in maart 2017 door een groep gelijkgestemde professionals, variërend van Masters in Industrial Microbiology, PHD in chemie, dierenartsarts, afgestudeerde ingenieurs tot managementprofessionals met een gemeenschappelijk doel: hoogwaardige aquariumproducten leveren!

  Teraa ontwikkeld en produceerd garnalenvoer, garnalenmineralen, visvoer, vismineralen, bacteriële oplossingen, plantenvoeding en aquariumaccessoires voor het tropisch aquarium.

  Teraa visvoer bevat geen vismeel maar eiwitten uit insecten!

  Het eiwit in het Teraa voer bestaat uit insecten. De overige gebruikte ingrediënten zijn afgestemd op de natuurlijke voeding die vissen en garnalen in hun natuurlijke habitat eten.

   

  Het enthousiaste team van Teraa is altijd opzoek naar unieke ingredienten uit de best beschikbare bronnen! Daarnaast word er ook veel tijd besteed aan het testen van de producten. Zowel in het laboratorium als tijdens voeren in de praktijk. Op die manier leveren zij een voer van zeer hoge kwaliteit voor garnalen en vissen! Pas als een products alle testfasen doorstaat, worden het op de markt gebracht.

  Teraa voer ingrediënten

 • Toevoegingen
 • Vlokvoer

  Vlokvoer blijft lang drijven en is goed te zien voor de vissen

  Vlokvoer is drijvend voedsel gemaakt van vismeel, inktvismeel, gist (een bron van B-vitaminen en eiwitten), sojameel en versterkt met vitaminen en mineralen. Het hoge eiwit gehalte in vlokvoer zorgt voor een goede en gezonde groei.

   

  Door stroming op het wateroppervlak verspreid vlokvoer zich redelijk snel. Bijna alle aquariumvissen accepteren vlokvoer maar vooral voor vissen die eten aan de oppervlakte is het geschikt. Langzaam zal het voer zinken zodat ook de vissen in de middenlaag of op de bodem mee kunnen eten.

   

  Geschikt voor zoet en zoutwater.

  Houdbaarheid vlokvoer

  Na opening is vlokvoer relatief kort houdbaar. Zodra de verpakking geopend is behoud het zijn voedingsstoffen slechts ongeveer een maand. Ons advies; koop niet meer vlokvoer dan je binnen 30 dagen opmaakt. Op die manier ben je verzekert van vers voer! Het is niet zo dat het voer na 30 dagen niet meer te gebruiken is maar de vissen krijgen mogelijk niet meer alle benodigde voedingsstoffen binnen.

 • Voertabletten

  Voertabletten zijn voornamelijk geschikt voor bodemvissen en algeneters.

  Indien u vlokvoer of granulaat voert, wordt een groot gedeelte al opegeten door hoger zwemmende vissen en kan het voorkomen dat uw bodemvissen niet voldoende voedingstoffen binnen krijgen. De voedertabletten zorgen er voor dat de bodemvissen aangepast voer hebben wat afgestemd is op hun behoeften. Voedertabletten zijn er in verschillende soorten en maten en kunnen bestaan uit plantaardig als dierlijke ingrediënten.

 • Zeewierbladeren

  Beloon je garnalen en vissen met een heerlijke en gezonde snack. De 100% natuurlijke zeewierbladeren bieden essentiële voedingsstoffen en vitaminen om uw dieren in goede conditie te houden.

 • Visvoer pakketten

  U wilt toch ook het beste voer voor uw vis!?

  Onze visvoer pakketten bevatten voeren van de beste kwaliteit om uw vissen een goede en gevarieerde voeding te geven! Voeren met een hoge kwaliteit visvoer en het regelmatig afwisselen draagt bij aan het welzijn van je vissen. 

   

  Zo weet u zeker dat u het juiste voer geeft!