Terug

 • Kleine attentie bij elke bestelling
 • Voor 16.00uur besteld, dezelfde werkdag verzonden
 • Al 11 jaar jouw specialist in aquarium & vijvervoer

Goedkope Catappa bladeren kopen

 • 19 / 07 / 2023 0
Goedkope Catappa bladeren kopen

Goede en goedkope Catappa bladeren en andere aquaherbs in verschillende formaten en van verschillende kwaliteiten vind je bij de Visvoer WebWinkel!

Goedkope catappa bladeren!

Bij de Visvoer WebWinkel vindt u goede en goedkope catappa bladeren in verschillende formaten en van verschillende kwaliteiten!Catappa bladeren kopenWij leveren hoge kwaliteits AquaHerbs voor in het aquarium aan particulieren en bedrijven. Op dit moment hebben we onder andere Catappa bladeren, Catappa schors, Catappa schorsrollen en theezakjes (T-bags) gevuld met Teak bladeren. Wij verzenden tegen lage verzendkosten en afhalen in Berlicum is mogelijk na afspraak! Wij bieden meerdere verschillende betaalmogelijkheden.

De producten importeren wij zelf direct vanaf de teler in onder andere Thailand en houden zelf voorraad in Nederland. Hierdoor kunnen wij producten van hoge kwaliteit snel leveren tegen een lage prijs

Catappa bladeren kopen

Hoe Catappa bladeren gebruiken?

Catappa-/ Indische amandel bladeren (IAL), worden al jaren gebruikt door Betta kwekers in Zuidoost-Azië. Zij gebruiken de bladeren om de natuurlijke leefomgeving na te bootsen waardoor het aquarium meer vergelijkbaar is met het habitat waarvan de vis afkomstig is.  

Catappa/ Indische amandel bladeren laten net als drijfhout en veen, een ruime hoeveelheid tannines achter in het water. De tannines zijn van invloed op de pH-waarde en de kleur van het water. Water dat rijk is aan tannines wordt gewaardeerd door vissoorten die komen uit een “blackwater” rivier. Een “Blackwater” leefgebied wordt gevormd wanneer eer rivier langzaam stroomt door zwaar beboste gebieden waar vallende bladeren en andere plantenresten belanden en ontbindend in het water.  

De Catappa bladeren worden niet alleen gebruikt voor zijn werking maar ook om uw vissen zich thuis te laten voelen. Bladeren en bladafval maakt de omgeving natuurlijker. Bodembewoners vinden het prettig om zich te kunnen verbergen onder gezonken bladeren terwijl de oppervlakte- en middelste waterlaag bewoners zich veiliger voelen onder drijvende bladeren.. Vissen en ongewervelden (bijvoorbeeld garnalen) vinden de Catappa bladeren daarnaast ook lekker en zodoende is het een welkome afwisseling in het voedsel.  

De bladeren blijven normaalgesproken zo’n 2 tot 3 dagen drijven voordat ze zinken. Het zinken van de bladeren is natuurlijk en betekend niet dat het blad verwisseld moet worden. Na ongeveer een maand zullen de bladeren geheel uiteenvallen (dit is afhankelijk van de mate waarin uw vissen en andere aquariumbewoners de bladeren uit elkaar trekken en eten).  In de praktijk zult u de bladeren iedere één of twee maanden verwisselen.  

Sommige aquarianen, die een hekel hebben aan de aanblik van gescheurde bladeren, vervangen het blad om de 2 tot 3 weken, maar dit is puur om “optische” redenen. De bladeren dienen ook als huis en voedsel voor infusoriën/ infusiediertjes (micro-voedseldiertjes); minuten in het water levende micro-organismen zoals ciliaten, euglenoids, en protozoa. Door zijn minuscule afmetingen en voedingswaarde, zijn micro-organismen een uitstekende voedingsbron voor vele soorten vissen die net geboren zijn.  

Let op: het gebruik van actieve kool in uw filter/ aquarium zal het effect van de Catappa bladeren verminderen dan wel teniet doen. Wij raden u dan ook aan geen actieve kool te gebruiken in combinatie met Catappa bladeren. Via deze link gaat u direct naar onze pagina met Aquaherbs waar u ook onder andere onze goedkope Catappa bladeren vindt!

Aanbevolen dosering en toepassingen van catappa bladeren:

 • 1 nano blad (S) op 10 liter water
 • 1 groot blad (L) op 30 liter water
 • 1 extra groot blad (XL) op 40 liter water

Catappa bladeren kopen

Er zijn minstens vier verschillende manieren om Catappa bladeren in het aquarium te gebruiken.

 1. Direct:
  Simpel gezegd de bladeren gewoon in uw aquarium leggen. Na 1 tot 3 dagen zijn de bladeren doordrenkt met water en zullen ze zinken. Afgezien van hun heilzame effecten op het water, zullen ze het water heel licht oranje/ bruin kleuren wat een natuurlijk aanzicht geeft aan uw aquarium.
  U hoeft de bladeren niet te verwisselen totdat ze na 3 weken tot 2 maanden compleet uiteengevallen zijn. Garnaaltjes of Pleco’s zullen de resten opeten.
 2. Catappa thee:
  Met behulp van de Catappa theezakjes kunt u Catappa thee maken. De theezakjes bevatten een tot anderhalf blad. Leg het theezakje of een groot verfrommeld blad in een kopje en voeg warm water toe. Laat het afkoelen en u zult zien dat het water eruit ziet als een kop sterke thee. Nu kunt u de benodigde hoeveelheid toevoegen in uw aquarium. Let op: het direct in uw aquarium schenken van het extract zorgt natuurlijk voor een sterker effect. Om dit te verminderen is het slim om het extract bij een waterwissel eerst te vermengen in bijvoorbeeld een emmer schoon water.
 3. Filter zakjes
  Naast het maken van een extract is het ook mogelijk om de Catappa theezakjes te gebruiken in uw filter. Plaats hiervoor een of meerdere theezakjes bij de inlaat van uw filter. Indien u een potfilter heeft, plaats de theezakjes dan onderin de filter. Binnen een aantal dagen zal het water licht oranje/ bruin kleuren. De werking zal verminderen na 14 tot 21 dagen, waarna de theezakjes verwisseld moeten worden.
 4. Afzonderlijk weken
  Week de Catappa bladeren in een emmer met water. Na een paar dagen, kunt u het gebruinde water in het aquarium gieten.  

 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box
  de Visvoer WebWinkel 9,7 / 10 - 2485 Reviews @ WebwinkelKeur
  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »