Terug

 • Kleine attentie bij elke bestelling
 • Voor 16.00uur besteld, dezelfde werkdag verzonden
 • Al 11 jaar jouw specialist in aquarium & vijvervoer

Complete CO2 set

CO2 set voor het aquarium kopen - de belangrijkste informatie voor de koop van jouw CO2 systeem!

Je wilt een compleet CO2 systeem voor jouw aquarium kopen? Lees de informatie onderaan deze pagina.

Filters

Complete CO2 set

CO2 set voor het aquarium kopen - de belangrijkste informatie voor de koop van jouw CO2 systeem!

Je wilt een compleet CO2 systeem voor jouw aquarium kopen? Je bent op zoek naar een CO2 systeem voor het aquarium en weet niet precies welke CO2 set je moet kopen? Benieuwd wat belangrijk is bij een complete CO2 set?

Lees onderstaande informatie dan snel door! We hebben vele nuttige aanbevelingen en tips zodat je zeker weet dat je het CO2 systeem koopt wat volledig voldoet aan jouw wensen!

Wat is een CO2 systeem?

Een CO2 systeem is een optioneel bemestingssysteem dat jouw aquarium van extra koolstofdioxide voorziet. De koolstofdioxide uit het CO2 systeem geeft de planten een veel betere groei en laat je zelfs de meest lastiger aquariumplanten goed groeien!

Waarom is een CO2 set in het aquarium aan te bevelen?

 • Aquarium planten groeien veel beter met de toegevoegde CO2!
 • Door de goede groei produceren de aquariumplanten meer zuurstof!
 • De pH waarde wordt voor de meeste vissen naar een optimaal niveau gebracht!

Wat doet een CO2 installatie?

Een CO2 systeem voorziet uw aquarium van extra koolstofdioxide. Het bestaat uit een CO2 fles, een drukregelaar, slang en een CO2 diffusor. Optioneel kunt u vervolgens een CO2 magneetventiel aansluiten voor de nachtuitschakeling. De extra CO2 verhoogt de fotosynthese van uw aquariumplanten en is dus een belangrijk onderdeel van een goedlopend aquarium!

Heb ik echt een CO2 set nodig?

Als u optimale en gezonde plantengroei op prijs stelt, kunnen wij de extra bemesting met CO2 zeker aanbevelen!

CO2 set en de verschillende componenten

CO2 drukregelaar
Het hart van elk aquarium CO2 systeem. CO2 drukregelaars brengen de hoge cilinderdruk terug tot de zogenaamde werkdruk. De CO2 wordt vervolgens met een werkdruk van ongeveer 1-2 bar door de CO2-diffusor geperst en in het aquarium verspreid.

CO2 fles
Deze fles staat onder grote druk. Om de CO2 veilig en goed op te slaan zit deze in een drukgasfles. De CO2 flessen zijn zwaar en stevig. Hervulbare CO2 flessen moeten voorzien zijn van een keuringsdatum. Vanaf de keuringsdatum is de fles 10 jaar gekeurd.

CO2 flessen zijn verkrijgbaar als wegwerp- en hervulbare flessen. Hervulbare CO2 flessen werken allemaal volgens dezelfde standaard. Hierdoor zijn hervulbare flessen gemakkelijk uit te wisselen. Bij wegwerp CO2 flessen ligt dit anders. Nagenoeg ieder merk wegwerk CO2 flessen heeft zijn eigen aansluiten. Bekijk voordat je een ander merk wegwerp flessen koopt dus altijd even of deze wel geschikt zijn voor je huidige drukregelaar. Met een voordelige CO2 adapter is dit ook op te lossen.

Zelfs als u al een CO2 systeem voor hervulbare CO2 flessen heeft, is het mogelijk om een wegwerp CO2 fles te gebruiken: je hebt hiervoor dan wel een CO2 adapter nodig.

Bij het kopen van een CO2 fles is het belangrijk dat de keuringsdatum nog in orde is en dat de draagbeugel, tevens beschermbeugel aanwezig is.

CO2 slang
Erg belangrijk is om een speciaal voor CO2 geschikte slang te gebruiken. Luchtslangen van aquarium luchtpompen zijn veel beter doorlaatbaar en niet geschikt om onder hoge druk te werken! Een speciale CO2 slang zorgt ervoor dat er geen CO2 kan ontsnappen onder de werkdruk van 1 tot 2 bar.

CO2 diffuser, CO2 flipper, CO2 atomizer
Natuurlijk moet de CO2 uiteindelijk ook in het water belanden. Hiervoor word een diffusor gebruikt. De hoge werkdruk van het CO2 systeem drukt de CO2 door het keramische membraan (vaak een wit soort steentje) waardoor de CO2 in erg fijne belletjes in het aquarium word toegevoegd. De fijne belletjes zorgen ervoor dat de CO2 snel in het water kan worden opgenomen.

CO2 magneetventiel
Super handig, kostenbesparend en heeft eigenlijk alleen maar voordelen; een magneetventiel! Met het magneetventiel kan de CO2 toevoeg naar het aquarium 's nachts gemakkelijk worden onderbroken. Omdat er als het donker is geen CO2 door de planten word verwerkt, hoeft het ook niet te worden toegevoegd. Wel toevoegen kan zelfs gevaarlijk zijn voor de aquarium bewoners, als het CO2 niveau in het water te ver oploopt. Een bijkomend voordeel is dat er 's nachts geen geluid meer door de diffusor word geproduceerd. Door de belletjes kan deze soms een zacht geluid produceren.

Lees meerSluiten
Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box
  de Visvoer WebWinkel 9,7 / 10 - 2436 Reviews @ WebwinkelKeur
  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »