Terug

  • Kleine attentie bij elke bestelling
  • Voor 16.00uur besteld, dezelfde werkdag verzonden
  • Al 11 jaar jouw specialist in aquarium & vijvervoer

Hoeveel moet ik mijn vissen voeren?

  • 05 / 08 / 2021 0
Hoeveel moet ik mijn vissen voeren?

"Hoeveel voer moet ik aan mijn vissen geven?" is een veelgestelde vraag. In dit artikel proberen we deze vraag zo goed mogelijk te beantwoorden!

"Hoeveel voer moet ik aan mijn vissen geven?" is een veelgestelde vraag. In dit artikel proberen we deze vraag zo goed mogelijk te beantwoorden!

Hoeveel visvoer?

Een stelregel is dat vissen, dagelijks, 1% van hun totale lichaamsgewicht aan voer moeten eten. We snappen dat het ook met deze stelregel alsnog lastig voor jou is om in de praktijk te bepalen hoeveel voer je nu aan jouw aquariumbewoners moet geven.

Daarom adviseren we om één of twee keer per dag de hoeveelheid te voeren die jouw vissen in ongeveer 3 minuten op hebben. In principe is het beter om iets te weinig dan te veel te voeren. Een overdaad aan voedsel in het aquarium, zal gaan rotten. Tropische vissen kunnen hierdoor ziek worden en het water word erg belast.

Sommige mensen denken dat vissen altijd honger hebben omdat ze om voedsel smeken. Dit is echter een geconditioneerd gedrag van de vis zoals "de hond van Pavlov". Overvoeding leidt tot ongezonde, zwaarlijvige (obesitas) vissen die uiteindelijk ziek worden (meestal rode wonden of vetafzettingen aan de vinnen).

Zoals bij bijna alle dierenbaby's hebben jonge vissen vaker voedsel nodig!

Op welk moment van de dag moet ik mijn vissen voeren?

Probeer 's morgens en in de vroege avond te voeren en vermijd voeren in de late avond. Vissen hebben net als mensen een bioritme waar we rekening mee moeten houden.
(Bron: Chrononutrion, Steinberger, 2019)

 

 

Hoeveel moet ik mijn vissen voeren?

Gevarieerd voeren?

Afwisseling in het voer is minstens zo belangrijk als de juiste hoeveelheid voeren. Er zijn maar een paar vissoorten die in de natuur altijd hetzelfde eten. Hoe meer variatie je in het voeren van jouw aquariumbewoners aanbrengt, des te gevarieerder het aanbod van mineralen, vitamines en sporenelementen is. Dit leidt tot een gezond immuunsysteem tegen ziekten. Hoe gezonder de vissen, hoe kleiner de kans op ziekte!

Afwisselend voeren hoeft helemaal niet moeilijk te zijn! Zorg dat je altijd 2 a 3 verschillende soorten voer hebt. Als je jouw vissen meerdere keren per dag voert, gebruik dan niet elke voerbeurt hetzelfde voer. Voer je 1x per dag? Wissel dan dagelijks tussen de soorten visvoer die je hebt.

Een afwisselende en goede voeding zorgt ervoor dat jouw vissen fit blijven en vaak meer kans hebben op nakomelingen!

 

 

Aquariumvissen moeten afwisselend gevoerd worden.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    de Visvoer WebWinkel 9,7 / 10 - 2338 Reviews @ WebwinkelKeur
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »