CO2 bemesting 

CO2 in het aquarium, voor gezonde planten en dieren en ter voorkoming van algen!

U vind bij ons voordelige complete CO2 sets, CO2 flessen en losse componenten om uw eigen set naar wens samen te stellen. Al onze CO2 componenten hebben één ding gemeen; ze zijn stuk voor stuk van hoge kwaliteit!

Voordelen van het toevoegen van CO2

Planten groeien veel beter; fellere kleuren, sterke stengels en wortels

Kleinere kans op misvorming van bladeren, gaatjes en minder kleur

Het risico op algen is kleiner, zeker bij draadalg en baardalg

Sporenelementen en andere voedingsstoffen zullen beter beschikbaar zijn = nog gezondere groei!

Subcategorieën

 • CO2 accessoires

  Voor een CO2 systeem zijn diverse onderdelen benodigd zoals CO2 slangen, CO2 terugslagventielen en eventueel een verloopadapter voor een andere CO2 fles.

 • CO2 bellentellers

  CO2 bellentellers voor het controleren en afstellen van de CO2 toevoeging

  Met een CO2 bellenteller kan de CO2 toevoer worden gecontroleerd. Ook is een CO2 bellenteller erg handig bij het aanpassen van de hoeveelheid CO2 toevoer.

  Verschillende materialen en maten CO2 bellentellers

  CO2 bellentellers zijn verkrijgbaar in verschillende formaten en materialen. Glazen CO2 bellentellers zien er schitterend uit. Kunststof bellentellers zijn echter veel robuuster dan de glazen varianten.

   

  De bellentellers worden in lijn bevestigd aan de CO2 slang en wordt aan de buitenzijde van het aquarium worden bevestigd.

 • CO2 diffusors

  Toevoegen van CO2 met CO2 diffusor of inline diffusor?

  De CO2 toevoeging in het aquarium kan op verschillende manieren worden gerealiseerd. In het aquarium kunnen degelijke kunststof diffusors of hele mooie glazen diffusors worden gebruikt. Een diffusor verneveld de CO2 fijn, die vervolgens door de stroming in het aquarium verder word opgenomen.

   

  Kunststof en glazen diffusors zijn ontworpen om CO2 gas door een poreuze diffuserplaat te dwingen. De kleine poriën in de diffuser creëren hele kleine gas microbellen die eruit zien als mist of belletjes. De diffusor worden in het aquarium geplaatst en met een zuignap op het glas bevestigd. Naarmate de microbellen CO2 stijgen, lossen ze op in het water.

   

  Er is een relatief hoge druk nodig om het gas door de diffuserplaat te duwen. BIO CO2 installaties geven vaak onvoldoende druk om te werken met een diffusor. Een CO2 systeem met CO2 fles is vereist om een goede werking van deze diffusors te geranderen.

  Installeren van een CO2 diffusor

  Het monteren van een diffuser is eenvoudig. Bevestig de CO2 slang die vanaf de CO2 drukregelaar komt aan de diffusor en plaats de diffusor met behulp van de zuignappen (indien meegeleverd) onder water tegen het aquariumglas. Diffusors moeten in de buurt van de bodem van het aquarium worden gemonteerd. Hoe verder de bellen kunnen stijgen hoe meer gas in het aquariumwater oplost.

   

  Diffusers zijn het meest efficiënt in aquaria tot ca 150 liter.

  CO2 reactor of inline CO2 diffusor/ atomizer

  Het toevoegen van CO2 kan ook erg efficiënt met een externe CO2 reactor of inline diffusor/ atomizer! Absoluut onzichtbaar kan de CO2 via een externe reactor of inline diffusor in het filtercircuit van het externe filter worden ingebracht. Wilt u liever geen CO2 diffusor in het zicht of voegt u de CO2 liever op een andere manier toe. Bekijk dan onze CO2 reactors en CO2 inline diffusors/ atomizers.

 • CO2 drop checker
  Aquariumplaten hebben CO2 nodig om te kunnen groeien. Een CO2 Drop Checker is een CO2 continutest om het CO2 gehalte in het aquariumwater te bepalen. De vloeistof in de Drop Checker verandert van kleur als het CO2 gehalte verandert. Zo wordt het veel eenvoudiger om te bepalen welke hoeveelheid CO2 aan het aquarium moet worden toegevoegd.
 • CO2 drukregelaars

  Een CO2 drukregelaar brengt de hoge druk van de CO2 fles (ca. 60 bar) omlaag naar de voor de gebruiker gewenste lage druk (ca. 2 bar). Onze BASIC drukregelaars hebben een vast ingestelde werkdruk van 2 bar. Bij de PROFI drukregelaar is deze werkdruk zelf in te stellen.

 • CO2 flessen

  Hervulbare CO2 flessen - de klassieke manier van CO2 bemesting

  De hervulbare CO2 fles is Ideaal als er een CO2 vulstation in de directe omgeving is. Bijzonder geschikt voor grote aquariums en aquariums met een grote CO2 behoefte. Wij bieden hervulbare CO2 flessen aan van 500 gram en 2 kg.

  Veiligheid CO2 flessen

  Info voor uw veiligheid - Al onze herulbare CO2 flessen bestaan uit hoogwaardig staal en zijn uit een stuk gesmeed. Ze voldoen aan alle Duitse en Europese voorschriften. Elke afzonderlijke fles wordt TUV gekeurd met 250 bar. De flessen zijn voorzien van een overdrukbeveiliging en veiligheidsbeugel

  CO2 wegwerpflessen - de comfortabele manier van CO2 bemesting! 

  Het systeem met de praktische CO2-wegwerpfles. Overal ideaal geschikt waar het navullen van CO2 lastig is of de dichtstbijzijnde CO2-vulservice ver weg is. Vervelend wachten bij de CO2-vulservice niet langer nodig. Eenvoudig voorraadbeheer: met een reservefles in de aquariumonderkast wordt de CO2-bemesting niet langer onderbroken, wanneer bijvoorbeeld in het weekeinde de CO2 op is. Wij bieden CO2 wegwerpflessen aan van 600 gram en 800 gram.

  100 % recyclebaar - Onze CO2 wegwerpflessen bestaan bijna volledig uit metaal. Lege flessen kunnen in de kringloopbak weggegooid worden. Ze zijn vrijwel 100% recyclebaar.

 • CO2 inline atomizers/...

  Een CO2 inline diffusor/ atomizer is ideaal voor aquaria met externe filter!

  De inline CO2 diffusor is misschien wel het meest bekende product dat wordt gebruikt voor het oplossen van CO2. De inline CO2 diffusor (ook wel CO2 atomizer genoemd) is een favoriet bij beplante aquariumspecialisten over de hele wereld.

   

  Deze inline CO2 atomizer is ontworpen voor gebruik met verschillende slangdiameters en word geplaatst tussen de retour slang van het externe filter. De door de inline CO2 diffusor verspreide CO2 word in de filterslangen zoveel mogelijk opgenomen in het water. Het gevolg hiervan is dat een Inline CO2 atomizer CO2 zeer efficiënt oplost en zorgt voor een stroom van zeer kleine bellen die rechtstreeks uit de filteruitlaat komen. Omdat de diffusor buiten het aquarium wordt geplaatst, is onderhoud erg eenvoudig!

   

  De installatie van een inline CO2 diffusor is eenvoudig. U sluit deze gewoon in de lijn aan op de retourslang van het externe filter. De CO2 slang vanaf de CO2 drukregelaar word vervolgens aangesloten op de aansluiting op de CO2 atomizer. De kleine bubbels die de verstuiver produceert, verspreiden zich vervolgens gelijkmatig door het hele aquarium, waardoor een gelijkmatige CO2 verspreiding wordt gegarandeerd.

 • CO2 magneetventielen

  CO2 besparen met een CO2 magneetventiel!

  Een magneetventiel wordt geplaatst na de drukregelaar, tussen de toevoerslang met CO2 systeem. Het magneetventiel opent zich als er stroom op staat. Dit kan bijvoorbeeld geschakeld worden met een tijdschakelaar of pH-controller.

  U bespaart door de CO2 nachtuitschakeling met het magneetventiel tot wel 2/3 CO2 per dag!

  Als u het CO2 systeem alleen tijdens de periode ingeschakeld heeft dat uw aquarium verlichting aan staan bespaard u bijna tweederde CO2 per dag! Dit betekent dat u in plaats van drie keer per jaar de Co2-fles slechts eenmaal hoeft bij te vullen!

  CO2 wordt 's nachts door de planten geproduceerd dus toevoegen is overbodig!

  Naast de immense besparingen, is het 's nachts toevoegen van CO2 niet bevorderlijk voor uw aquarium bewoners en planten. In plaats van de nachtelijke toegevoegde CO2 om te zetten in zuurstof, hebben de planten zuurstof nodig in het donker! De planten zullen zelf CO2 produceren.

  Gebruik dus een magneetventiel als nachtschakeling in uw CO2 systeem!

 • CO2 reactors

  CO2 reactor voor het optimaal oplossen van CO2!

  In tegenstelling tot CO2 diffusors, laten CO2 reactoren geen CO2 gas rechtstreeks in het aquarium vrijkomen. In plaats daarvan worden aquariumwater en CO2 samen gemengd in een afzonderlijke container (reactor). Het idee is om het gas te mengen met het aquariumwater en vervolgens het CO2-rijke water terug in de tank te laten.

   

  In het verleden waren de reactoren vrij groot, meer dan 30cm hoog. De grote reactor was bedoeld om de vermenging van water en CO2 te maximaliseren. Tegenwoordig zijn CO2 reactoren veel kleiner doordat ze verder zijn geoptimaliseerd.

   

  Een CO2 reactor kan in de tussen de toevoer slang vanaf het exteren filter worden geplaatst of in combinatie met een stromingspomp in het aquarium. CO2 reactors worden meestal gebruikt in aquaria van 100 liter of groter.

 • CO2 splitters

  Een CO2 splitter/ verdeler maakt het mogelijk de CO2 uit een fles naar meerdere aquaria te verdelen!

  De naaldventielen maken een eenvoudige fijn afstelling van het aantal bellen per uitgang (aquaria) mogelijk!

 • CO2 vervangings...

  Na verloop van tijd kan het voorkomen dat er een onderdeel van uw CO2 systeem moet vervangen. Op deze pagina vind u de meest voorkomende vervangingsonderdelen.

 • Complete CO2 sets

  Complete CO2 starter sets, ideaal als u wilt starten met het toevoegen van CO2 aan uw aquarium

  Voort het starten met CO2 bemesting in het aquarium bieden wij een aantal zeer scherp geprijsde, complete, CO2 starter sets aan. Deze sets bevatten alle benodigde onderdelen om te starten met het toevoegen van CO2 in uw aquarium.

   

  Alle complete CO2 sets bevatten in ieder geval:

  • CO2 fles
  • CO2 Drukregelaar
  • CO2 slang
  • CO2 diffusor
  • Terugslag ventiel
  • Magneetventiel (met uitzondering van de NANO set)
 • pH controllers +...

  Met een pH controller; optimale CO2-regeling voor gezonde vissen en weelderige plantengroei!

  Een pH-controller (ook wel pH-regelaar of CO2 regelaar genoemd) meet door middel van de pH-electrode nauwkeurig de pH waarde van het aquariumwater en schakelt door middel van het op het stekkerdeel aangesloten magneetventiel in/ uit zodat de pH toevoer gestart of onderbroken wordt. Hierdoor kan de pH waarde in het aquarium zo ingesteld worden dat de vissen zich goed voelen en de planten goed groeien.

  pH controller zorgt voor gezonde plantengroei

  Een volautomatische CO2-bemesting met een pH controller vergemakkelijkt niet alleen het onderhoud, maar maakt het ook mogelijk een gelijkmatige pH-waarde te behouden zonder grote schommelingen en bevordert een gezonde groei van de planten en voorkomt tekortkomingen.