Terug

  • Kleine attentie bij elke bestelling
  • Voor 16.00uur besteld, dezelfde werkdag verzonden
  • Al 11 jaar jouw specialist in aquarium & vijvervoer

Plantenvoeding

Plantenvoeding voorkomt slechte groei, gele balderen of gaten in de bladeren van aquarium planten. Gebruik van de juiste plantenvoeding is erg belangrijk!

Plantenvoeding

Plantenvoeding is erg belangrijk voor succesvolle groei van aquariumplanten!

Hebben jouw aquarium planten last van een slechte groei, gele bladeren of gaten in de bladeren? Dit is meestal een teken van een tekort aan voedingsstoffen. Ook waterplanten hebben "honger" en hebben voeding nodig!

Het welzijn van jouw aquariumplanten zou een van de hoogste prioriteiten moeten hebben voor aquarianen! De aquariumplanten zien er niet alleen schitterend uit, de planten dienen ook als schuilplaats voor de vissen. Daarnaast binden ze voedingstoffen en verontreinigende stoffen en zorgen ze, onmisbaar!, voor zuurstorf in het aquarium! Om ervoor te zorgen dat de aquariumplanten hun werk goed kunnen doen, hebben ze naast de juiste lichtomstandigheden ook een aanvullende plantenvoeding nodig.

Gebruik een goede plantensubstraat als basis, en bevrucht regelmatig.Voor sterk bewortelende soorten zoals Echinodorus en Cryptocorynen moet u extra bemesten bij de wortels. Gebruik hiervoor plantenvoeding capsules die u rechtstreeks bij de wortels van de plant plaatst. Bijvoorbeeld plantenvoeding capsules van Tropica of de MasterLine root caps zijn erg geschikt voor langdurig bemesten van planten.

Stengelplanten nemen veel voedingstoffen op via hun bladeren. Gebruik hierbij dan ook vloeibare plantenvoeding.

Macro en micro voedingsstoffen in plantenvoeding

Plantenvoeding voor het aquarium is onder te verdelen in twee hoofdgroepen die door jouw planten zullen worden gebruikt. De eerste zijn macronutriënten, dit zijn stikstof, kalium en fosfor. Het merendeel van deze elementen komt van nature voor in het water en wordt meestal aangevoerd door uitwerpselen van vissen, overmatige voeding en plantaardig afval. Bij een aquarium met veel planten zal er een onbalans van macronutriënten zijn waardoor het extra toevoegen van deze meststofen nodig is.

De micronutriënten zijn alle andere elementen die worden gebruikt door planten die geen macronutriënten zijn. Dit zijn ijzerborium, calcium, chloride, koper, ijzer, magnesium, mangaan, molybdeen, zwavel en zink. Deze meststoffen kunnen worden toegevoegd middels plantenvoeding

Uitbundige plantengroei gaat de vorming van algen tegen en helpt zo het aquarium vrij van algen te houden!

Lees meerSluiten
Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    de Visvoer WebWinkel 9,7 / 10 - 2485 Reviews @ WebwinkelKeur
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »