Aquarium koeling Er bevinden zich 2 producten in deze categorie.

Hoge temperaturen kunnen een tekort aan zuurstof in het aquarium veroorzaken!

Vooral voor de vissen of garnalen in het aquarium is dit een gevaar. Toch kan dit ook gevolgen hebben voor het ecosysteem met zijn micro-organismen en de waterplanten. Veel waterplanten verdragen geen hoge temperaturen en hebben moeite met het bijbehorende zuurstofgebrek. Een aquarium koeler met ventilatoren is een eenvoudige oplossing om de temperatuur in het aquarium enkele graden te laten dalen en verbruikt niet veel stroom.

 

Vooral in aquaria met bijengarnalen en hun varianten zoals Shadow, Pintos en dergelijke, is een afkoeling van het aquariumwater tijdens de warme maanden belangrijk! Hoge watertemperaturen bevorderen niet alleen zuurstofgebrek, maar ook bacteriegroei. Voor beide dingen zijn de garnalen gevoelig omdat zij afkomstig zijn uit zeer schone en zuurstofrijke biotopen.

 

Vooral voor de hete zomermaanden moet een aquariumbezitter een geschikte koeler klaar hebben voor zijn aquarium. Deze bestaan ​​meestal uit een of meer ventilatoren, afhankelijk van welke aquariumgrootte moet worden gekoeld. De grootte van het aquarium moet zeker worden overwogen vóór aankoop. De aquariumkoeler is bevestigd aan een ruit van het aquarium, terwijl de ventilatoren op het wateroppervlak blazen. De verhoogde waterbeweging verhoogt de verdamping en zorgt zo voor een koeling van 2 tot 4 °. Sommige koelingen zijn uitgerust met een thermostaat voor het automatisch in- en uitschakelen van de ventilator bij de ingestelde temperatuur.

1 - 2 van 2 producten worden weergegeven
1 - 2 van 2 producten worden weergegeven