Mironekuton poeder

MRK-MIN-PDR

Nieuw product

Dit product is uitverkocht

300 gram - Natuurlijke mineraal poeder in plastic zak

19,95€

Toevoegen aan vergelijking
Mironekuton poeder

Mironekuton poeder

300 gram - Natuurlijke mineraal poeder in plastic zak

Word verzonden...

Je bericht is verzonden! We zullen je vraag snel beantwoorden.

Sorry. Er is iets fout gegaan tijdens sturen.

Mironekuton is een origineel Japans product en 100% natuurlijk. Mironekuton fungeert als een belangrijk mineraal depot en creëert de meest gunstige omstandigheden voor bacteriën. Deze bacteriën maken niet alleen het grootste deel van de mineralen beschikbaar voor plantenwortels, maar zijn ook belangrijk voedsel, bijvoorbeeld voor jongbroed en micro-organismen. Een ander deel van de mineralen wordt direct opgenomen door de aquariumbewoners of lost op in het water. Op deze manier kan het lichaam van de garnaal de mineralen opnemen die het eigen lichaam niet aanmaakt maar wel nodig heeft voor o.a. de opbouw van de huid. De mineralen en spoorelementen zijn essentieel voor alle organismen aangezien zij een belangrijke rol spelen in metabolistische processen en zijn belangrijk voor de aanmaak van enzymen. 
 
Tijdens de "indraai fase" van het aquarium kan het Mironekuton als een mineraal supplement en water conditioner toegevoegd worden. Het bevorderd de ontwikkeling van belangrijke micro-organismen in de filter en het bodemsubstraat (aquasoil). Verdere toevoeging van het Mironekuton zorgt voor een constante aanvoer van mineralen. Mironekuton heeft een pH stabiliserend effect en kan een gevaarlijke pH daling voorkomen. Verder ondersteunt Mironekuton de totale hardheid (GH), zorgt voor een verbetering van de waterkwaliteit, verbetert de ionenwisseling capaciteit, ondersteunt fotosynthese en de afgifte van zuurstof. Het absorbeert verontreinigende stoffen, biedt kristalhelder water en verwijdert onaangename geuren. 
 
Gebruik en dosering: 
Bij het opstarten van het aquarium:
Bedek de bodem van het aquarium met de helft tot 2/3 van het bodemsubstraat (aquasoil). Strooi over het substraat een dunne laag Mironekuton poeder, voeg daarna de rest van het bodemsubstraat toe. Na het inrichten en vullen met water, strooit u Mironekuton verspreid over het wateroppervlak, zodat het gelijkmatig wordt verdeeld in de aquarium.
 
Bij een ingedraaid aquarium:
Voeg om de 3 á 4 dagen 1 lepeltje (= 0.4 gram) toe per 10 liter aquariumwater.
 
Hoofdbestanddelen:
55% siliciumdioxide, 13% aluminiumoxide, 4,1% ijzeroxide, 3,6% calciumoxide, 1.6% magnesiumoxide, 1.1% zwavel 0,47% kalium, 0,16% titaanoxide, 0.07% fosfor oxide, 0,06% kobaltoxide, 0,05% natriumoxide, 0,04% mangaan oxide.
 
Let op: 
Mironekuton heeft een pH van 7,4. Een hoge dosering toegevoegd aan zacht water zal de pH-waarde en totale hardheid te verhogen. Ook heeft het een kleine invloed op carbonaathardheid (KH). 
 

Geen klantenbeoordelingen op het moment.

Schrijf uw recensie

Mironekuton poeder

Mironekuton poeder

300 gram - Natuurlijke mineraal poeder in plastic zak