Terug

 • Kleine attentie bij elke bestelling
 • Voor 16.00uur besteld, dezelfde werkdag verzonden
 • Al 11 jaar jouw specialist in aquarium & vijvervoer

Verhoog met Söchting Oxydator het zuurstofgehalte van jouw aquarium

 • 20 / 06 / 2023 0
Verhoog met Söchting Oxydator het zuurstofgehalte van jouw aquarium

De Söchting Oxydator is een krachtig hulpmiddel om het zuurstofniveau in jouw aquarium te verhogen en een gezonde omgeving te creëren voor vissen en andere aquarium bewoners. Met name in de zomer wanneer de watertemperatuur stijgt is er veel minder zuurstof in het water beschikbaar!

Ben je het zat om je aquariumbewoners tijdens de hete zomermaanden naar lucht te zien happen? Zo ja, dan heb je een Söchting Oxydator nodig! Dit innovatieve apparaat is de ultieme oplossing om het zuurstofgehalte in je aquarium te verhogen, zodat je vissen en andere waterdieren de hele zomer gezond en gelukkig blijven! In deze complete gids vertellen we je alles wat je moet weten over de Söchting Oxydator, van de functies en voordelen tot de installatie en het onderhoud. Of je nu een doorgewinterde aquariumliefhebber bent of net begint, deze gids zal je voorzien van de kennis en hulpmiddelen om de perfecte zuurstofrijke omgeving voor je onderwatervrienden te creëren. Dus duik erin en ontdek de wonderen van de Söchting Oxydator.

 

 

Het belang van zuurstof in het aquaria

Zuurstof is van vitaal belang voor het welzijn van jouw aquarium bewoners. Net als bij landdieren hebben ook vissen en andere waterdieren zuurstof nodig om te ademen. Zuurstof is essentieel voor hun stofwisseling en helpt hen energie te genereren. Helaas kan het zuurstofgehalte in een aquarium gemakkelijk uit balans raken, vooral tijdens de zomermaanden wanneer de watertemperatuur stijgt. Wanneer het zuurstofgehalte te laag is, kunnen de vissen gestrest raken, hun immuunsysteem verzwakken en vatbaar worden voor ziekten. Het is daarom van groot belang om ervoor te zorgen dat jouw aquarium voldoende zuurstof bevat.

Er zijn verschillende manieren om het zuurstofgehalte in jouw aquarium te verhogen. Een van de meest effectieve en gemakkelijkste manieren is het gebruik van de Söchting Oxydator. Deze revolutionaire zuurstofgenerator biedt een natuurlijke en constante toevoer van zuurstof, waardoor het aquarium een gezonde en zuurstofrijke omgeving wordt voor jouw vissen en andere waterdieren. Laten we nu eens in detail kijken naar de Söchting Oxydator en ontdekken hoe het werkt en welke voordelen het biedt!

Wat is een Söchting Oxydator?

Een Söchting Oxydator is een slim "apparaatje" dat zuurstof produceert door middel van een chemische reactie. Het bestaat uit een container die gevuld word met een waterstofperoxide-oplossing en een katalysator. Wanneer de Oxydator gevuld wordt, begint er in de houder een chemische reactie met de katalysator, waarbij zuurstof vrijkomt. Deze zuurstof wordt vervolgens gelijkmatig verspreid in het aquariumwater, waardoor het zuurstofgehalte wordt verhoogd.

Een van de unieke kenmerken van de Söchting Oxydator is dat het een zelfregulerend systeem heeft. Dit betekent dat het apparaat alleen zuurstof produceert wanneer dat nodig is. Als het zuurstofgehalte in het water hoog genoeg is, stopt de productie automatisch. Dit zorgt voor een constante en evenwichtige zuurstoftoevoer, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over overmatige zuurstofniveaus. Daarnaast is er geen stroom nodig voor de werking!

Söchting Oxydator in het aquarium

Voordelen van het gebruik van een Söchting Oxydator in het aquarium

Het gebruik van de Söchting Oxydator in het aquarium biedt verschillende voordelen! Ten eerste zorgt het voor een constante toevoer van zuurstof, waardoor vissen en andere waterdieren gemakkelijker kunnen ademen. Dit is vooral belangrijk tijdens de zomermaanden wanneer het zuurstofgehalte van nature lager kan zijn. Door het zuurstofniveau te verhogen, kunnen jouw aquarium bewoners stress verminderen en hun immuunsysteem versterken.

Een ander voordeel van de Söchting Oxydator is dat het helpt bij het afbreken van organisch afval in het water. Dit komt door de reactie tussen de zuurstof en de organische stoffen, waarbij schadelijke stoffen worden omgezet in onschadelijke verbindingen. Dit helpt bij het handhaven van een gezonde waterkwaliteit en vermindert de kans op algengroei en andere problemen.

Bovendien is de Söchting Oxydator een energiezuinig apparaat. Het heeft geen elektriciteit nodig om te werken, waardoor het zowel milieuvriendelijk als kosteneffectief is.

 

 

Het kiezen van het juiste model Söchting Oxydator

Nu je bekend bent met de voordelen van een Söchting Oxydator, is het tijd om het juiste model voor jouw aquarium te kiezen. De Söchting Oxydator is verkrijgbaar in 3 verschillende maten, variërend van kleinere modellen voor kleine aquaria tot grotere modellen voor grotere aquaria. Het is belangrijk om het juiste model te kiezen op basis van het formaat van het aquarium en de bezetting.

Installeren en onderhouden van een Söchting Oxydator

Een Oxydator is eenvoudig te installeren en onderhouden. Volg onderstaande stappen voor het in gebruik nemen van de oxydator:

 1. Haal de dop van de transparante container en plaats er, afhankelijk van de grootte van het aquarium, 1 of 2 katalysator steentjes in.
 2. Vul de houder met oxydator vloeistof.
 3. Sluit de container af met de dop en plaats in de keramische houder.
 4. Zet de Oxydator met de keramische houder in het aquarium.
 5. Controleer regelmatig het oxydator vloeistof niveau en vul indien nodig bij.

Installeren Söchting Oxydator A

Veelgestelde vragen over de Söchting Oxydator

Is de Söchting Oxydator veilig voor mijn vissen?
Ja, de Söchting Oxydator is volkomen veilig voor vissen en andere waterdieren. Het produceert zuurstof op een natuurlijke en veilige manier, zonder schadelijke bijwerkingen.

Hoe lang gaat een Söchting Oxydator mee?
De levensduur van een Söchting Oxydator hangt af van het model en het gebruik. In het algemeen gaan de zuurstofgeneratoren en de reactievaten lang mee en hebben ze weinig onderhoud nodig.

Moet ik de Söchting Oxydator uitschakelen tijdens het voeren van mijn vissen?
Nee, je hoeft de Söchting Oxydator niet uit te schakelen tijdens het voeren van jouw vissen. Het apparaat blijft op een natuurlijke en constante manier zuurstof produceren, ongeacht het voedingsproces.

Kan ik de Söchting Oxydator gebruiken in combinatie met andere zuurstofbronnen?
Ja, de Söchting Oxydator kan worden gebruikt in combinatie met andere zuurstofbronnen zoals luchtpompen of filters. Dit zal helpen bij het verhogen van het totale zuurstofniveau in het aquarium.

Sochting oxydator D

Conclusie: Verbeter de gezondheid van jouw aquarium met een Söchting Oxydator

De Söchting Oxydator is een krachtig hulpmiddel om het zuurstofniveau in jouw aquarium te verhogen en een gezonde omgeving te creëren voor vissen en andere aquarium bewoners! Met zijn natuurlijke en constante zuurstofproductie biedt de Söchting Oxydator talloze voordelen, waaronder stressvermindering, versterking van het immuunsysteem en afbraak van organisch afval.

Door het juiste model te kiezen, de Söchting Oxydator correct te installeren en bij te vullen als de vloeistof verbruikt is, kun je ervoor zorgen dat jouw aquarium optimaal zuurstofrijk blijft!

 

 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box
  de Visvoer WebWinkel 9,7 / 10 - 2356 Reviews @ WebwinkelKeur
  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »