Medicijnen 

Medicijnen voor aquarium vissen

Niemand vindt het leuk om ziek te zijn, zo ook uw vissen niet. Vooral bij het introduceren van nieuw aangekochte vissen in het aquarium kan het gebeuren dat ziekten zoals witte stip, schimmelinfectie of bacteriële infecties voorkomen. Door observatie van de vissen kan de ziekte gewoonlijk worden bepaald en op de juiste manier behandeld worden met bijvoorbeeld medicijnen.

 

Om de zieke vissen de kans te geven volledig te herstellen zijn in de meeste gevallen goede medicijnen nodig. Deze medicijnen bevatten werkzame stoffen die speciaal gericht zijn tegen bepaalde ziektes. Zo is er voor elke ziekte een specifiek medicijn die er voor zorgt dat uw vissen weer zo snel mogelijk hersteld zijn!
Stress of tijdelijk niet optimale leefomstandigheden kunnen de sterkste vissen of garnalen doden. In het geval van bacteriële aandoeningen, parasitaire infecties of schimmelinfecties en verwondingen is het goed om de juiste medicatie voor uw huisdieren in het aquarium te hebben.

Subcategorieën

 • Aquarium Münster

  Aquarium Munster heeft een goed op elkaar afgestemd pakket aan geneesmiddelen voor siervissen ontwikkeld!

  Gebaseerd op een jarenlange ervaring in de ontwikkeling van de best werkende middelen voor de behandeling van visziekten bij siervissen, heeft Aquarium Munster geneesmiddelen ontwikkeld, varierend van universeel werkende middelen, die kunnen worden ingezet tegen visziekten met een minder duidelijke diagnose, tot specifieke middelen die ingezet kunnen worden bij een meer duidelijke diagnose van de visziekte, en dat voor zowel siervissen uit zoetwater als zeewater, als ook voor vijvervissen.

   

  Alle geneesmiddelen van Aquarium Munster worden volgens de zogenoemde GMP richtlijnen geproduceerd en voldoen daarmee aan de strengste kwaliteitsnormen. Het zijn dan ook echte medicijnen die hun genezende werking bij visziekten al vele malen hebben bewezen, voordat ze in de winkel verkrijgbaar zijn. De producten worden regelmatig gecontroleerd door het bedrijf zelf en door de overheid. U kunt er daarom van verzekerd zijn dat dit uiterst betrouwbare medicijnen voor de behandeling van visziekten bij siervissen zijn met een bewezen werkzaamheid.

  Ziektes aquariumvissen

 • eSHa

  eSHa heeft meer dan 40 jaar ervaring in het ontwikkelen en produceren van:

  • Geneesmiddelen voor siervissen.
  • Supplementen voor tropische vissen.
  • Middelen tegen algen en slakken.
  • Producten voor groei en gezondheid van planten.
  • Teststrips voor het bepalen van waterkwaliteit.

  en het produceren van de bekende producten zoals eSHa 2000, (tegen schimmels, vinrot & de behandeling van bacteriele infectieziekten), PROTALON 707 (de Anti Algen behandeling) en de met een prijs bekroonde Aqua Quick Test watertesttrips (eerste en originele 6 in 1 teststrip). Met eSHa ligt de nadruk altijd op gebruiksgemak en een goede prijs-kwaliteitverhouding.

  NU NIEUW: eSHa gdex. Tegen huidwormen, kieuwwormen en lintwormen!

 • Manaus-aquarium

  Manaus - professionele medicijnen voor aquariumvissen!

  De biologen, medici en scheikundigen van Manaus-Aquarium hebben nieuwe werkzame stoffen gevonden en samenstellingen ontwikkeld voor de behandeling van vaak optredende siervisziekten. In samenwerking met siervisimporteurs en sierviskwekers werden de nieuwe medicamenten van Manaus-Aquarium voor marktinvoering door professionele viskwekerijen beoordeeld.

   

  De meeste siervissen zijn oorspronkelijk bewoner van de tropen en moeten in hun leefgebied tegen parasieten en bacteriele infecties standhouden, echter, dit is meestal in een zeer groot leefgebied met miljoenen liters water. Hierdoor is het risico van besmetting sterk verminderd.

   

  Zowel gekweekte als in het wild gevangen vissen doorlopen op hun weg naar het aquarium bij u thuis vele tussen stations met vaak niet de optimale watercondities, waardoor de kans op besmetting hoog is. Zolang de levensomstandigheden in het aquarium voldoen aan de behoefte van de vissen, kunnen ziekten ook slechts latent aanwezig zijn en komen nog niet tot een uitbraak. Pas door veranderingen zoals stress b.v.: door territoriaal gedrag, niet optimale watercondities en een verzwakt immuunsysteem van de vis kunnen de ziekten optreden.

   

  In aquaria is er door de verhouding van de hoeveelheid water tot het aantal vissen een veel hogere infectiedruk, in tegenstelling tot het leven in de natuur. Hierdoor wordt de visgezondheid bedreigd en hebben de ziekteverwekkers het gemakkelijk om zich uit te breiden. Het is belangrijk om bij de uitbraak van een ziekte snel te handelen want in een klein leefgebied zoals een aquarium kunnen ziekten zich in korte tijd uitbreiden.

   

  Wij wensen jouw vissen een goed herstel!