Terug

  • Kleine attentie bij elke bestelling
  • Voor 16.00uur besteld, dezelfde werkdag verzonden
  • Al 11 jaar jouw specialist in aquarium & vijvervoer

Hoe voer ik waaierhandgarnalen?

  • 04 / 08 / 2021 0
Hoe voer ik waaierhandgarnalen?

In de natuur eten waaierhandgarnalen graag eiwitrijk voer. Het is belangrijk hier ook bij de voeding in het aquarium rekening mee te houden. Bijvoorbeeld met speciaal waaierhandgarnalen voer.

Voldoende stroming voor waarierhandgarnalen is erg belangrijk!

In het aquarium hebben waaierhandgarnalen een sterke stroom nodig. Soms is zelfs nodig een aparte stromingspomp te plaatsen die het voer in hun waaier spoelt. Als er onvoldoende stroming in het aquarium is, zullen de dieren voedsel op de bodem gaan zoeken en is de kans groot dat ze hun waaiers beschadigen waarna ze deze niet meer kunnen gebruiken voor hun oorspronkelijke doel. In dit geval verhongeren de dieren in de loop van de tijd. Ook ongeschikt, voer met te weinig voedingstoffen kan leiden tot permanente tekorten bij waaiergarnalen.

Als de garnalen een langere tijd over de grond wandelen en voedsel proberen op te pikken, krijgen ze mogelijk niet genoeg voedsel wat ze met hun waaiers kunnen filteren.

Waaierhandgarnalen voeren

In de natuur eten waaierhandgarnalen graag eiwitrijk voer. Het is belangrijk hier ook bij de voeding in het aquarium rekening mee te houden. Dit kunnen bijvoorbeeld eiwitten zijn afkomstig van ongewervelde dieren, micro-organismen en algen.

Het beste om te voeren is speciaal waaiergarnaalvoer te voeren. Dit voer is zo ontwikkeld dat de garnalen alle benodigde voedingstoffen voor een goede groei en ontwikkeling binnen krijgen. In plaats van of als combinatie met het speciale voer kan stofvoer, gedroogde bladeren, spinaziepoeder, spirulinapoeder, fijn bevroren voer of zelfs klein gemaakt vlokvoer worden gegeven.

Een overzicht van onze voeren die geschikt zijn voor waaierhandgarnalen:

Opname van voer

In tegenstelling tot andere garnalen hebben waaiergarnalen waaiers op hun schaarvingers met grote haren. Met deze waaiers filteren ze deeltjes uit het water om voedsel op te nemen. Waaiergarnalen moeten altijd fijngemalen of stofvoer worden gevoerd. Het voer kun je rechtstreeks op het wateroppervlak strooien op een plek waar voor stroming is. De stroming neemt het voer vervolgens mee en de garnalen die in de stroming zitten vangen het voer met hun waaiers op.

Het is ook mogelijk de waaierhandgarnalen direct te voeren. Neem hiervoor een kunststof spuit en schuif een stukje dunne slang (bijvoorbeeld luchtslang) over het uiteinde. Meng het stofvoer vervolgens met wat aquariumwater in een glaasje of bakje en zuig het op met de spuit. Je kunt het voer nu voorzichtig bij de in de waaiers van de garnalen spuiten. Doe dit erg voorzichtig en langzaam om schrikken van de garnalen te voorkomen.

Om er voor te zorgen dat de garnalen voldoende mineralen binnen krijgen is het aan te raden 1 a 2 keer per week een mineraalvoer te geven.

Voer voor waaierhandgarnaal

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    de Visvoer WebWinkel 9,7 / 10 - 2356 Reviews @ WebwinkelKeur
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »