Terug

Heeft u een account op onze oude website en nog niet eerder ingelogd op de nieuwe site. Dan is het nodig het wachtwoord opnieuw in te stellen. Klik hier!

DiscusX Bactocide 1

 • DiscusX Bactocide 1

Nu besteld, maandag verzonden.

 • SKU: BAC-1-20
 • Op voorraad

✓ Tegen Discuspest/ kruisbesmetting, zweren, troebele ogen, zuilvormige kieuwziekte, vinrot en schuwe vissen die niet eten!
✓ Zachtaardig voor vissen!
✓ Snel en sterk resultaat!

€ 19,90

Aan verlanglijst toevoegen

 • Boven €85 gratis verzending
 • Snel geholpen via chat, Whatsapp, e-mail of telefoon!
 • Geholpen door de visvoer specialisten!
 • Afhalen in Berlicum (N-B)? Geen probleem!
Placeholder9,6

Klantenbeoordelingen

Productomschrijving

DiscusX Bactocide 1

✓ Tegen Discuspest/ kruisbesmetting, zweren, troebele ogen, zuilvormige kieuwziekte, vinrot en schuwe vissen die niet eten!
✓ Zachtaardig voor vissen!
✓ Snel en sterk resultaat!

Lees de volledige productomschrijving

Bactocide 1 is een effectieve combinatie van ingrediënten waarvan bekend is dat ze protozoa, schimmels en ongewenste bacteriën bij siervissen tegengaan. Bactocide 1 werkt daardoor synergetisch, met snel en sterk resultaat, terwijl het middel zeer zachtaardig is voor de vissen. Doordat de vis Bactocide 1 gemakkelijk opneemt, is het middel zeer effectief tegen zowel uitwendige als inwendige ziekten.

Wanneer Bactocide 1 gebruiken?
Effectief bij de preventie en behandeling van Discuspest/ kruisbesmetting (wanneer vissen van verschillende bestanden bij elkaar worden gezet en elkaar besmetten), zweren, troebele ogen, zuilvormige kieuwziekte, vinrot en schuwe vissen die niet eten (met of zonder wit draadvormige ontlasting).

Gebruik

Gebruik 1 maatschepje (1 gram) per 40 liter aquariumwater. Los de dosis op in een klein bakje met aquariumwater en verdeel het vervolgens gelijkmatig over het oppervlak, of giet het dicht bij de pompuitlaat. Doe na 24 uur een waterverversing van 70-100% en voeg opnieuw de volledige dosis toe (voor het totale watervolume niet alleen hetnieuw water). Herhaal dit voor 6-10 dagen. Stop de behandeling niet bij de eerste tekenen van herstel om herinfectie te voorkomen. Behandel voor minimaal 6 dagen. 

Aanbeveling: voeg 1-2 gram zout per liter water toe samen met Bactocide.

Let op: Bewaar op een koele en droge plaats buiten het bereik van kinderen. Alleen voor gezelschapsvissen, mag niet worden gebruikt op vissen voor consumptie. Bactocide 1 zal de filterbacteriën aantasten, daarom heeft het de voorkeur om het middel tijdens de behandeling in een apart quarantaine-aquarium te gebruiken. Dit geldt behalve als u te maken heeft met vispest, waarbij de behandeling in het aquarium moet plaatsvinden met alle vissen en filters in werking. Alle onderdelen en slangen moeten in dat geval worden gedesinfecteerd.

Specificaties

Specificaties voor: DiscusX Bactocide 1

 • Ingrediënten Usnea lichen (baardmos), Terminalia catappa (tropisch amandelextract), Gingerol (gemberextract), Echinacea pupurea (Rode zonnehoedextract), beschermende eigenschappen van fytochemicaliën uit plantendelen.
 • Dosering Zie omschrijving.
 • Verpakkingsinhoud - 20 gram
Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box
  DiscusX Bactocide 1

  DiscusX Bactocide 1

  € 19,90

  de Visvoer WebWinkel 9,6 / 10 - 775 Reviews @ WebWinkelKeur