Meten & regelen Er bevinden zich 18 producten in deze categorie.

Meten en sturen van waterwaardes met een pH controller of ORP controller

Gezond aquariumwater is voor zowel vissen als planten erg belangrijk. Hierom is het belangrijk om de waterwaardes regelmatig te controleren en indien nodig bij te sturen.

pH meten en regelen

Voor het controleren van de pH waarde kan een pH tester, pH monitor of pH controller worden gebruikt. Een pH controller kan naast het meten en monitoren van de pH waarde ook gebruikt worden voor het bijsturen/ regelen ervan door middel van CO2. Op de pH controller word de gewenste pH waarde ingesteld. De pH elektrode die aangesloten word op de controller, meet constant de pH waarde van het water. Indien de pH waarde boven de ingestelde waarde uitkomt schakelt de computer de spanningstoevoer naar het aangesloten stopcontact open. Op dit stopcontact kan het magneetventiel van de CO2 installatie worden aangesloten. Op het moment dat de pH waarde in het aquarium dus te hoog is, word de CO2 toevoer geopend en zal de pH waarde dalen door de toegevoegde CO2.

ORP meten en regelen

Een ORP/ Redox controller werk in basis hetzelfde als een pH controller. De ORP elektrode die in het aquarium word geplaatst meet de ORP/ Redox waarde in het aquarium en stuurt de ozongenerator aan die word aangesloten op het stekkerblok aan de ORP controller. 

1 - 18 van 18 producten worden weergegeven
1 - 18 van 18 producten worden weergegeven