Terug

  • Kleine attentie bij elke bestelling
  • Voor 16.00uur besteld, dezelfde werkdag verzonden
  • Al 11 jaar jouw specialist in aquarium & vijvervoer

Hoe werkt een CO2 bellenteller?

  • 03 / 08 / 2021 0
Hoe werkt een CO2 bellenteller?

In het aquarium gaat het om het tellen van CO2-bellen bij het toevoegen van CO2 uit een CO2-systeem. De bellenteller is er om de hoeveelheid CO2 die het aquarium binnenkomt visueel te controleren.

Hoe werkt een CO2 bellenteller?

De bellenteller is er in het algemeen zoals de naam aangeeft, om CO2-bellen te tellen. In het aquarium gaat het om het tellen van CO2-bellen bij het toevoegen van CO2 uit een CO2-systeem. De bellenteller is er om de hoeveelheid CO2 die het aquarium binnenkomt visueel te controleren. Er zijn verschillende soorten CO2-bellentellers met verschillende materiaaleigenschappen, die min of meer dezelfde functie vervullen.

Installatie of aansluiting van de CO2-bellenteller in jouw CO2-systeem

Ideaal is het als de CO2-bellenteller dicht bij de drukregelaar word geplaatst. Hierdoor is het mogelijk om de toevoeging van de CO2-hoeveelheid direct te regelen en onmiddellijk aan de bellenteller te controleren. Als de drukregelaar en de CO2-fles zich in de buurt van het aquarium bevinden, kan de bellenteller ook aan het aquarium worden bevestigd. Het is belangrijk om de bellenteller in het zicht te houden bij het regelen van de CO2-hoeveelheid met de drukregelaar.

Controle van het aantal bellen

Voor visuele controle van de CO2-hoeveelheid kan het volgende rekenvoorbeeld met gemiddelde waarden als basis worden genomen:

Bij 10 CO2-bellen per minuut komt dit overeen met 1,8 gram CO2 per dag (of 0,9 liter CO2 per dag). Met een dubbele, drievoudige en meervoudige hoeveelheid CO2-bellen per minuut zou dit resulteren in dubbele, drievoudige, meerdere malen de hoeveelheid CO2 in grammen per dag.

 

 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    de Visvoer WebWinkel 9,7 / 10 - 2436 Reviews @ WebwinkelKeur
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »