Sluierstaart/ goudvis voer Er bevinden zich 11 producten in deze categorie.

Het beste voer voor jouw sluierstaart of goudvis!

Het is belangrijk je goudvis op de juiste manier te voeren om te zorgen dat hij een gelukkig en gezond leven heeft! Overvoeding, het geven van verkeerd voer en verkeerde voorbereiding zijn veelvoorkomende fouten die goudvishouders maken bij het voeren van hun vis. Goudvissen zijn als relatief niet veeleisende vis en geschikte vis voor koudwater aquaria en vijvers al eeuwenlang populair! Goudvissen zijn te vinden in verschillende kweekvormen. 

Goudvissen en sluierstaarten zijn het kleine broertje van de koi

Zowel Koi als alle goudvissen behoren tot de familie van de cypriniden, dat is de karpervis. Zowel Koi en de goudvis zijn foklijnen en behoren tot de eerste huisdieren ooit. In het wild zijn alleen de familieleden van deze tuin- en aquariumbewoners te vinden, bijvoorbeeld de spiegelkarper.

Alle karpers, inclusief de kweekvormen, zijn omnivore (alleseters) dieren, maar kunnen dierlijke eiwitten beter kunnen verwerken dan plantaardige ingredienten.

Zinkend of drijvend sluierstaart voer

Goudvissen kunnen worden gevoerd met zinkend voer of met drijvend voedsel. Zinkend voer is echter het beste voor goudvissen, omdat ze veel lucht opnemen bij het voeren van drijvend voedsel. Door het opnemen van veel lucht krijgen de goudvissen ongewenst drijfvermogen.

1 - 11 van 11 producten worden weergegeven
1 - 11 van 11 producten worden weergegeven