Bodemsubstraat 

Subcategorieën

 • Axolotl bodembedekking

  Axolotl nemen bij de inname van voedsel vaak ook bodemgrond mee en slikken dit gedeeltelijk door. Bij gebruik van de speciaal voor Axolotl ontwikkelde bodemgrond van Axogravel neemt u geen risico's! De korrels zijn afgerond en de afmetingen variëren tussen 0,5-3 mm. Deze Axolotl bodem is verkrijgbaar in verschillende kleuren.

 • Bodemgrond/ aquasoils

  Het bodemsubstraat is de basis van een gezond aquarium!

  Een bodem/ aquasoil is meer dan alleen de uitstraling van het aquarium. De juiste bodembedekking is de basis van een gezond aquarium. De bodembedekking zorgt voor een goede doorstroming en aanvoer van voedingsstoffen. Ook is een hoge activiteit van bacterien nodig voor het biologisch evenwicht. Voor een goede plantengroei is een juiste bodem ook van belang. De planten nemen hun voedingsstoffen immers op via de wortels.

  Een actieve bodem verlaagt en stabiliseert de pH-waarde en is daarom ideaal voor planten, garnalen en vissen, die zich comfortabel voelen in zacht water!

  Aquasoils bodemgrond bestaan uit verschillende soorten gebrande aarde en soms extra voedingsstoffen die speciaal zijn samengesteld voor in het aquarium. Deze kleibodems zien er erg mooi uit en het planten gaat erg gemakkelijk door de zachte korreltjes. Een groot voordeel van een klei bodem is dat klei meststoffen uit het water absorbeerd en weer terug afgeeft aan planten!

  Wat zijn de verschillen tussen de bodems (aquasoils)?

  Merk + type aquasoilKleurVoedingsstoffen?KorrelgrootteWater parameters
  ADA Aqua Soil AfricanaRoodachtigJa!2-5 mm of
  1 mm (poedervorm)
  KH 0-1, pH 5,9
  ADA Aqua Soil AmazoniaZwart/bruinJa!2-5 mm of
  1 mm (poedervorm)
  KH 0-1, pH 6
  ADA Aqua Soil MalayaOkerJa!2-5 mm of
  1 mm
  (poedervorm)
  KH 0-1, pH 5,5
  AKADAMALichtbruinNee2-5 mm of
  1-2 mm
  (poedervorm)
  -
  GlasGarten Environment Aquarium SoilZwart/ bruinJa!2-4mm
  of 1-2mm (poedervorm)
  KH 0-1, pH 5,5 - 6,5
  H.E.L.P. Advanced Soil for plantsPuur zwart Ja!1-4 (multikorrel) KH 0-1, pH 5,9 - 6,4
  H.E.L.P. Advanced Soil for shrimpsPuur zwart Weinig1-4 (multikorrel) KH 0-1, pH 5,9 - 6,4
  Shirakura Red Bee SandGrijs/ bruin/ zwartNee2-4mmKH 0-1, pH +/- 6,5
  Tropica Aquarium SoilZwart/ grijsWeinig2-3mm
  of 1-2mm (poedervorm)
  Verlaagd de pH
 • Voedingsbodem

  Een goede bodem voor in het aquarium is erg belangrijk. Een extra voedingsbodem zorgt ervoor dat uw planten voorzien worden van alle belangrijke voedingsstoffen, ze goed kunnen wortelen en een goede watercirculatie door de bodem mogelijk is.

 • Zand en grind

  Zand en grind kan worden gebruikt als een natuurlijke dekking voor over aquasoils of het kan worden gebruikt als een decoratief product om het uiterlijk van aquascape verbeteren. Met behulp van verschillende maten/ kwaliteiten van grind en zand geeft een zeer natuurlijke uitstraling aan uw aquascape.