Aquariumplanten 

Aquariumplanten - De juiste planten voor elk aquarium

Een mooi aquarium wordt niet alleen gekenmerkt door zijn bewoners. Integendeel, alleen door de juiste aquariumplanten krijg je een prachtig en tegelijkertijd functioneel aquarium omdat de planten voor het aquarium lang niet alleen decoratie zijn, maar ook praktische taken uitvoeren zoals de productie van zuurstof. Daarom is het belangrijk aandacht te besteden aan de kwaliteit en de specifieke kenmerken bij het kiezen van aquariumplanten.

De kweek van aquariumplanten

De meeste soorten aquariumplanten zijn natuurlijke moerasplanten, die zowel emers (boven water) alsook submers (onder water) kunnen groeien. Slechts een klein deel van alle planten voor het aquarium groeit uitsluitend onder water, zoals Blyxa of Vallisneria. De meeste aquariumplanten worden boven water gekweekt. Dit heeft verschillende voordelen, er is geen risico op algen, de waterplanten groeien sneller boven water en zijn makkelijker te kweken.

De juiste aquariumplanten voor uw aquarium

Bij het kiezen van de juiste aquariumplanten moet u rekening houden met een aantal criteria. Het is vooral belangrijk om de juiste planten voor de betreffende locatie te vinden:

 • Voorgrond aquariumplanten: dit zijn voornamelijk kleinere planten die niet in de hoogte groeien en goed uitspreiden. Ze zijn ideaal voor de voorkant van het aquarium.
 • Middenzone aquariumplanten: In het midden van het aquarium kunnen planten worden gebruikt om ruimtelijke structuren te creëren. Vooral door roodachtige planten kun je hier accenten plaatsen.
 • Achtergrond aquariumplanten: grote planten zijn geschikt voor de achtergrond. Met achtergrondplanten kunnen bijvoorbeeld verwarmingen en filters worden verborgen en ruimtelijke diepte worden gecreëerd.

De selectie van de geschikte aquariumplant is vaak moeilijk, omdat het aanbod enorm is. Naast de meest gebruikte waterplanten in de pot worden ook mossen en andere aquariumplanten aangeboden, die al op stenen of op hout groeien. Bovendien zijn er grote verschillen in de verzorging van de individuele plantensoorten. Als beginner moet je eerst kiezen voor gemakkelijk te verzorgen soorten.

Wisselend assortiment aquariumplanten tegen een scherpe prijs! Onze planten komen vers van de kwekerij zodat we een goede kwaliteit kunnen garanderen.

Subcategorieën

 • Tropica planten - Mini...

  Nieuwe Tropica Live Aquatic Plant Mini + Pot planten "in single package"!

  category_55.jpg?time=1491040550

  Tropica Mini

  Mini is een selectie van relatief gemakkelijk te houden aquariumplanten (Easy). Deze planten worden geteeld in de Tropica kwekerij in Denemarken op een keramische ring. Het is een verbeterd en veilig alternatief voor de standaard gebundelde planten. De Tropica Mini serie is volkomen ongevaarlijk voor gevoelige garnalen en vissen! De planten kunnen direct het aquarium in, zelfs de keramische ring hoeft niet te worden verwijderd! Dus "Buy and Plant" (Plug and Play)! De planten zitten verpakt in een ademende verpakking.

  Tropica Pot

  Pot is een selectie van de traditioneel groeiende aquariumplanten in potjes uit de Easy categorie. De planten uit de Pot serie worden speciaal gekreekt in de kwekerij van Tropica in Denemarken voor een optimale worteling, zodat de planten direct vanaf het begin een goede start krijgen in het aquarium! De planten zitten verpakt in een ademende verpakking.

 • Tropica 1-2-Grow! In...

  Tropica 1-2-Grow! in Vitro Planten; Kleine planten met groot succes!

  1-2-Grow aquariumplanten zijn zeer jonge planten die gekweekt worden en rechtstreeks vanuit het laboratorium van Tropica worden verpakt. De planten zijn gegarandeerd vrij van slakken, algen en pesticiden en zijn daarom volkomen onschadelijk voor gevoelige garnalen en vissen! Het 1-2Grow! assortiment biedt zeer unieke planten!

  Het succes van uw aquarium hangt grotendeels af van de juiste plant keuze. Met 1-2Grow! koopt u een groot aantal verschillende planten die kunnen worden verdeeld in kleine porties om zo een groot oppervlak te bedekken. De planten zijn vanaf het begin compact en ontwikkelen zich het best wanneer ze meteen in het aquarium voorzien worden van plantenvoeding en CO2. Het 1-2-Grow! assortiment is uitermate geschikt voor kleine tot middelgrote aquaria. Het geduld met de kleine planten wordt zeker beloond..! Het assortiment bestaat uit verschillende mossen en specialiteiten zoals Rotala macrandra, Rotala 'Bonsai' en mini-versies van de traditionele soorten zoals Alternanthera en Eleocharis.

  Zo wordt een 1-2-Grow! plant geplant:

  • Verwijder de plant voorzichtig uit de beker en was de gelei af onder de kraan.
  • Gebruik een schaar om de plant voorzichtig in 6-8 delen te knippen.
  • Nu kunt u een pincet gebruiken om te planten in het aquarium te planten en daarna kijken naar de groeiende planten!

  Tropica 1-2 grow aquariumplanten

 • Restplanten

  Wat zijn restplanten?

  Met het aanbieden van deze restplanten maken wij ruimte voor de nieuwe planten die wij regelmatig ontvangen vanaf de kwekerij! U kunt deze planten aanschaffen voor een prijs die soms tot wel 50% lager ligt als de normale prijs! Restplanten zijn gewoon gezonde aquariumplanten maar omdat ze al eventjes bij ons op voorraad hebben gelegen bevatten de planten soms wat gele blaadjes of losgelaten takjes door t weinig licht.