Terug

Heeft u een account op onze oude website en nog niet eerder ingelogd op de nieuwe site. Dan is het nodig het wachtwoord opnieuw in te stellen. Klik hier!

  • Kleine attentie bij elke bestelling
  • Voor 16.00uur besteld, zelfde werkdag verzonden
  • Al 8 jaar jouw specialist in aquarium & vijvervoer

Aquariumplanten

Aquariumplanten van topkwekerijen in de beste kwaliteit. Groot en wisselend assortiment waterplanten voor uw aquarium. Vers van de kwekerij.

Aquariumplanten

Aquariumplanten - De juiste planten voor elk aquarium

Een mooi aquarium wordt niet alleen gekenmerkt door zijn bewoners. Integendeel, alleen door de juiste aquariumplanten krijg je een prachtig en tegelijkertijd functioneel aquarium omdat de planten voor het aquarium lang niet alleen decoratie zijn, maar ook praktische taken uitvoeren zoals de productie van zuurstof. Daarom is het belangrijk aandacht te besteden aan de kwaliteit en de specifieke kenmerken bij het kiezen van aquariumplanten.

De kweek van aquariumplanten

De meeste soorten aquariumplanten zijn natuurlijke moerasplanten, die zowel emers (boven water) alsook submers (onder water) kunnen groeien. Slechts een klein deel van alle planten voor het aquarium groeit uitsluitend onder water, zoals Blyxa of Vallisneria. De meeste aquariumplanten worden boven water gekweekt. Dit heeft verschillende voordelen, er is geen risico op algen, de waterplanten groeien sneller boven water en zijn makkelijker te kweken.

De juiste aquariumplanten voor uw aquarium

Bij het kiezen van de juiste aquariumplanten moet u rekening houden met een aantal criteria. Het is vooral belangrijk om de juiste planten voor de betreffende locatie te vinden:

  • Voorgrond aquariumplanten: dit zijn voornamelijk kleinere planten die niet in de hoogte groeien en goed uitspreiden. Ze zijn ideaal voor de voorkant van het aquarium.
  • Middenzone aquariumplanten: In het midden van het aquarium kunnen planten worden gebruikt om ruimtelijke structuren te creëren. Vooral door roodachtige planten kun je hier accenten plaatsen.
  • Achtergrond aquariumplanten: grote planten zijn geschikt voor de achtergrond. Met achtergrondplanten kunnen bijvoorbeeld verwarmingen en filters worden verborgen en ruimtelijke diepte worden gecreëerd.

De selectie van de geschikte aquariumplant is vaak moeilijk, omdat het aanbod enorm is. Naast de meest gebruikte waterplanten in de pot worden ook mossen en andere aquariumplanten aangeboden, die al op stenen of op hout groeien. Bovendien zijn er grote verschillen in de verzorging van de individuele plantensoorten. Als beginner moet je eerst kiezen voor gemakkelijk te verzorgen soorten.

Wisselend assortiment aquariumplanten tegen een scherpe prijs! Onze planten komen vers van de kwekerij zodat we een goede kwaliteit kunnen garanderen.

Lees meerSluiten
Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    de Visvoer WebWinkel 9,6 / 10 - 775 Reviews @ WebWinkelKeur