Terug

Heeft u een account op onze oude website en nog niet eerder ingelogd op de nieuwe site. Dan is het nodig het wachtwoord opnieuw in te stellen. Klik hier!

  • Kleine attentie bij elke bestelling
  • Voor 16.00uur besteld, zelfde werkdag verzonden
  • Al 8 jaar jouw specialist in aquarium & vijvervoer

Bodemreiniging

Gebruik een bodemzuiger/ grindreiniger met molmklok om de bodem van het aquarium goed schoon te maken! Een bodemreiniger zuigt ook fijn vuil tussen de bodem weg.

Filters

Bodemreiniging

Om de bodem goed schoon te maken raden we het gebruik van een bodemzuiger/ grindreiniger met molmklok aan!

Bij gebruik van een bodemzuiger met molmklok (aanzuigkap) word de bodemgrond of grind in de kunststof aanzuigkap omgewoeld waardoor gezonken vuil dat zich tussen de bodem bevind omhoog komt. Het losse vuil word opgezogen en grind en zand van de bodem weer naar beneden zakken en in het aquarium blijven omdat ze zwaarder zijn. Met een bodemreiniger reinig je de bodem erg effectief!

Bij het regelmatig schoonmaken van het aquarium hoort ook het reinigen van de bodem!

De bodem van het aquarium wordt meestal gelijk met de waterverversing schoongemaakt/ afgezogen. Zo heb je 2 vliegen in één klap! Terwijl het oude aquariumwater met afval en plantenresten door de slang uit het aquarium stroomt komt ook het neergeslagen bodemvuil mee. Veel aquarianen maken de bodem eenvoudig schoon door deze af te zuigen met een normale slang. Anderen gebruiken een speciale bodemreiniger/ vuilzuiger.

Welke methode je ook gebruikt om de aquariumbodem te reinigen, zorg er absoluut voor dat je dieren niet per ongeluk weggooit met het oude water!

Om dit te voorkomen hebben we 2 tips!

  1. Gebruik een heldere emmer voor het reinigen en verversen van water Met een blik in de emmer kun je zien of er dieren per ongeluk in de emmer terecht zijn gekomen. Wacht in geval van twijfel even tot het vuil is neergeslagen op de bodem zodat je een duidelijk beeld hebt.
  2. Pas op voor nakomelingen of kleine dieren Als er veel kleine dieren in het aquarium zitten, is schoonmaken met een slang vaak moeilijk. Trek in zeer kritieke gevallen een net of panty over de slang en zuig de bodem niet af. Plantendelen en grover vuil kan in dat geval ook met een plantenpincet of netje worden verwijderd.
Lees meerSluiten
Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    de Visvoer WebWinkel 9,6 / 10 - 775 Reviews @ WebWinkelKeur