Terug

Heeft u een account op onze oude website en nog niet eerder ingelogd op de nieuwe site. Dan is het nodig het wachtwoord opnieuw in te stellen. Klik hier!

  • Kleine attentie bij elke bestelling
  • Voor 16.00uur besteld, zelfde werkdag verzonden
  • Al 8 jaar jouw specialist in aquarium & vijvervoer

CO2 diffusors

CO2 diffusor zorgt ervoor dat de toegevoegde CO2 optimaal word opgenomen in het water. CO2 diffusers in veel verschillende maten en soorten.

Filters

CO2 diffusors

CO2 diffusor voor het toevoegen van CO2

De CO2 toevoeging in het aquarium kan op verschillende manieren worden gerealiseerd. In het aquarium kunnen degelijke kunststof diffusors of hele mooie glazen diffusors worden gebruikt. Een diffusor verneveld de CO2 fijn, die vervolgens door de stroming in het aquarium verder word opgenomen.

Kunststof en glazen diffusors zijn ontworpen om CO2 gas door een poreuze diffuserplaat te dwingen. De kleine poriën in de diffuser creëren hele kleine gas microbellen die eruit zien als mist of belletjes. De diffusor worden in het aquarium geplaatst en met een zuignap op het glas bevestigd. Naarmate de microbellen CO2 stijgen, lossen ze op in het water.

Er is een relatief hoge druk nodig om het gas door de diffuserplaat te duwen. BIO CO2 installaties geven vaak onvoldoende druk om te werken met een diffusor. Een CO2 systeem met CO2 fles is vereist om een goede werking van deze diffusors te garanderen.

Installeren van een CO2 diffusor

Het monteren van een diffuser is eenvoudig. Bevestig de CO2 slang die vanaf de CO2 drukregelaar komt aan de diffusor en plaats de diffusor met behulp van de zuignappen (indien meegeleverd) onder water tegen het aquariumglas. Diffusors moeten in de buurt van de bodem van het aquarium worden gemonteerd. Hoe verder de bellen kunnen stijgen hoe meer gas in het aquariumwater oplost.

Diffusers zijn het meest efficiënt in aquaria tot ca 150 liter.

Lees meerSluiten
Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    de Visvoer WebWinkel 9,6 / 10 - 775 Reviews @ WebWinkelKeur