Terug

  • Kleine attentie bij elke bestelling
  • Voor 16.00uur besteld, dezelfde werkdag verzonden
  • Al 11 jaar jouw specialist in aquarium & vijvervoer

Wat eet een Axolotl?

Wat eet een Axolotl?

Ontdek wat axolotls eten voor een optimale verzorging. Hun dieet omvat levend voer, zoals wormen en visjes, en kan worden aangevuld met speciale voerkorrels zoals Axobalance. Onderhoud goede waterkwaliteit en observeer eetgewoonten voor gezondheid van deze unieke waterbewoners.

Wat eet een Axolotl? Voedingstips en Richtlijnen voor Axolotl Verzorging

De axolotl, een fascinerende en unieke waterbewoner, staat bekend om zijn opmerkelijke regeneratieve vermogens en boeit veel liefhebbers van exotische huisdieren. Een belangrijke factor voor het succesvol houden van axolotls in gevangenschap is het begrijpen van hun dieet en het bieden van geschikte voeding. Hier zijn enkele essentiële aspecten om te overwegen:

1. Natuurlijk Dieet:

Axolotls zijn carnivoren en hun natuurlijke dieet bestaat uit een verscheidenheid aan levende prooien. In het wild voeden ze zich met wormen, insecten, kleine visjes en andere ongewervelde dieren.

2. Levend Voer en Stimulatie:

Het geven van levend voer heeft de voorkeur, omdat dit het natuurlijke jachtinstinct van axolotls stimuleert. Voer zoals tubifex, bloedwormen, regenwormen en kleine visjes zijn uitstekende keuzes. Het zorgt niet alleen voor voeding, maar ook voor mentale stimulatie.

3. Speciale Axolotl Pellets/ korrels:

Naast levend voer kunnen axolotls ook worden gevoerd met speciale axolotl-pellets. Deze pellets bevatten een uitgebalanceerde mix van voedingsstoffen. Wij bieden een ruim assortiment aan speciale voerkorrels voor Axolotls! Dit voer is specifiek samengesteld naar de voedingsbehoeften van Axolotls.

4. Voedingsfrequentie:

Voer axolotls over het algemeen één keer per dag. Pas de hoeveelheid aan op basis van de leeftijd en grootte van de axolotl. Jonge, snelgroeiende exemplaren hebben mogelijk vaker voeding nodig.

5. Waterkwaliteit en Voeren:

Voer je axolotl in een aparte bak of met een pincet om te voorkomen dat ongegeten voedsel de bodem van het aquarium vervuilt. Het handhaven van een goede waterkwaliteit is cruciaal voor de gezondheid van axolotls.

6. Observatie en Gezondheid:

Houd de eetgewoonten van je axolotl goed in de gaten. Stoppen ze plotseling met eten of vertonen ze ander ongewoon gedrag? Dit kan een teken zijn van gezondheidsproblemen en vereist aandacht.

Bekijk ons ruime assortiment Axolotl voer!

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    de Visvoer WebWinkel 9,7 / 10 - 2320 Reviews @ WebwinkelKeur
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »