Seachem Purigen

000116016506

Nieuw product

42 Producten

Op voorraad

 Maakt het water kristalhelder!
 Verwijdert bruine verkleuringen door tannines!
 Kan ontelbare keren worden geregenereerd!

13,50€

Toevoegen aan vergelijking
Seachem Purigen

Seachem Purigen

 Maakt het water kristalhelder!
 Verwijdert bruine verkleuringen door tannines!
 Kan ontelbare keren worden geregenereerd!

Word verzonden...

Je bericht is verzonden! We zullen je vraag snel beantwoorden.

Sorry. Er is iets fout gegaan tijdens sturen.

Heb je last van een bruine kleur in het aquarium?

Ververs je het aquarium water regelmatig maar is het snel daarna alweer troebel en bruin van kleur? Kun je als je via de zijkant door het aquarium kijkt de andere kan niet eens meer zien?

Seachem Purigen maakt aquarium water kristalhelder!

 

Wat is Purigen

Purigen is een premium synthetische absortber, die afwijkt van alle andere filtratie producten. Het is geen mengsel van ionenwisselaars of adsorptiemiddelen, maar een uniek macroporeus synthetisch polymeer dat oplosbare en onoplosbare onzuiverheden uit het water verwijdert met een snelheid en capaciteit die alle andere producten meer dan 500% overtreft!
Purigen controleert de ammoniak, nitriet en nitraat door het verwijderen van stikstofhoudende organische stoffen die anders voor deze schadelijke stoffen zouden zorgen. De invloed van Purigen op spoorelementen is minimaal. Het verhoogt de redox aanzienlijk. Purigen zorgt voor een ongekend helder water. Zowel voor zee- als zoetwater gebruik.
 
De Purigen korrels worden donkerder van kleur wanneer het uitput maar kan eenvoudig weer opnieuw geactiveerd worden door middel van huishoudelijke bleek.  
 
De 100ml zak Purigen zuivert en verhelderd tot 400 liter water voor een duur tot 6 maanden. En kan, na uitgespoeld te zijn direct in de filter worden geplaatst. Elke 250ml behandeld 1000 liter water tot 6 maanden.
 
 

De beste manier om Purigen te regenereren

Doordat Purigen afvalstoffen absorbeert veranderd de kleur van Purigen naar donkerbruin/ bijna zwart. Wanneer de Purigen zo sterk is verkleurd is het uitgeput. Purigen kan worden geregenereerd zodat het nagenoeg onbeperkt kan worden gebruikt!

Week de Purigen gedurende 24 uur in een 1:1 oplossing van water en bleek (huishoudbleek) in een goed geventileerde ruimte, buiten bereik van kinderen. Hierna goed spoelen met water en de Purigen gedurende 8 uur laten weken in een oplossing van 4 eetlepels Seachem Prime, per kopje water. Seachem Prime zorgt ervoor dat de chloor wordt verwijderd. Hierna nog even goed spoelen en de originele kleur en activiteit moet nu hersteld zijn en Purigen is weer klaar voor gebruik!

Voor en na

Omdat een foto meer zegt dan 1000 woorden, hieronder 2 foto's van een aquarium zonder en met Purigen. Overtuig je zelf!

Boven zonder, onder met Purigen.


Links voor, rechts na 24uur gebruik van Purigen!

 

Kijk voor meer informatie over het gebruik, regenereren en veelgestelde vragen over Seachem Purigen op deze pagina!

Kwaliteit 
26-10-2019

Purigen

Door drijfhout was mijn aquariumwater geel geworden. Een theekleur door de afgifte van stoffen door het hout. Niet dat dit schadelijk is voor de vissen maar niet mooi om naar te kijken. Op een forum had ik gelezen dat purigen deze kleur absorbeert. Wel ik moet zeggen dat purigen inderdaad de gele kleur absorbeert want sinds nu een 18 uur in mijn buitenfilter te hebben toegevoegd is het water terug helder. Een aanrader wat mij betreft.

  • 1 van 1 personen vonden deze recensie bruikbaar.

Schrijf uw recensie

Seachem Purigen

Seachem Purigen

 Maakt het water kristalhelder!
 Verwijdert bruine verkleuringen door tannines!
 Kan ontelbare keren worden geregenereerd!