Aquariumplanten 

De meeste soorten aquatische planten voor het aquarium zijn natuurlijke moerasplanten, die zowel emers (boven water) alsook submers (onder water) kunnen groeien. Slechts een klein deel van alle aquariumplanten groeit uitsluitend onder water, zoals Blyxa of Vallisneria. De meeste aquariumplanten worden boven water gekweekt. Dit heeft verschillende voordelen, er is geen risico op algen, de waterplanten groeien sneller boven water en zijn makkelijker te kweken.

Wisselend assortiment aquariumplanten tegen een scherpe prijs! Onze planten komen vers van de kwekerij zodat we een goede kwaliteit kunnen garanderen.

Subcategorieën

 • Hortilab XXL In Vitro...

  Een echte aquariaan zal weten waarom Hortilab in vitro planten de beste zijn voor hun aquarium.

  Deze planten zijn gevolg van de nieuwste moderne technologie en ze zijn allemaal gekweekt onder steriele omstandigheden. Dit betekent dat ze geen toegevoegde stoffen of ziekteverwekkers bevatten. De in vitro planten zij niet schadelijk voor het aquarium omdat ze vrij zijn van pesticiden. Al snel na het planten, zal je verrast worden met hun snelle en compacte groei!

  ... drie stappen tot uw perfecte aquarium!

  In vitro planten worden geproduceerd en verzegeld in cups onder steriele omstandigheden. De cups moeten alleen geopend worden voor het planten in het aquarium. We raden aan om de plantjes direct na het openen van de cups te planten om mogelijke uitdroging te voorkomen.

  slika1.jpg
  Wassen...
  Neem de plant voorzichtig uit de beker en was de gel met voedingsstoffen voorzichtig van de wortels
  slika2.jpg
  Verdelen...
  Snij/ knip de plant portie voorzichtig in kleine stukjes.
  slika3.jpg
  Plant!
  Plant kleien stukjes in het substraat en geniet van uw aquarium!

 • Tropica planten - Mini...

  Nieuwe Tropica Live Aquatic Plant Mini + Pot planten "in single package"!

  category_55.jpg?time=1491040550

  Tropica Mini

  Mini is een selectie van relatief gemakkelijk te houden aquariumplanten (Easy). Deze planten worden geteeld in de Tropica kwekerij in Denemarken op een keramische ring. Het is een verbeterd en veilig alternatief voor de standaard gebundelde planten. De Tropica Mini serie is volkomen ongevaarlijk voor gevoelige garnalen en vissen! De planten kunnen direct het aquarium in, zelfs de keramische ring hoeft niet te worden verwijderd! Dus "Buy and Plant" (Plug and Play)! De planten zitten verpakt in een ademende verpakking.

  Tropica Pot

  Pot is een selectie van de traditioneel groeiende aquariumplanten in potjes uit de Easy categorie. De planten uit de Pot serie worden speciaal gekreekt in de kwekerij van Tropica in Denemarken voor een optimale worteling, zodat de planten direct vanaf het begin een goede start krijgen in het aquarium! De planten zitten verpakt in een ademende verpakking.

 • Tropica 1-2-Grow! In...

  Tropica 1-2-Grow! in Vitro Planten; Kleine planten met groot succes.

  1-2-Grow! Zijn zeer jonge planten die gekweekt worden en rechtstreeks vanuit het laboratorium van Tropica worden verpakt. De planten zijn gegarandeerd vrij van slakken, algen en pesticiden en zijn daarom volkomen onschadelijk voor gevoelige garnalen en vissen! Het 1-2Grow! assortiment biedt zeer unieke planten!

  Het succes van uw aquarium hangt grotendeels af van de juiste plant keuze. Met 1-2Grow! koopt u een groot aantal verschillende planten die kunnen worden verdeeld in kleine porties om zo een groot oppervlak te bedekken. De planten zijn vanaf het begin compact en ontwikkelen zich het best wanneer ze meteen in het aquarium voorzien worden van plantenvoeding en CO2. Het 1-2-Grow! assortiment is uitermate geschikt voor kleine tot middelgrote aquaria. Het geduld met de kleine planten wordt zeker beloond..!

  Het assortiment bestaat uit verschillende mossen en specialiteiten zoals Rotala macrandra, Rotala 'Bonsai' en mini-versies van de traditionele soorten zoals Alternanthera en Eleocharis.

  Zo wordt een 1-2-Grow! plant geplant:

  1. Verwijder de plant voorzichtig uit de beker en was de gelei af onder de kraan.
  2. Gebruik een schaar om de plant voorzichtig in 6-8 delen te knippen.
  3. Nu kunt u een pincet gebruiken om te planten in het aquarium te planten en daarna kijken naar de groeiende planten!

  12grow_650_780x191.jpg

 • Tropica planten in pot

  De Tropica planten in pot zijn goed gevulde potten met planten die gezonde, goed ontwikkelde, wortels hebben. De meeste planten kunnen worden verdeeld in verschillende porties die afzonderlijk kunnen worden gepland. 

 • Restplanten

  Wat zijn restplanten?

  Met het aanbieden van deze restplanten maken wij ruimte voor de nieuwe planten die wij regelmatig ontvangen vanaf de kwekerij! U kunt deze planten aanschaffen voor een prijs die soms tot wel 50% lager ligt als de normale prijs! Restplanten zijn gewoon gezonde aquariumplanten maar omdat ze al eventjes bij ons op voorraad hebben gelegen bevatten de planten soms wat gele blaadjes of losgelaten takjes door t weinig licht.