Waarom is mijn aquariumwater troebel?

Uw aquariumwater kan om een ​​aantal redenen troebel zijn. Allereerst hangt het af van de kleur van het water. Als het groen is, dan heb je waarschijnlijk last van een irritant type algen die moeilijk te verwijderen zijn. Zorg dat het aquarium niet in direct zonlicht staat, ververs je aquarium regelmatig en u kunt overwegen een UV filter aan te schaffen.

Als het water wit van kleur is en troebel is kan dit een aantal oorzaken hebben. Het meest waarschijnlijke is dat u het aquarium recent heeft gevuld en dus nog aan het "opstarten" is. Wat u ziet is een bacteriebloei die binnenkort zal verdwijnen (dit kan tussen de 1 dag en een aantal weken zijn).

Deze bacteriebloei of mini-cyclus kan ook voorkomen als u een grote hoeveelheid (meer dan 50%) van het aquariumwater ververst of als u het filtermedium schoon heeft gemaakt. Probeer dit te vermijden.

Overbelasting van het water en te veel voer kunnen leiden tot een lichte waas. Zorg dat er niet te veel vissen in uw aquarium zitten, ververs het water regelmatig (deels!) en voer niet meer dan nodig is.

Een andere oorzaak van troebel water in het aquarium kan stof zijn van een nieuw ornament of stenen dat u recent heet geplaatst. Doe regelmatig een waterverversing om dit te verminderen.

Bodemsubstraten zoals aquasoil of Akadama kunnen het aquarium de eerste paar weken troebel maken maar dit zal vanzelf wegtrekken.