CO2 bemesting 

CO2 in het aquarium, voor gezonde planten en dieren en ter voorkoming van algen!

U vind bij ons voordelige complete CO2 sets, CO2 flessen en losse componenten om uw eigen set naar wens samen te stellen. Al onze CO2 componenten hebben één ding gemeen; ze zijn stuk voor stuk van hoge kwaliteit!

Voordelen van het toevoegen van CO2

Planten groeien veel beter; fellere kleuren, sterke stengels en wortels

Kleinere kans op misvorming van bladeren, gaatjes en minder kleur

Het risico op algen is kleiner, zeker bij draadalg en baardalg

Sporenelementen en andere voedingsstoffen zullen beter beschikbaar zijn = nog gezondere groei!

Subcategorieën

 • CO2 accessoires

  Voor een CO2 systeem zijn diverse onderdelen benodigd zoals CO2 slangen, CO2 terugslagventielen en eventueel een verloopadapter voor een andere CO2 fles.

 • CO2 bellentellers

  Met CO2 bellentellers kunt u de hoeveelheid toegevoegde CO2 meten. Het is belangrijk de toegevoegde CO2 te kunnen controleren omdat hierdoor ook afwijkingen als gevolg van defecte regelaars of afsluiters zichtbaar worden. De bellentellers worden in lijn bevestigd aan de CO2 slang en wordt aan de buitenzijde van het aquarium worden bevestigd.

 • CO2 diffusors

  Door gebruik van een CO2 diffusor wordt de toegevoegde CO2 optimaal opgenomen in het water.

 • CO2 drop checker
  Aquariumplaten hebben CO2 nodig om te kunnen groeien. Een CO2 Drop Checker is een CO2 continutest om het CO2 gehalte in het aquariumwater te bepalen. De vloeistof in de Drop Checker verandert van kleur als het CO2 gehalte verandert. Zo wordt het veel eenvoudiger om te bepalen welke hoeveelheid CO2 aan het aquarium moet worden toegevoegd.
 • CO2 drukregelaars

  Een CO2 drukregelaar brengt de hoge druk van de CO2 fles (ca. 60 bar) omlaag naar de voor de gebruiker gewenste lage druk (ca. 2 bar). Onze BASIC drukregelaars hebben een vast ingestelde werkdruk van 2 bar. Bij de PROFI drukregelaar is deze werkdruk zelf in te stellen.

 • CO2 flessen

  Hervulbare CO2 flessen - de klassieke manier van CO2 bemesting

  De hervulbare CO2 fles is Ideaal als er een CO2 vulstation in de directe omgeving is. Bijzonder geschikt voor grote aquariums en aquariums met een grote CO2 behoefte. Wij bieden hervulbare CO2 flessen aan van 500 gram en 2 kg.

  Veiligheid CO2 flessen

  Info voor uw veiligheid - Al onze herulbare CO2 flessen bestaan uit hoogwaardig staal en zijn uit een stuk gesmeed. Ze voldoen aan alle Duitse en Europese voorschriften. Elke afzonderlijke fles wordt TUV gekeurd met 250 bar. De flessen zijn voorzien van een overdrukbeveiliging en veiligheidsbeugel

  CO2 wegwerpflessen - de comfortabele manier van CO2 bemesting! 

  Het systeem met de praktische CO2-wegwerpfles. Overal ideaal geschikt waar het navullen van CO2 lastig is of de dichtstbijzijnde CO2-vulservice ver weg is. Vervelend wachten bij de CO2-vulservice niet langer nodig. Eenvoudig voorraadbeheer: met een reservefles in de aquariumonderkast wordt de CO2-bemesting niet langer onderbroken, wanneer bijvoorbeeld in het weekeinde de CO2 op is. Wij bieden CO2 wegwerpflessen aan van 600 gram en 800 gram.

  100 % recyclebaar - Onze CO2 wegwerpflessen bestaan bijna volledig uit metaal. Lege flessen kunnen in de kringloopbak weggegooid worden. Ze zijn vrijwel 100% recyclebaar.

 • CO2 magneetventielen

  Een magneetventiel wordt geplaatst na de drukregelaar, tussen de toevoerslang met CO2 systeem. Het magneetventiel opent zich als er stroom op staat. Dit kan bijvoorbeeld geschakeld worden met een tijdschakelaar of pH-controller.

 • CO2 splitters

  Een CO2 splitter/ verdeler maakt het mogelijk de CO2 uit een fles naar meerdere aquaria te verdelen!

  De naaldventielen maken een eenvoudige fijn afstelling van het aantal bellen per uitgang (aquaria) mogelijk!

 • CO2 vervangingsonderdelen

  Na verloop van tijd kan het voorkomen dat er een onderdeel van uw CO2 systeem moet vervangen. Op deze pagina vind u de meest voorkomende vervangingsonderdelen.

 • Complete CO2 sets

  Complete CO2 starter sets, ideaal als u wilt starten met het toevoegen van CO2 aan uw aquarium

  Voort het starten met CO2 bemesting in het aquarium bieden wij een aantal zeer scherp geprijsde, complete, CO2 starter sets aan. Deze sets bevatten alle benodigde onderdelen om te starten met het toevoegen van CO2 in uw aquarium.

   

  Alle complete CO2 sets bevatten in ieder geval:

  • CO2 fles
  • CO2 Drukregelaar
  • CO2 slang
  • CO2 diffusor
  • Terugslag ventiel
  • Magneetventiel (met uitzondering van de NANO set)
 • pH controllers +...

  Met een pH controller; optimale CO2-regeling voor gezonde vissen en weelderige plantengroei!

  Een pH-controller (ook wel pH-regelaar of CO2 regelaar genoemd) meet door middel van de pH-electrode nauwkeurig de pH waarde van het aquariumwater en schakelt door middel van het op het stekkerdeel aangesloten magneetventiel in/ uit zodat de pH toevoer gestart of onderbroken wordt. Hierdoor kan de pH waarde in het aquarium zo ingesteld worden dat de vissen zich goed voelen en de planten goed groeien.

  pH controller zorgt voor gezonde plantengroei

  Een volautomatische CO2-bemesting met een pH controller vergemakkelijkt niet alleen het onderhoud, maar maakt het ook mogelijk een gelijkmatige pH-waarde te behouden zonder grote schommelingen en bevordert een gezonde groei van de planten en voorkomt tekortkomingen.