Reiniging Er bevinden zich 5 producten in deze categorie.

Subcategorieën

 • Ruitenreiniging

  Uw aquariumglas zal sprankelend schoon zijn met deze reinigingsproducten

  De beste tools voor het schoonmaken van je aquariumruiten! Maak je aquariumruiten gemakkelijk dan ooit tevoren schoon met deze producten.

   

  Het bedrijf Jöst biedt nu ook innovatieve, effectieve reinigingsproducten voor het aquarium. In de categorie ruitenreiniging vindt u reinigingshandschoenen en diverse grove en fijne microfiberpads en reinigingssystemen voor uw aquarium. Er is ook een reinigingsspons van Jöst voor de aquaruimruiten, die werkt als een vuilwisser. U kunt zelfs uw aquariummeubels reinigen en watervlekken effectief verwijderen.

 • Bodemreiniging

  Om de bodem goed schoon te maken raden we het gebruik van een bodemzuiger/ grindreiniger met molmklok aan!

  Bij gebruik van een bodemzuiger met molmklok (aanzuigkap) word de bodemgrond of grind in de kunststof aanzuigkap omgewoeld waardoor gezonken vuil dat zich tussen de bodem bevind omhoog komt. Het losse vuil word opgezogen en grind en zand van de bodem weer naar beneden zakken en in het aquarium blijven omdat ze zwaarder zijn. Met een bodemreiniger reinig je de bodem erg effectief!

  Bij het regelmatig schoonmaken van het aquarium hoort ook het reinigen van de bodem!

  De bodem van het aquarium wordt meestal gelijk met de waterverversing schoongemaakt/ afgezogen. Zo heb je 2 vliegen in één klap! Terwijl het oude aquariumwater met afval en plantenresten door de slang uit het aquarium stroomt komt ook het neergeslagen bodemvuil mee. Veel aquarianen maken de bodem eenvoudig schoon door deze af te zuigen met een normale slang. Anderen gebruiken een speciale bodemreiniger/ vuilzuiger.

   

  Welke methode je ook gebruikt om de aquariumbodem te reinigen, zorg er absoluut voor dat je dieren niet per ongeluk weggooit met het oude water! Om dit te voorkomen hebben we 2 tips!

   

  Gebruik een heldere emmer voor het reinigen en verversen van water
  Met een blik in de emmer kun je zien of er dieren per ongeluk in de emmer terecht zijn gekomen. Wacht in geval van twijfel even tot het vuil is neergeslagen op de bodem zodat je een duidelijk beeld hebt.

   

  Pas op voor nakomelingen of kleine dieren
  Als er veel kleine dieren in het aquarium zitten, is schoonmaken met een slang vaak moeilijk. Trek in zeer kritieke gevallen een net of panty over de slang en zuig de bodem niet af. Plantendelen en grover vuil kan in dat geval ook met een plantenpincet of netje worden verwijderd.

  Bodem reinigen met bodemzuiger

 • Slangen en filter...

  Aquariumslangen/ filterslangen schoonmaken

  Als de prestaties van jouw externe aquariumfilter verslechtert, betekent dit niet altijd dat het filter zelf vuil is. Ook de slangen van het filter kunnen na verloop van tijd verstopt raken en moeten schoongemaakt worden. 

   

  Bekijk ook ons blog waarin je precies leest hoe je jouw filterslangen weer mooi schoon krijgt!
1 - 5 van 5 producten worden weergegeven
1 - 5 van 5 producten worden weergegeven