Cichliden voer Er bevinden zich 25 producten in deze categorie.

Het juiste voer voor cichliden in het aquarium

Hier vindt u cichliden visvoer dat speciaal is afgestemd op de behoeften van Malawi cichliden, Afrikaanse cichliden en andere cichliden in het aquarium.

Cichliden voer moet evenwichtig en gevarieerd zijn en vergelijkbaar zijn met het natuurlijke dieet van de vis. Belangrijk is om te weten dat er plantenetende (herbivoor), allesetende (omnivoor), vleesetende (carnivoor) en limnivore cichliden zijn.

Voedingsvereisten van cichliden in het aquarium

Bij herbivore cichliden uit het Tanganyikameer bestaat de natuurlijke voeding voornamelijk uit algen die zij vinden op roten of op het wateroppervlak in de buurt van de kust. U heeft daarom plantaardig cichliden voer nodig, maar de cichliden eten ook vezelrijk, fijn levend of bevroren voedsel.

 

Limnivoor cichliden uit het Malawi meer (bijv. Mbuna's) eten voornamelijk algen en insectenlarven in hun rotsbiotopen. Daarom moet het voer voor deze cichliden ook een bepaalde hoeveelheid eiwit bevatten. Vooral omnivore of vleesetende cichliden uit Afrika of Zuid-Amerika hebben voedsel nodig met een hoog eiwitgehalte, omdat ze zich ook voeden met vis of krabben.

1 - 20 van 25 producten worden weergegeven
1 - 20 van 25 producten worden weergegeven