Terug

Heeft u een account op onze oude website en nog niet eerder ingelogd op de nieuwe site. Dan is het nodig het wachtwoord opnieuw in te stellen. Klik hier!

 • Kleine attentie bij elke bestelling
 • Voor 16.00uur besteld, zelfde werkdag verzonden
 • Al 8 jaar jouw specialist in aquarium & vijvervoer

Verwarming/ thermostaat

Een goede verwarming/ thermostaat is erg belangrijk in een aquarium met tropische vissen. Tropische vissen hebben namelijk warmwater nodig.

Filters

Verwarming/ thermostaat

De juiste watertemperatuur is van levensbelang voor de aquariumbewoners!

De watertemperatuur in het aquairum beïnvloedt ook de lichaamstemperatuur van de vissen, ongewervelden en andere aquarium bewoners. Een constante temperatuur zorgt voor het welzijn van alle vissoorten en draagt ​​bij aan een gezonde ontwikkeling!

Een aquarium verwarming/ thermostaat voor optimale temperatuuromstandigheden

Afhankelijk van de soort hebben vissen specifieke watertemperatuurvereisten en kunnen ze het beste worden ontwikkeld bij temperaturen die gelijk zijn aan hun natuurlijke habitat. Over het algemeen verschillen de maximale en minimale temperaturen afhankelijk van de vissoort. Voor Afrikaanse cichliden is bijvoorbeeld een watertemperatuur tussen de 24 en 26 °C ideaal.

Grotere temperatuurschommelingen moeten worden vermeden, omdat ze onnodige stress voor de vissen veroorzaken en in het ergste geval fataal kunnen zijn. Om deze reden zijn aquariumverwarmers een must voor elke aquariaan.

Staafverwarmingen zijn de klassiekers onder aquarium verwarmers

Goed werkende aquariumverwarmers zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, voor kleine en grote aquariums. Veel versies bieden de mogelijkheid om een ​​bepaalde temperatuur in te stellen en zijn uitgerust met een thermostaat om de temperatuur te handhaven.

De meest voorkomende vorm van aquariumverwarmer is de staafverwarmingen. Het is belangrijk dat er een voldoende sterke watercirculatie rondom de verwarmingsstaaf is zodat het verwarmde water gelijkmatig door het aquarium verdeelt word.

De eigenschappen van een verwarmingsstaaf in één oogopslag:

 • eenvoudige installatie
 • gedeeltelijk of volledig onderwater te plaatsen
 • nauwkeurig en veilig behoud van de watertemperatuur
 • lange levensduur
 • sommige verwarmingen zijn uitgerust met controlelampen voor temperatuurbewaking

De keuze van de verwarmer hangt af van de grootte van het aquarium

Het belangrijkste kenmerk is het vermogen van de verwarming. Een groot aquarium heeft meer vermogen nodig dan een klein aquarium. Bovendien hangt het benodigde vermogen ook af van de kamertemperatuur. Een koelere kamer vereist natuurlijk meer verwarming.

In grote aquaria kan het benodigde vermogen over twee verwamingen worden verdeeld. Aan de ene kant vergemakkelijkt dit de uniforme temperatuurverdeling. Aan de andere kant, als er een verwarming uitvalt, werkt de tweede verwarming nog.

Temperatuurregeling in het aquarium

Voor het welzijn van vissen is een watertemperatuur op een constant niveau bijzonder belangrijk. Om dit te waarborgen, is het belangrijk om directe zonnenstralen te vermijden en om afstanden tot radiatoren te houden. Voor het controleren van de temperatuur worden aquariumthermometers aanbevolen.

Lees meerSluiten
Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box
  de Visvoer WebWinkel 9,6 / 10 - 775 Reviews @ WebWinkelKeur