CO2 diffusors Er bevinden zich 14 producten in deze categorie.

Toevoegen van CO2 met CO2 diffusor of inline diffusor?

De CO2 toevoeging in het aquarium kan op verschillende manieren worden gerealiseerd. In het aquarium kunnen degelijke kunststof diffusors of hele mooie glazen diffusors worden gebruikt. Een diffusor verneveld de CO2 fijn, die vervolgens door de stroming in het aquarium verder word opgenomen.

 

Kunststof en glazen diffusors zijn ontworpen om CO2 gas door een poreuze diffuserplaat te dwingen. De kleine poriën in de diffuser creëren hele kleine gas microbellen die eruit zien als mist of belletjes. De diffusor worden in het aquarium geplaatst en met een zuignap op het glas bevestigd. Naarmate de microbellen CO2 stijgen, lossen ze op in het water.

 

Er is een relatief hoge druk nodig om het gas door de diffuserplaat te duwen. BIO CO2 installaties geven vaak onvoldoende druk om te werken met een diffusor. Een CO2 systeem met CO2 fles is vereist om een goede werking van deze diffusors te geranderen.

Installeren van een CO2 diffusor

Het monteren van een diffuser is eenvoudig. Bevestig de CO2 slang die vanaf de CO2 drukregelaar komt aan de diffusor en plaats de diffusor met behulp van de zuignappen (indien meegeleverd) onder water tegen het aquariumglas. Diffusors moeten in de buurt van de bodem van het aquarium worden gemonteerd. Hoe verder de bellen kunnen stijgen hoe meer gas in het aquariumwater oplost.

 

Diffusers zijn het meest efficiënt in aquaria tot ca 150 liter.

CO2 reactor of inline CO2 diffusor/ atomizer

Het toevoegen van CO2 kan ook erg efficiënt met een externe CO2 reactor of inline diffusor/ atomizer! Absoluut onzichtbaar kan de CO2 via een externe reactor of inline diffusor in het filtercircuit van het externe filter worden ingebracht. Wilt u liever geen CO2 diffusor in het zicht of voegt u de CO2 liever op een andere manier toe. Bekijk dan onze CO2 reactors en CO2 inline diffusors/ atomizers.

1 - 14 van 14 producten worden weergegeven
1 - 14 van 14 producten worden weergegeven