Terug

  • Kleine attentie bij elke bestelling
  • Voor 16.00uur besteld, dezelfde werkdag verzonden
  • Al 11 jaar jouw specialist in aquarium & vijvervoer

CO2 bellenteller

Een CO2 bellenteller is ideaal voor het afstellen en controleren van de toegevoegde CO2 in het aquarium. Bellentellers verkrijgbaar in verschillende formaten en soorten.

Filters

CO2 bellenteller

CO2 bellenteller voor het controleren en afstellen van de toegevoegde CO2

De bellenteller van jouw CO2 systeem wordt gebruikt voor de visuele controle van de toegevoegde CO2. Vooral in het begin is het erg handig, want zelfs als jouw drukregelaar een manometer heeft die een waarde aangeeft voor de hoeveelheid toegevoegde CO2, is deze waarde erg grof. Met een bellenteller kun je veel nauwkeuriger bepalen hoeveel CO2 er daadwerkelijk word toegevoegd aan je aquarium.

Hoe werkt de CO2 bellenteller?

Er zijn verschillende soorten, maar de werking is allemaal vergelijkbaar. De bellenteller word gevuld met water en geïnstalleerd in de toevoerleiding van jouw CO2 systeem.

De ingang van de bellenteller (waarop de CO2 slang word aangesloten vanaf de CO2 drukregelaar) zit in het met water gevulde deel, de uitgang (waarop de CO2 slang richting het aquarium word aangesloten) in het droge gedeelte van de bellenteller. De CO2 stroomt nu naar binnen en perst zichzelf in bellenvorm in de bellenteller. Omdat de ingang in het met water gevulde gedeelte zit, kun je de bubbels heel goed zien en tellen.

Dat tellen is ook nodig. Hoewel de naam "bellenteller" wellicht doet vermoeden, telt hij niet zelf, dat is jouw taak. Dus pak je een klok/ stopwatch of smartphone en tel het aantal bubbels dat in één minuut voorbij komen. Makkelijk is om dit met zijn tweeen te doen omdat het tellen van het aantal bubbels en het in de gaten houden van de klok lastig kan zijn.

Hoeveel bellen per minuut CO2 moet ik toevoegen?

Als ruwe vuistregel kun je 10 bellen per minuut per 100 liter water aanhouden. Dus voor een aquarium van 250 liter, zijn dat 25 bellen per minuut. Dit is een indicatie. Het is erg belangrijk om zowel de planten als dieren in het aquarium goed in de gaten te houden en de CO2 hier op af te stemmen.

Verschillende materialen en maten bellentellers

CO2 bellentellers zijn verkrijgbaar in verschillende formaten en materialen. Glazen CO2 bellentellers zien er schitterend uit. Kunststof bellentellers zijn echter veel robuuster dan de glazen varianten.

Lees meerSluiten
Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    de Visvoer WebWinkel 9,7 / 10 - 2485 Reviews @ WebwinkelKeur
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »