CO2 drop checker Er bevinden zich 11 producten in deze categorie.

CO2 drop checker, waarom je er zeker een nodig hebt!

Waarvoor gebruik je een CO2 dropchecker/ CO2 continutest?
De CO2 drop checker helpt je om de CO2 waarde in je aquarium vrij nauwkeurig te bepalen en zo een optimale waarde voor planten en vissen te bereiken. De continutest plaats je continu in het aquarium om op betrouwbare wijze te zien of de CO2 waarde in het aquariumwater in orde is, of dat er sprake is van een overdosering of een tekort.
 
Alle CO2 drop checkers werken op dezelfde manier
Afhankelijk van de gebruikte vloeistof is het optimale bereik 20mg/l of 30mg/l. Het optimale bereik is het punt dat de drop checker vloeistof groen kleurt. De gekleurde reactievloeistof in de duurzaamheidstest reageert op het CO2 gehalte en toont u de in het water opgeloste hoeveelheid CO2 door een kleurverandering:
Drop checker te weinig CO2Drop checker optimaal CO2 niveauDrop checker te veel CO2
Blauw: te weinig CO2Groen: optimaal CO2 gehalteGeel: te veel CO2
 
Drop checker betrouwbaarder dan druppeltest?
In tegenstelling tot normale watertests voor nitraat, fosfaat, enz. Reageert de indicatievloeistof niet direct met het aquariumwater, maar met het gasmengsel in het aquariumwater. Dat is ook het grote voordeel van een drop checker in vergelijking met een druppeltest. Een verkleuring van het aquariumwater door bijvoorbeeld bladeren of houten decoratie kan de drop checker test niet vervalsen. Bij een normale druppeltest kan een verkleuring van het aquariumwater de resultaten wel beïnvloeden. 
1 - 11 van 11 producten worden weergegeven
1 - 11 van 11 producten worden weergegeven