Cichliden voer Er bevinden zich 44 producten in deze categorie.

Het juiste voer voor cichliden in het aquarium

Hier vindt u cichliden visvoer dat speciaal is afgestemd op de behoeften van Malawi cichliden, Afrikaanse cichliden en andere cichliden in het aquarium.

Cichliden voer moet evenwichtig en gevarieerd zijn en vergelijkbaar zijn met het natuurlijke dieet van de vis. Belangrijk is om te weten dat er plantenetende (herbivoor), allesetende (omnivoor), vleesetende (carnivoor) en limnivore cichliden zijn.

Voedingsvereisten van cichliden in het aquarium

Bij herbivore cichliden uit het Tanganyikameer bestaat de natuurlijke voeding voornamelijk uit algen die zij vinden op roten of op het wateroppervlak in de buurt van de kust. U heeft daarom plantaardig cichliden voer nodig, maar de cichliden eten ook vezelrijk, fijn levend of bevroren voedsel.

 

Limnivoor cichliden uit het Malawi meer (bijv. Mbuna's) eten voornamelijk algen en insectenlarven in hun rotsbiotopen. Daarom moet het voer voor deze cichliden ook een bepaalde hoeveelheid eiwit bevatten. Vooral omnivore of vleesetende cichliden uit Afrika of Zuid-Amerika hebben voedsel nodig met een hoog eiwitgehalte, omdat ze zich ook voeden met vis of krabben.

Subcategorieën

 • Malawi voer

  Malawi Cichliden - het beste voer!

  Malawi Cichliden zijn op te splitsen in drie groepen; Mbuna, Utaka (Haplochromis) en de Aulonocara (peacock of keizerbaars). Iedere soort heeft specifieke voorkeuren als het aankomt op het meest geschikte voorkeur. Hieronder hebben we per soort in grote lijnen aangegeven wat de voorkeuren zijn.

   

  Haplochromis (Utaka)

  Haplochromis zijn Omnivoren met over het algemeen een voorkeur naar dierlijke ingrediënten. In het aquarium kun je ze het beste voeren met voer dat hoge kwaliteit vis, kreeftachtigen, schaaldieren en algen bevat. Ook zijn er Haplochromis soorten die een voorkeur hebben voor een groter deel algen in hun dieet. Ga dus goed na waar jouw vissen de voorkeur voor hebben. Northfin Cichlid Formula, Northfin Jumbo Formula, Origin Aquatic Nutrition Fire Red Cichlid Formula en Origin Aquatic Nutrition Malawi Pro Colour zijn ideale voeren voor Haplochromis cichliden.

   

  Mbuna

  Mbuna zijn voornamelijk Herbivoor, ze eten graag algen en plantaardige ingrediënten. Bijvoorbeeld Spirulina vlokken met een hoog percentage (ca. 36%) van deze zoutwater alg. Ook eten ze granulaat voer dat bestaat uit algen en een hoge kwaliteit vismeel.

   

  Aulonocara (Peacock)

  Aulonocara zijn Omnivoren, wat betekent dat ze zowel dierlijk als plantaardig voer eten. In het wild zijn het bodembewoners, wat betekent dat ze door de zanderige substraten zullen zeven voor voedsel. Dit zijn meestal insecten, larven, zoöplankton en andere schaaldieren. Het is belangrijk in het aquarium rekening te houden met dit dieet. Een hoogwaardig granulaatvoer is een goede basis van het dieet. Dit kun je aanvullen met diepvries voer (bijvoorbeeld Artemia en Daphnia/ watervlooien). Belangrijk is dat je Tubifex-wormen en al het vlees van zoogdieren  vermijd! Dit kan Malawi bloat veroorzaken. Ook vlokvoer kan goed gevoerd worden. Let er echter wel op dat je een vlokvoer van hoge kwaliteit hebt. Standaard vlokvoeren bevatten maar erg weinig voedingstoffen. De vlokvoeren van NorthFin en Origin Aquatic Nutriton zijn wel erg geschikt. 

1 - 30 van 44 producten worden weergegeven
1 - 30 van 44 producten worden weergegeven