Externe filters Er bevinden zich 8 producten in deze categorie.

Een externe filter is het hart van elk aquarium!

In tegenstelling tot het klassieke binnenfilter zoals een hoekfilter of hang-on filter, wordt het externe filter meestal in de onderkast van het aquarium neergezet waar hij niet zichtbaar is. Een binnenfilter word, zoals de naam al zegt, in het aquarium geplaatst en is daar meestal zichtbaar. De zichtbare techniek kan erg storend zijn voor een aquascape. De focus moet liggen op de indeling van het aquarium. Zichtbare filters, verwarmingen etc. leiden af.

 

Net als bij een intern filter is het externe filter verantwoordelijk voor het reinigen van het water in het aquarium. Er vind mechanische filtering en biologische filtering alsook biologisch-mechanische filtering plaats. In tegenstelling tot het compacte interne filter biedt het reservoir van het externe filter meestal voldoende ruimte voor verschillende filtermedia. Daarnaast zijn de filterinlaat (aanzuigzijde) en filteruitlaat (uitlaatzijde) middels een slang op het filter aangesloten.

 

Vooral bij aquascaping en natuurlijke aquaria worden vaak zogenaamde Lily pipes gebruikt als filterinlaten en -uitlaten. Lily Pipes zijn filterinlaten en -uitlaten van glas of acryl, die door hun transparantie weinig verstorend effect hebben in en rond het aquarium. In tegenstelling tot de klassieke, groene filterslang worden hier ook vaak transparante slangen gebruikt.

1 - 8 van 8 producten worden weergegeven
1 - 8 van 8 producten worden weergegeven