Zand en grind Er bevinden zich 5 producten in deze categorie.

Aquarium bodembedekking, zand of grind

Zand of grind op de bodem van het aquarium vormt samen met waterplanten en decoratie een mooi totaalbeeld. De aquarium bodem is een erg belangrijk deel van het ecosysteem: het geeft de planten houvast, dient als habitat voor veel nuttige bacteriën en draagt ​​bij aan het welzijn van je vissen.

 

De vissen woelen de aquarium bodem om bij het zoeken naar eten. Ook dient een zand of grind bodem als oriëntatie en nabootsing van een veilige omgeving voor de bewoners. De bodem vervult ook een filterfunctie in de natuurlijke habitat en zorgt ervoor dat de bacteriën die belangrijk zijn voor de kwaliteit van het water zich kunnen vormen.

  

Welk materiaal is geschikt als aquarium bodem?

De meest gebruikte aquarium bodems zijn voornamelijk natuurlijk grind en aquariumzand. Voor zeewateraquaria is fijn koraalzand geschikt. Daarnaast zijn bodemmaterialen beschikbaar voor speciale aquaria, waaronder garnalenbodems voor het houden van kleine schaaldieren. Sommige vissoorten, zoals de populaire Corydoras (en andere meerval soorten), hebben absoluut een heel fijn substraat nodig waarin ze kunnen grondelen en graven zonder zich te beschadigen. Grind is verkrijgbaar in verschillende korrelgroottes en tinten, dus laat je creativiteit de vrijeloop bij het decoreren van de aquarium bodem!

1 - 5 van 5 producten worden weergegeven
1 - 5 van 5 producten worden weergegeven