ADA Aqua Soil Amazonia poeder 9L

AD-ASAP-9

Nieuw product

Dit product is uitverkocht

Poeder 9 liter - ADA Aqua Soil Amazonia is een organische bodemgrond waaraan geen chemische toevoegingen zijn gedaan.

59,90€

Toevoegen aan vergelijking
ADA Aqua Soil Amazonia poeder 9L

ADA Aqua Soil Amazonia poeder 9L

Poeder 9 liter - ADA Aqua Soil Amazonia is een organische bodemgrond waaraan geen chemische toevoegingen zijn gedaan.

Word verzonden...

Je bericht is verzonden! We zullen je vraag snel beantwoorden.

Sorry. Er is iets fout gegaan tijdens sturen.

ADA Aqua Soil Amazonia powder 9L

ADA Aqua Soil Amazonia is een actieve bodem welke is samengesteld uit organisch materiaal wat de eigenschappen bevat om de hardheid en de pH van het water te verlagen (afhankelijk van de bron van het water tot ongeveer 6.0) waarbij de meeste aquariumplanten hun voedingsstoffen het beste kunnen opnemen. De pH verlagende werking zorgt er niet alleen voor dat aquariumplanten beter hun voedingsstoffen op kunnen nemen, maar maakt dit substraat ook bijzonder geschikt voor het houden en kweken van garnalen.
 
De korrels van ADA Aqua Soil hebben een grootte tussen de 2 en 5 mm. Dit heeft als voordeel dat de aquariumplanten de voedingsstoffen gemakkelijker op kunnen nemen en beter groeien. Het aquariumwater kan zich door het substraat verplaatsen waardoor er zuurstof in de bodem kan komen. Dit stimuleert de bacteriologische activiteit en dus het biologische evenwicht. Samen met het zuurstof wordt ook de vloeibare plantenvoeding beter langs de wortels gevoerd. Door het lichtere gewicht dan gewoon zand en doordat het substraat luchtig is, vernemen plantenwortels minder weerstand bij hun ontwikkeling in het substraat.  Bovendien kan men de hoogte van het substraat aan de achterruit gerust 20cm hoog maken, zonder dat het door het gewicht inklinkt en dichtslibt. Hierdoor blijft ook bij grotere substraat diktes de doorstroming optimaal. 
Daarnaast biedt de ADA Aqua Soil Amazonia een groot hechtingsoppervlak voor huisvesting van bacteriën. 
 
De korrels behouden hun vorm en hardheid voor zeer lange tijd en garanderen een goede circulatie van water, voedingsstoffen en zuurstof door het substraat. Met gebruik van ADA Aqua Soil groeien moeilijke plantensoorten zoals Tonina sp. gemakkelijker en ook voor vissen die een voorkeur hebben voor zacht, zuur water is het ideaal. Tevens heeft het de eigenschap, zoals klei, dat het voedingsstoffen kan opslaan en aan de planten vrij kan geven als deze daar om vragen.
 
De verschillen tussen ADA Aqua Soil Africana, Amazonia en Malaya:
Africana:
Africana is substraatmateriaal geproduceerd met een beeld van roodachtige aarde van Afrika. De korrelvorm wordt voor een langere periode behouden. Aangezien de hoeveelheid organische voedingstoffen niet zo hoog is als dat van Amazonia, groeien de planten langzamer in de Africana bodem.
 
Amazonia:
Amazonia is substraatmateriaal welke rijk is aan organische zuren en voedingsstoffen. Het substraat bevorderd de groei van aquatische plantenwortels. Door de Amazonia met het poeder type te combineren, wordt het ideale substraat voor planten bereikt. De Amazonia poeder type wordt voor de kleinere formaat aquaria gebruikt of voor het verspreiden over het normale type Amazonia.
 
Malaya:
Malaya is substraatmateriaal geproduceerd met een beeld van de oker kleurige bodem in Zuidoost-Azië. Het bevordert een natuurlijk gevoel van de aquascape. Van de Aquasoils/ bodemsubstraten heeft de ADA Aqua soil Malaya de hoogte pH verlagende werking. 
 
Gebruik:
• De grond voor gebruik niet wassen.
• Verdeel de bodem gelijkmatig.
• Laat het water langzaam en voorzichtig in het aquarium lopen.
Tip: Om wervelende grond te voorkomen, wordt aanbevolen om het water te breken door het in een schotel/ diep bord te laten lopen.
 
Inhoud: 9L 
Aanbevolen hoogte van substraat: Ten minste 4 cm
Kleur: Zwart/bruin 
Bevat voedingsstoffen: JA!
Korrel grote: 1 mm
Gemiddelde water parameters: KH <1, pH 6.0

Hoeveel liter heb ik nodig?

Formaat aquariumAantal liters voor 5cm bodemAantal liters voor 8cm bodem
20cm x 20cm2L3,2L
40cm x 20cm 4L6,4L
60cm x 30cm9L14,4L
80cm x 40cm16L25,6L
100cm x 40cm20L32L
120cm x 50cm
30L
48L

 

Geen klantenbeoordelingen op het moment.

Schrijf uw recensie

ADA Aqua Soil Amazonia poeder 9L

ADA Aqua Soil Amazonia poeder 9L

Poeder 9 liter - ADA Aqua Soil Amazonia is een organische bodemgrond waaraan geen chemische toevoegingen zijn gedaan.