Plantenvoeding 

Hebben uw aquarium planten last van een slechte groei, gele bladeren of gaten in de bladeren?

Dit is meestal een teken van een tekort aan voedingsstoffen. Ook waterplanten hebben "honger" en hebben voeding nodig!

 

Het welzijn van uw aquariumplanten zou een van de hoogste prioriteiten moeten hebben voor aquarianen! De aquariumplanten zien er niet alleen schitterend uit, de planten dienen ook als schuilplaats voor de vissen. Daarnaast binden ze voedingstoffen en verontreinigende stoffen en zorgen ze, onmisbaar!, voor zuurstorf in het aquarium! Om ervoor te zorgen dat de aquariumplanten hun werk goed kunnen doen, hebben ze naast de juiste lichtomstandigheden ook een aanvullende plantenvoeding nodig. 

 

Gebruik een goede plantensubstraat als basis, en bevrucht regelmatig.Voor sterk bewortelende soorten zoals Echinodorus en Cryptocorynen moet u extra bemesten bij de wortels. Gebruik hiervoor plantenvoeding capsules die u rechtstreeks bij de wortels van de plant plaatst. Bijvoorbeeld de Bottom Longlasting plantenvoeding capsules van VIMI zijn erg geschikt voor langdurig bemesten van planten.

Stengelplanten nemen veel voedingstoffen op via hun bladeren. Gebruik hierbij dan ook vloeibare plantenvoeding.

Macro en micro voedingsstoffen in plantenvoeding

Plantenvoeding voor het aquarium is onder te verdelen in twee hoofdgroepen die door uw planten zullen worden gebruikt. De eerste zijn macronutriënten, dit zijn stikstof, kalium en fosfor. Het merendeel van deze elementen komt van nature voor in het water en wordt meestal aangevoerd door uitwerpselen van vissen, overmatige voeding en plantaardig afval. Bij een aquarium met veel planten zal er een onbalans van macronutriënten zijn waardoor het extra toevoegen van deze meststofen nodig is.

 

De micronutriënten zijn alle andere elementen die worden gebruikt door planten die geen macronutriënten zijn. Dit zijn ijzerborium, calcium, chloride, koper, ijzer, magnesium, mangaan, molybdeen, zwavel en zink. Deze meststoffen kunnen worden toegevoegd middels plantenvoeding

Uitbundige plantengroei gaat de vorming van algen tegen en helpt zo het aquarium vrij van algen te houden!

Subcategorieën

 • ADA

  ADA plantenvoeding voor succesvolle plantengroei!

  Het assortiment plantenvoeding van ADA (Aqua Design Amano) is speciaal ontwikkeld om te voldoen aan de behoeften van dicht beplante natuurlijke aquaria en is speciaal aangepast aan het ADA bodemgrond systeem. Als de eerste parameters zoals licht, CO2 en waterkwaliteit voor het succesvolle natuuraquarium kloppen, is alleen nog de juiste vloeibare plantenvoeding nodig voor de succesvolle en vooral gezonde groei van uw aquarumplanten!

  Green Bacter, ECA, Green Gain en Phyton Git - ADA additieven voor een succesvolle plantengroei

  Green Bacter is een toevoeging van organisch materiaal en moet met name bij de opstart en na elke waterverversing worden toegevoegd. Green Gain bevat nuttige cytokininen en wordt toegediend na het snoeien van de waterplanten en wordt ook gebruikt als een stressverlager bij problemen of veranderingen. De ECA-plantenmeststof is essentieel voor een prachtige plantengroei en bevordert de natuurlijke kleuren van de planten. ECA is rijk aan gechelateerd of gestabiliseerd ijzer en is geen complete ijzermeststof. Phyton Git versterkt van nature de afweer van waterplanten en beschermt ze tegen ziektes en ziektekiemen. Tegelijkertijd wordt Phyton Git met succes gebruikt bij de preventie van blauwalgen. Met name Anubia kunnen binnen enkele uren worden bevrijd van algen door behandeling met ADA Phyton Git.

 • Aquamax
 • Aqua Rebell

  Aqua Rebell Fertilizer aquarium plantenvoeding, micro en macro voedingsstoffen voor uw planten.

   

  Waarom Aqua Rebell?
  De meststoffen in het assortiment van Aqua Rebell zijn een directe reactie op de nieuwe school van denken in aquatische bemesting. Met de Aqua Rebell meststoffen kunt u de bemesting exact aanpassen aan uw eigen wensen. Dit onderscheidt hen van de standaard één- of tweecomponenten meststoffen. Hoewel voor het samenstellen van een op maat gemaakt mengsel wat oefening nodig is, zijn de resultaten onbetwistbaar!

 • Easy Life
  Easy Life ontwikkelt al jaren hoogstaande producten voor waterbehandeling van aquaria en vijver. Onder andere plantenvoeding, bacteriën en waterverbeteraars behoren tot het assortiment van Easy Life.
 • Seachem

  Het motto van Seachem is "voeg water toe, wij doen de rest".

  De productenlijn van Seachem omvat buffers, conditioners, filtratie media, medicijnen en testkits, en zijn altijd gebaseerd op gedegen aquatische wetenschap! De beste zouten, additieven en testkits vind u uit voorraad leverbaar bij de Visvoer WebWinkel. Lage prijzen en snelle verzending!

 • Tropica

  Tropica's Plant Care producten zorgen voor de de meest belangrijke behoeften, die je moet vervullen als aquariaan, om ervoor te zorgen dat uw vissen en planten optimaal leven en groeien!

 • VIMI

  VIMI plantenvoeding is een brede lijn voedingsproducten voor aquariumplanten. De plantenvoeding van VIMI is 100% veilig voor garnalen en zorgt voor optimale gezondheid en groei bij aquariumplanten.