Terug

  • Kleine attentie bij elke bestelling
  • Voor 16.00uur besteld, dezelfde werkdag verzonden
  • Al 11 jaar jouw specialist in aquarium & vijvervoer

Wanneer aquariumplanten snoeien/ trimmen?

  • 04 / 08 / 2021 0
Wanneer aquariumplanten snoeien/ trimmen?

Het is belangrijk om je aquariumplanten regelmatig te trimmen/ snoeien om ze goed te laten groeien. Snoeien van de planten moet wel goed gebeuren. Tips en weetjes over trimmen.

Hoe moet ik mijn aquariumplanten trimmen / snoeien?

Het is een goed idee om je aquariumplanten minstens twee weken te laten staan ​​voordat je de schaar erbij pakt. De planten hebben tijd nodig om zich te wortelen en goed te groeien. Als je ze te vroeg trimt kun je ze tegenwerken - de planten proberen zich aan hun leven onder water aan te passen, dus deze aanpassingsfase is behoorlijk moeilijk voor ze!

Aquariumplanten trimmen

Een paar handige weetjes voor het trimmen/ snoeien van je aquariumplanten

  • Nieuwe wortelgroei. Wortels moeten wit en dun zijn. Als je ze kunt zien, is het een goed teken dat ze zich beginnen/ hebben gewordteld.
  • Nieuwe scheuten. Nieuwe bladeren zijn een duidelijke indicatie dat het er goed uitziet.
  • Hoe vaker je planten snoeit, hoe compacter ze worden.

Stengelplanten kunnen bijvoorbeeld bij elke snoeibeurd worden ingekort - tot ongeveer maximaal 50% korter.

Dit klinkt wellicht wel heel erg rigoreus maar stengelplanten worden erg snel slungelig. Denk eraan om de afgeknipte stekken te herplanten, zodat je ze niet verspilt. Dat zou zonde zijn!

Bepaalde planten op de voorgrond moeten ook wekelijks worden getrimd - gebruik een schaartje met gebogen punt zodat u de juiste hoek kunt vinden zonder uw pols in rare posities te moeten buigen!

 

 

Aquariumplanten snoeien

Het juiste gereedschap

Hieronder zie je de 5-delige gereedschapsset die wij gebruiken om de planten in onze aquaria in top toestand te houden. De set bevat een etui zodat alle gereedschappen bij elkaar worden gehouden, mooi en netjes!

Aquascaping tools set - plantengereedschap

 

Om ervoor te zorgen dat ook jij je aquariumplanten in een super conditie kan houden, kun jij deze 5-delige aquascaping gereedschapsset incl. etui nu aanschaffen voor een hele speciale prijs!

 

 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    de Visvoer WebWinkel 9,7 / 10 - 2338 Reviews @ WebwinkelKeur
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »