Terug

  • Kleine attentie bij elke bestelling
  • Voor 16.00uur besteld, dezelfde werkdag verzonden
  • Al 11 jaar jouw specialist in aquarium & vijvervoer

Artemia kweken met de Ziss artemia kweekset

  • 10 / 10 / 2023 0
Artemia kweken met de Ziss artemia kweekset

De Ziss artemia blender is een van de beste kweeksets die we op de markt hebben gevonden. Lees hier hoe je makkelijk zelf Artemia kweekt met onze kweekset!

De Ziss artemia blender is een van de beste kweeksets die we op de markt hebben gevonden. Het is gemaakt van sterk en hoogwaardig plastic, heeft ingebouwde openingen om een thermometer en verwarmingselement in te plaatsen, en is geoptimaliseerd voor het uitbroeden van pekelkreeftjes voor langere periode.

 

 

Artemia kweken met de Ziss Artemia kweekset

1. Verzamel de volgende materialen:

Bekijk hier alle losse producten voor het zelf kweken van Artemia!

2. Plaats de doorzichtige plastic “container” in de zwarte voet en schroef het zwarte naaldventiel in de onderkant van de blender. Plaats de blender en zet hem ergens in de buurt van een stopcontact of stekkerdoos.

3. Giet krap 2 liter kraanwater (op kamertemperatuur) in de container zodat het waterniveau ongeveer 3-4 cm onder de bovenrand van de blender blijft. Door het water niet helemaal tot aan de rand te vullen, voorkom je dat artemia op het deksel van de blender blijven plakken. 

4. Verbind de doorzichtige verbindingsbuis met de binnenzijde van het deksel en sluit aan de andere kant de luchtsteen aan.

5. Voor een zo goed mogelijk opbrengst raden we aan een kleine heater te plaatsen via de ronde opening aan de bovenzijde van het deksel. Stel deze in op 27-30°C. Bij deze temperatuur is de artemia uitkomst het beste. Bij gebruik van de door ons geleverde AquaLight 25watt heater kan deze perfect in de opening van de deksel geplaatst worden.

6. Voeg nu circa 30 gram zout per liter water toe. Gebruik je onze zouttabletten? Dan zijn 4 zouttabletten voldoende. 

7. Als laatste kunnen de eitjes worden toegevoegd aan het water. 1 tot 1,5 gram eitjes per liter water (mespuntje) is meestal al voldoende!

8. Plaats het deksel op de container en verbind de luchtpomp met de luchtslang en het andere uiteinde van de slang met de aansluiting aan de bovenzijde van de container. Om de watertemperatuur in de gaten te houden kan nu ook de meegeleverde thermometer geplaatst worden in de deksel.

9. Nu kan de luchtpomp aangesloten worden. Het is het belangrijk dat het geheel goed belucht word zodat de eitjes constant in beweging zijn. 

10. Na 24-26 uur zullen de eitjes uitkomen. Zet de luchtpomp uit en wacht enkele minuten tot het water rusting is. Als je nu goed kijkt zul je (als het goed is) de kleine artemia zwemmen.

 

11. Nu de eitjes zijn uitgekomen, is het tijd om ze te scheiden van de eierschalen en niet-uitgekomen eieren. Schakel ook de verwarming uit en laat een lichtje op de onderkant van de blender schijnen. De uitgekomen artemia zal richting het licht gaan en zwemmen dus naar de bodem van de blender terwijl de eieren naar boven drijven.

 

12. Neem na 10 minuten een opvangbakje om de artemia in op te vangen en plaats deze onder het mondstuk aan de onderkant van de blender. Draai het naaldventiel los en vang de artemia op. (Verzamel niet de donkerder gekleurde eitjes die op het wateroppervlak drijven.) Schroef het naaldventiel weer dicht om de waterstroom te stoppen.

 

13. Zeef hierna de artemia en spoel ze met kraanwater voordat je ze aan je vissen voert!

 

 

Bekijk hier alle losse producten voor het zelf kweken van Artemia!

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    de Visvoer WebWinkel 9,7 / 10 - 2436 Reviews @ WebwinkelKeur
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »