Terug

 • Kleine attentie bij elke bestelling
 • Voor 16.00uur besteld, dezelfde werkdag verzonden
 • Al 11 jaar jouw specialist in aquarium & vijvervoer

Betta voer

Het beste voer voor jouw Betta's vind je hier! Ook de schitterende Betta vissen hebben specifieke voedingsbehoeftes. Met het juiste voer zal jouw Betta er op zijn mooist uitzien, goed groeien en kun je vervelende ziektes voorkomen!

Filters

Betta voer

Het beste Betta voer voor gezonde en kleurrijke vissen!

Betta vissen, ook wel bekend als Siamese kempvissen, zijn populaire keuzes voor aquariumliefhebbers. Deze kleurrijke en levendige vissen vereisen specifieke zorg en voeding om gezond te blijven. In dit artikel bespreken we het belang van het juiste aquariumvoer voor betta vissen en hoe je ervoor kunt zorgen dat je betta's alle essentiële voedingsstoffen binnenkrijgen.

Waarom is het belangrijk om de juiste voeding te kiezen voor je betta?

Als trotse eigenaar van een betta vis, wil je natuurlijk dat jouw vis gezond en gelukkig is. Een van de belangrijkste factoren die bijdragen aan de gezondheid van je betta is de voeding die je hem geeft. Door het juiste bettavoer te kiezen, kun je ervoor zorgen dat je vis alle essentiële voedingsstoffen binnenkrijgt die hij nodig heeft om te gedijen.

Waarom is het juiste voer belangrijk?

Net als andere vissoorten hebben betta vissen een uitgebalanceerd dieet nodig om optimaal te gedijen. Het juiste voer voorziet hen van de nodige voedingsstoffen om hun immuunsysteem te versterken, kleurenpracht te behouden en energiek te blijven. Door het juiste voer te geven, kun je ook de levensduur van je betta vissen verlengen.

Verscheidenheid aan aquariumvoer voor betta vissen

Er zijn verschillende soorten aquariumvoer beschikbaar die speciaal zijn samengesteld voor betta vissen. Hieronder volgt een overzicht van de meest voorkomende soorten:

 1. Droogvoer: Droogvoer, zoals korrels of flakes, is een veelgebruikte optie voor betta vissen. Het is handig in gebruik en heeft vaak een lange houdbaarheid. Zorg ervoor dat je kiest voor hoogwaardig droogvoer dat alle essentiële voedingsstoffen bevat die betta vissen nodig hebben.

 2. Diepvriesvoer: Diepvriesvoer, zoals blokjes mysis-garnalen of daphnia, biedt een goede variatie in het dieet van betta vissen. Dit voer is rijk aan eiwitten en andere belangrijke voedingsstoffen. Het is echter belangrijk om het diepvriesvoer goed te ontdooien voordat je het aan je vissen geeft.

 3. Levend voer: Levend voer, zoals watervlooien of artemia naupliën, kan een traktatie zijn voor betta vissen. Het biedt niet alleen variatie in hun dieet, maar stimuleert ook natuurlijk foerageergedrag. Zorg ervoor dat je levend voer van een betrouwbare bron haalt om mogelijke ziektes te voorkomen.

Tips voor het voeren van betta vissen

Naast het kiezen van het juiste aquariumvoer zijn er nog enkele belangrijke tips om in gedachten te houden bij het voeren van betta vissen:

 • Voer betta vissen twee keer per dag kleine hoeveelheden in plaats van één grote maaltijd. Dit helpt overeten en de daaruit voortvloeiende gezondheidsproblemen te voorkomen.
 • Geef alleen zoveel voer als je betta's binnen twee minuten kunnen opeten. Overgebleven voedsel kan het water vervuilen.
 • Varieer regelmatig het dieet van je betta vissen door afwisselend droogvoer, diepvriesvoer en levend voer aan te bieden. Dit zorgt voor een gebalanceerde voeding en houdt je betta's geïnteresseerd in hun voer.
 • Controleer regelmatig de waterkwaliteit van het aquarium om ervoor te zorgen dat de gezondheid van je betta vissen optimaal blijft.

De uitdaging: het vinden van hoogwaardig bettavoer

Het vinden van hoogwaardig bettavoer kan soms een uitdaging zijn. Er zijn veel verschillende merken en soorten op de markt, wat het moeilijk kan maken om de beste keuze te maken. Daarnaast moet je ook rekening houden met de specifieke behoeften van je betta, zoals zijn leeftijd, grootte en eventuele gezondheidsproblemen.

Lees meerSluiten
Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box
  de Visvoer WebWinkel 9,7 / 10 - 2485 Reviews @ WebwinkelKeur
  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »