Manaus-aquarium Er bevinden zich 9 producten in deze categorie.

Manaus - professionele medicijnen voor aquariumvissen!

De biologen, medici en scheikundigen van Manaus-Aquarium hebben nieuwe werkzame stoffen gevonden en samenstellingen ontwikkeld voor de behandeling van vaak optredende siervisziekten. In samenwerking met siervisimporteurs en sierviskwekers werden de nieuwe medicamenten van Manaus-Aquarium voor marktinvoering door professionele viskwekerijen beoordeeld.

 

De meeste siervissen zijn oorspronkelijk bewoner van de tropen en moeten in hun leefgebied tegen parasieten en bacteriele infecties standhouden, echter, dit is meestal in een zeer groot leefgebied met miljoenen liters water. Hierdoor is het risico van besmetting sterk verminderd.

 

Zowel gekweekte als in het wild gevangen vissen doorlopen op hun weg naar het aquarium bij u thuis vele tussen stations met vaak niet de optimale watercondities, waardoor de kans op besmetting hoog is. Zolang de levensomstandigheden in het aquarium voldoen aan de behoefte van de vissen, kunnen ziekten ook slechts latent aanwezig zijn en komen nog niet tot een uitbraak. Pas door veranderingen zoals stress b.v.: door territoriaal gedrag, niet optimale watercondities en een verzwakt immuunsysteem van de vis kunnen de ziekten optreden.

 

In aquaria is er door de verhouding van de hoeveelheid water tot het aantal vissen een veel hogere infectiedruk, in tegenstelling tot het leven in de natuur. Hierdoor wordt de visgezondheid bedreigd en hebben de ziekteverwekkers het gemakkelijk om zich uit te breiden. Het is belangrijk om bij de uitbraak van een ziekte snel te handelen want in een klein leefgebied zoals een aquarium kunnen ziekten zich in korte tijd uitbreiden.

 

Wij wensen jouw vissen een goed herstel!

1 - 9 van 9 producten worden weergegeven
1 - 9 van 9 producten worden weergegeven