Terug

  • Kleine attentie bij elke bestelling
  • Voor 16.00uur besteld, dezelfde werkdag verzonden
  • Al 11 jaar jouw specialist in aquarium & vijvervoer

Aquarium ruiten schoonmaken

  • 03 / 08 / 2021 0
Aquarium ruiten schoonmaken

Schoonmaken van je aquarium ruiten lastig en kost het te veel tijd? Aquarium snel schoonmaken zonder krassen? Lees onze schoonmaak tips!

Aquarium ruiten schoonmaken makkelijker dan ooit!

Schoonmaken van de ruiten van je aquarium lastig en kost het te veel tijd? Je wilt natuurlijk geen krassen maken op je kostbare aquarium! Helaas zijn er maar weinig producten waarmee je jouw aquarium echt goed en veilig schoon kunt maken! We hebben zelf ook al erg veel producten uitgeprobeerd. Eindelijk hebben we nu een aantal producten gevonden die het schoonmaken echt makkelijker en veiliger maakt! 

Dankzij het Duitse bedrijf Jöst Aquaristic, hebben we voor jou een schitterende assortiment van innovatieve en effectieve reinigingsproducten voor het aquarium! Met de reinigingsspons is je aquarium binnen no-time weer schoon! Heb je een groter aquarium? Ook daarvoor zijn er fantastische oplossingen.

Zo zijn er schoonmaak handschoenen met verschillende grove en fijne microvezel pads en een speciale houder met verwisselbare pads voor je aquarium. Jouw aquarium zal sprankelend schoon worden met de Jöst reinigingsproducten en je kunt ermee zelfs je aquariummeubel reinigen en watervlekken effectief verwijderen!

Schoonmaken van het aquarium belangrijk!

De ruiten van jouw aquarium moeten aan de binnen- en buitenkant regelmatig worden schoongemaakt. Doe dit minstens twee keer per week zodat ze mooi schoon blijven. Algen zijn lelijk maar kunnen ook gevaarlijk zijn voor je vissen. Sommige soorten algen, zoals bruine algen, kunnen giftig zijn voor vissen en planten. Het is het beste om de algen zodra je ze ziet zo snel mogelijk van de ruiten te verwijderen.

Bij het reinigen van het glas is het noodzakelijk om schone en niet krassende materialen te gebruiken. De meeste krassen ontstaan namelijk bij het schoonmaken van het aquarium glas. Zand, vuil en scherpe deeltjes zullen krassen maken als ze tussen de ruiten en uw schoonmaak-tools zitten. Zorg er dus altijd voor dat er geen vuile deeltjes op uw reinigingsproducten zitten!

Schoonmaken aquarium ruiten

 

 

Ruiten schoonmaken, hoe doe ik dat?

Het aquarium en zijn bewoners zien er op hun best uit  als het glas schoon is. Dus wat is de beste manier om de ruiten schoon te maken zonder krassen? Er zijn een paar betrouwbare methoden die we hieronder zullen bespreken.

Een aquarium heeft natuurlijk 2 kanten die schoongemaakt moeten worden, de buitenkan en de binnenkant. Uiteraard word elke kant op een andere manier schoongemaakt. 

Schoonmaken van de buitenkant van het aquarium

De buitenkant van je aquarium heeft dan wel niet te maken met algen maar ook waterdruppels of lekkend water kunnen vervelende vlekken achterlaten! Gebruik voor het schoonmaken van de buitenkant geen spray's of schoonmaakmiddelen omdat die de kit-naden aan kunnen tasten. Het verwijderen van watervlekken en druppels gaat erg eenvoudig met de Jöst Aquaristic Blue Wave schoonmaakspons! Droog de ruit hierna na met de microvezelhanddoek voor een glanzend en krasvrij eindresultaat! Met de microvezelhanddoek poets je het aquarium op tot hoogglans.

Aquarium schoonmaken

Kalkaanslag van aquarium verwijderen

Kalkaanslag verwijderen zonder het glas te beschadigen kan erg lastig zijn. Aan de binnenzijde rond het waterniveau en eventueel aan de buitenkant, op een plek waar water heeft gedruppeld, kan zich een erg hardnekkige, witte, kalkaanslag vormen. Natuurlijk wil je de kalkaanslag zo snel mogelijk verwijderen zonder krassen te veroorzaken! Gebruik hiervoor de Jöst Aquaristic Clean & Dry Reinigingspad. Deze innovatieve reinigingsspons kent 2 gezichten! Aan de ene kant is hij voorzien van een (grof) wit reinigingsvlies voor grove reiniging. De andere kant is een zeemleer waarmee het glas makkelijk kan worden nagedroogd!

Hardnekkige kalkaanslag verwijderen met grove spons
Hardnekkige kalkaanslag verwijderen met grove spons

Napoetsen met het zeemleer
Napoetsen met het zeemleer

Schoonmaken van de binnenkant van het aquarium

Het reinigen van de binnenkant van het glas kan erg eenoudig zijn.  Wanneer je ziet dat de algen zich ophopen aan de binnenkant van het aquaarium, is het belangrijk om dit zo snel mogelijk schoon te maken zodat je kunt blijven genieten van een schitterend, schoon, aquarium!

Het schoonmaken van de binnenkant van jouw aquarium hoeft ook niet moeilijk te zijn met de juiste tools. Er zijn drie eenvoudig te gebruiken tools voor het reinigen van de binnenkant, waardoor je in een mum van tijd weer naar een schoon aquarium kunt kijken!

Nr. 1 - de Blue Wave schoonmaakspons voor effectieve reiniging van kleinere oppervlakken
Met de Blue Wave schoonmaakspons van Jöst Aquaristic worden algen en ander vuil aan de binnen en buitenkant van het aquarium gemakkelijk verwijderd. 

Blue Wave schoonmaakspons voor effectieve reiniging van kleinere oppervlakken

Nr. 2 - de Catfish houder voor snelle reiniging van grote oppervlakken!
Voor een groter aquarium is het makkelijk om de Jöst Aquaristic Catfish ouder te gebruiken! Door zijn grote oppervlak is het reinigen van grote oppervlakken nog makkelijker! De Catfish houder word als set geleverd met 1x Ocean-PAD voor ruwe en snelle basis- of voorreiniging en 1x Superclean-PAD, waarmee u de aquarium ruiten kunt laten schitteren!

Catfish houder voor snelle reiniging van grote oppervlakken!

Nr. 3 - de multifunctionele reinigingshandschoen met verwisselbare Pads; Jöst Aquaristic Pentagon!
Gebruik je liever een multifunctionele handschoen met verwisselbare Pads? De Pentagon handschoen is een echte mulitool die alles schoon krijgt! Zelf de buitenkan van je aquarium kun je laten stralen in combinatie met de los verkrijgbare zeemleren! De Pentagon handschoen word als set geleverd met de Superclean PAD, waarmee je de aquariumruiten binnen no-time laat glanzen! Ook is er een Ocean Pad voor ruwe basis of voorreiniging leverbaar voor deze handschoen! Hiermee krijgt u zelfs kalkaanslag van de ruiten!

Aquarium schoonmaken met Pentagon handschoen

Schoonmaken van de lastig bereikbare hoeken en kit-naden

Natuurlijk heb je altijd een paar plekke in het aquarium die lastiger te bereiken zijn. Met een grotere spons kom je vaak net niet goed in alle hoekjes. De Guppy set is hiervoor de oplossing! Hij ligt fijn in de hand en door zijn vorm krijg je zelfs moeilijk toegankelijke kieren, hoeken en gaten moeiteloos schoon zonder het hele aquarium te hoeven leeghalen! Zelfs lelijke verkleuring van kitnaden kunnen worden verminderd met de Jöst Aquaristic Guppy set!

Hoeken en kieren schoonmaken met de Guppy spons

Met een beetje tijd en het juiste gereedschap krijg je ook jouw aquarium sprankelend schoon zijn en is hij weer een genot om naar te kijken!

 

 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    de Visvoer WebWinkel 9,7 / 10 - 2338 Reviews @ WebwinkelKeur
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »