Terug

Heeft u een account op onze oude website en nog niet eerder ingelogd op de nieuwe site. Dan is het nodig het wachtwoord opnieuw in te stellen. Klik hier!

  • Kleine attentie bij elke bestelling
  • Voor 16.00uur besteld, zelfde werkdag verzonden
  • Al 8 jaar jouw specialist in aquarium & vijvervoer

Discusfood

Discussen hebben een speciale voedingsbehoefte. Wij bieden een groot assortiment met verschillende merken en soorten visvoer voor uw discus!

Filters

Discusfood

Vind het juiste voer voor jouw discus!

Discusvissen zijn bijzondere vissen, die met hun trage en bijna majestueuze bewegingen een bijzonder ontspannende en geruststellende blikvanger zijn in uw aquarium! Qua voedingswaarde is de elegante discusvis echter wat lastiger en kieskeurig, waardoor het moeilijk kan zijn om de juiste discusvoeding te vinden. Wat mag niet ontbreken als discus-feed en wat moet dringend worden vermeden?

Discus, carnivoor of omnivoor?

Discusvissen worden al lang beschouwd als pure carnivoren, omdat ze zich als roofdieren in het wild voeden met voornamelijk kleinere dieren. Daarbij krijgen ze echter ook de maaginhoud van hun prooidieren binnen die veelal uit plantaardig voedsel, zoals spirulina en waterplanten bestaat. Hierom moet er bij het voeren van discussen in het aquarium ook op worden gelet dat de voeding bestaat uit zowel dierlijke als plantaardige ingrediënten.

Artemia, rode en witte muggenlarven, watervlooien, enchytraen en tubifex zijn bijvoorbeeld geschikte dierlijke voedingsbronnen. Deze kunnen eenvoudig als bevroren voedsel of in de gevriesdroogde toestand worden gevoerd. Runderhart of spiervlees van andere warmbloedige dieren mag niet in te grote hoeveelheden worden gevoerd, omdat dit meestal niet zo goed verteerd wordt en tot tekorten, leververvetting en ziekte kan leiden. Spirulina en spinazie zijn ideaal als vers of droog voer!

Basisvoeding voor de discus

Hoogwaardig vlokkenvoer of granulaat voer, zoals speciaal discus granulaat kan als basisvoeding voor discusvissen worden gebruikt. Voor langlevende en gezonde vissen is het aan te bevelen het voer regelmatig te varieren en aan te vullen met af en toe levendvoer.

Lees meerSluiten
Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    de Visvoer WebWinkel 9,6 / 10 - 775 Reviews @ WebWinkelKeur