Aquaria + vijver toebehoren 

Aquarium accessoires bij de Visvoer WebWinkel

Je hebt besloten om een aquarium te gaan opstarten of je hebt al een aquarium? Of je nu een eerste uitrusting wilt aanschaffen, verbruiksgoederen nodig hebt voor de voortdurende werking van het onderwaterbiotoop of je uitrusting wilt uitbreiden en optimaliseren: alle benodigde aquarium accessoires, gereedschappen en decoratie zijn te vinden in onze webwinkel!

 

Welke aquarium accessoires heb ik nodig?

Het belangrijkste is natuurlijk het aquarium zelf, de keuze is enorm: van kleine nanoaquaria van twaalf liter tot grote aquaria met een capaciteit van 450 en meer. De meeste aquaria zijn rechthoekig; Er zijn ook drie tot achthoekige ontwerpen en modellen met een gebogen panoramische voorruit. Er wordt onderscheid gemaakt tussen glazen aquaria, waarvan de ruiten eenvoudigweg zijn verlijmd met siliconen en modellen met gedeeltelijke of volledige frames. Bijpassend bij het glazen aquarium is een aquariumkast een zeer nuttige toevoeging. Dit kan gemakkelijk het enorme gewicht van een gevuld aquarium met water, grond, decoratie aan en biedt voldoende opslagruimte voor verdere aquarium accessoires!

 

Welke techniek heb ik nodig als aquarium accessoire?

Om van je aquarium een ​​werkend ecosysteem te maken, heb je verschillende technische aquariumaccessoires nodig.

Filters: filters zuiveren het water uit afvalproducten en zijn vooral een plek voor nuttige bacteriën; ze dragen bij aan een goede waterkwaliteit.

Ventilatie: Met een luchtpomp verbeter je de zuurstoftoevoer in het water.

Verwarming: de constante watertemperatuur wordt geregeld door een verwarmingssysteem.

Verlichting: Verschillende verlichtingssystemen met fluorescentielampen of LED's zorgen voor licht en fotosynthese in het aquarium.

CO2-systeem: een CO2-systeem verbetert de plantengroei. In aquaria met veel verschillende planten is een CO2-systeem onmisbaar.

Deze accessoires zijn vaak verkrijgbaar in verschillende varianten. Informeer jezelf goed over de geschikte accessoires die aan jouw wensen voldoen. Kom je er niet uit? Laat het ons weten. We helpen je graag verder!

 

Welk aquarium accessoires heb ik nodig voor verzorging en apparatuur?

Aquarium accessoires omvatten ook producten die als hulpmiddel voor de verzorging dienen: een schepnet voor het hanteren van de vissen, een thermometer voor temperatuurregeling, een bodemzuiger met zuigslang voor waterverversing en mogelijk een kweekbakje of automatische voerautomaat. Je hebt filtermedia, waterconditioners, watertests, plantenvoeding en voer als verbruiksartikelen nodig. Een plantenpincet vergemakkelijkt het tuinieren onder water. Ten slotte mogen decoratieve materialen zoals een achterwand, stenen, wortels en leg-/ schuilholen niet ontbreken als schuilplaatsen voor de dieren. Als je voor het eerst een aquarium hebt opgezet en de benodigde aquarium accessoires hebt gekocht, kun je beginnen met het vullen van het aquarium. Eerst moeten de planten in het aquarium en het aquarium enkele weken indraaien, totdat de waterkwaliteit het water het punt heeft bereikt waarop je vissen kunt toevoegen.

Subcategorieën

 • Aquaria

  Aquarium kopen en een onderwaterwereld creëren?

  Aquarium kopen en een leefruimte onder water creëren? Je hebt de keuze uit rechthoekige glazen aquaria of een vierkant aquarium ( kubusvorm). Nano-aquaria zijn klein en ruimtebesparend, maar zijn alleen geschikt voor ongewervelde dieren zoals garnalen en nano visjes. Dit komt door het kleine formaat van het aquarium en de hierdoor moeilijker te stabiliseren waterwaarden. Voor grotere aquaria moet je een geschikte kast hebben of een combinatie van aquarium met onderkast kopen.

   

  Waar moet ik op letten bij het kopen van een aquarium?

  Het aquarium waarin je jouw onderwaterwereld gaat maken is een glazen aquarium; Aquaria gemaakt van transparant plastic zijn niet geschikt. Let op goed vakmanschap en dichtheid in alle hoeken. Vooral voor beginners is het slim niet kiezen voor een te klein aquarium: bij een grotere inhoud water, hebben kleine foutjes bij het opstarten niet direct gevolgen voor de waterwaarden. Bovendien zijn grotere aquaria gemakkelijker schoon te houden. Nadat je het aquarium hebt ingericht en beplant, laat je het minstens drie weken indraaien terwijl de techniek draait. Gedurende deze tijd worden nuttige filterbacteriën gevormd, die helpen om verontreinigende stoffen te verminderen en de waterwaarden te stabiliseren. Houd er ook rekening mee dat het gevulde aquarium zwaar is. Om een ​​veilige basis te garanderen, is de aanschaf van een bijpassende kast logisch.

   

  Wat heb je naast het aquarium nodig?

  Naast het aquarium zelf heb je natuurlijk nog verschillende technische componenten nodig.

  Filter, als vestigingsplaats voor filterbacteriën en voor het verwijderen van zwevende deeltjes en voer- en plantenresten uit het water. Filters zijn beschikbaar als interne of externe filters.

  Verwarming/ thermostaat, om het water op een constante temperatuur te houden.

  Verlichting, in open aquaria wordt meestal gedaan met metaalhalogenidelampen (HQI-branders). Voor aquaria met afdekkingen heb je de keuze tussen TL-lampen en LED's. Met timer- en lichtkleurfuncties kunnen bioritme met dimmer, overdag en 's nachts in veel varianten worden gesimuleerd.

   

  Er zijn ook accessoires zoals thermometers en visnetjes, verbruiksartikelen zoals teststrips om de waterkwaliteit te meten, visvoer of garnalenvoer, plantenvoeding en dergelijke - en natuurlijk aquarium planten en de bewoners, vissen, garnalen, etc.. De meeste van deze artikelen kun je gemakkelijk in onze webwinkel aanschaffen.

   

  Wat te doen tegen troebel water en algen in het aquarium?

  Een dichte beplanting berooft algen van de voedselbasis. Om planten in aquaria goed te laten groeien, hebben ze 10 tot 12 uur licht per dag nodig. In het bijzonder bij een nieuw ingericht aquarium of bij nieuwe lampen is het slim om lichtpauzes van ongeveer een tot twee uur per dag te houden. Er zijn andere natuurlijke hulpmiddelen die de algengroei in aquariumtanks regelen: sommige soorten slakken en garnalen voeden zich met algen en houden de ruiten schoon. Gedeeltelijke waterverversingen verminderen ook de voedingsstoffen.

 • Aquarium koeling

  Hoge temperaturen kunnen een tekort aan zuurstof in het aquarium veroorzaken!

  Vooral voor de vissen of garnalen in het aquarium is dit een gevaar. Toch kan dit ook gevolgen hebben voor het ecosysteem met zijn micro-organismen en de waterplanten. Veel waterplanten verdragen geen hoge temperaturen en hebben moeite met het bijbehorende zuurstofgebrek. Een aquarium koeler met ventilatoren is een eenvoudige oplossing om de temperatuur in het aquarium enkele graden te laten dalen en verbruikt niet veel stroom.

   

  Vooral in aquaria met bijengarnalen en hun varianten zoals Shadow, Pintos en dergelijke, is een afkoeling van het aquariumwater tijdens de warme maanden belangrijk! Hoge watertemperaturen bevorderen niet alleen zuurstofgebrek, maar ook bacteriegroei. Voor beide dingen zijn de garnalen gevoelig omdat zij afkomstig zijn uit zeer schone en zuurstofrijke biotopen.

   

  Vooral voor de hete zomermaanden moet een aquariumbezitter een geschikte koeler klaar hebben voor zijn aquarium. Deze bestaan ​​meestal uit een of meer ventilatoren, afhankelijk van welke aquariumgrootte moet worden gekoeld. De grootte van het aquarium moet zeker worden overwogen vóór aankoop. De aquariumkoeler is bevestigd aan een ruit van het aquarium, terwijl de ventilatoren op het wateroppervlak blazen. De verhoogde waterbeweging verhoogt de verdamping en zorgt zo voor een koeling van 2 tot 4 °. Sommige koelingen zijn uitgerust met een thermostaat voor het automatisch in- en uitschakelen van de ventilator bij de ingestelde temperatuur.

 • Accessoires
 • Bodemsubstraat
 • CO2 bemesting

  CO2 bemesting; CO2 toevoegen aan het aquarium voor gezonde planten en dieren EN ter voorkoming van algen!

  CO2 is een bekende term voor nagenoeg elke aquariaan. Deze belangrijke voedingsstof is van groot belang voor jouw aquarium. Achter de term "CO2" schuilt de wetenschappelijke formule voor koolstofdioxide. Koolstof (C) is van groot belang voor je aquarium planten. Zuurstof (O2) is daarentegen van fundamenteel belang voor de aquarium bewoners!

    

  Als u deze feiten samenvoegt, wordt het duidelijk waarom het CO2 gehalte in het aquarium zo belangrijk is. Het optimaliseert de groei van uw planten en voorziet uw vissen van belangrijke voedingsstoffen. Helaas is er zonder CO2 bemesting over het algemeen een CO2 tekort in het aquarium. Het is jouw taak als visliefhebber en aquariaan om de CO2 waarde in het aquarium in de gaten te houden, te controleren en in indien nodig in te grijpen. Om een ​​rijke en kleurrijke plantenwereld te creëren, moet je bovendien kunstmatige CO2 toevoegen. Dit wordt CO2 bemesting genoemd. 

   

  Voor CO2 bemesting en CO2 regulering zijn verschillende hulpmiddelen beschikbaar. Je hebt keus tussen verschillende soorten en maten CO2 flessen, CO2 drukregelaars, CO2 magneetventielen, CO2 slangen, pH controllers en kalibratie vloeistoffen. Ook hebben we een aantal zeer interessante complete CO2 systemen samengesteld Een complete CO2 set is de perfecte aanschaf als je gaat starten met het toevoegen van CO2!

   

  Al onze CO2 componenten hebben één ding gemeen; ze zijn stuk voor stuk van hoge kwaliteit!

  Voordelen van het toevoegen van CO2

  Planten groeien veel beter; fellere kleuren, sterke stengels en wortels

  Kleinere kans op misvorming van bladeren, gaatjes en minder kleur

  Het risico op algen is kleiner, zeker bij draadalg en baardalg

  Sporenelementen en andere voedingsstoffen zullen beter beschikbaar zijn = nog gezondere groei!

 • Decoratie/ hardscape

  Natuurlijke decoratie voor het aquarium

  Stenen en hout zijn zeer decoratief en daarom goed te gebruiken in een aquarium. Wie deze natuurlijke decoratie in het aquarium toevoegt geeft niet alleen een mooi uiterlijk aan het aquarium, maar bootst ook het natuurlijke habitat van de aquarium bewoners na.

  Stenen en hout decoratie worden ook wel hardscape genoemd

  Er is geen aquascape zonder decoratieve materialen! Stenen en drijfhout worden meestal "hardscape" genoemd. Deze naam is van toepassing op alle materialen in een aquarium die niet van vorm veranderen wanneer ze onder water worden geplaatst. Een schitterend stuk drijfhout en stenen zijn een essentieel onderdeel van een aquascape! Zonder hen zou het heel moeilijk zijn om een natuurlijk ogende lay-out te maken. Drijfhout is er in heel verschillende vormen en kleuren en biedt de aquascaper veel vrijheid bij het creëren van zijn ultieme lay-out. Ook zijn er erg veel verschillende soorten en maten stenen die helpen bij het creëren van de perfecte aquascape!

 • Egg tumbler en...

  Kweekbakjes voor het aquarium

  Verwacht je geboorte in je aquarium? Dan is het tijd voor een goed kweekbakje! Een kweekbakje geeft de moeder een plek om te bevallen en voorkomt dat de jonge vissen worden opgegeten door andere aquariumbewoners. De kweekbakjes kunnen echter ook voor andere doeleinden worden gebruikt, bijvoorbeeld om gewonde dieren te scheiden van de overige vissen.

  De Ziss EZ-Breeders zijn professoinale kweekboxen voor vissen en garnalen. Uiteraard zijn zijn de Ziss EZ-Breeders ook zeer geschikt als scheidingsboxen. Alle kweekbakjes zijn voorzien van een elegante en heldere buitenkant en geven met hun inhoud van 2,4 liter voldoende ruimte voor nagenoeg alle jonge vissen. 

  Egg Tumbler/ incubator/ eiertuimelaar in aquarium

  Een Egg Tumbler/ incubator (in het Nederlands ook wel eiertuimelaar genoemd) is een apparaat dat de broedzorg van ouders kan nabootsen. Eieren die verstoten zijn of uit de legholen zijn gegooid kunnen met een Egg Tumbler alsnog worden opgekweekt! De Ziss Aqua incubator is zo gevormd dat de eitjes altijd in beweging zijn en niet kunnen beschadigen! De kans op beschimmelen van de eitjes is hierdoor minimaal waardoor de uitkomst vele male hoger ligt. Het gemiddelde uitkomst percentage met een Ziss Aqua Egg Tumbler is +- 97%!

 • Filtering

  Aquariumfilter - Filter voor het aquarium

  Een aquariumfilter is meer dan alleen een eenvoudige waterzuiveraar die zwevende deeltjes vangt. Een goed filter zorgt ook voor een biologisch actief en schoon water en het toevoegen van zuurstof door middel van watercirculatie. Verontreinigende stoffen zoals nitriet worden afgebroken door de nitrificerende nuttige bacteriën in het filter en de beweging van het wateroppervlak zorgt voor gasuitwisseling en zuurstoftoevoer zodat planten en dieren zich comfortabel voelen.

 • Luchtpompen en toebehoren

  Waarom u een aquarium luchtpomp nodig heeft?

  Een aquarium luchtpomp zorgt er niet alleen voor dat uw onderwaterwereld er mooier en levendiger uitziet, maar versterkt ook het zuurstofgehalte in het water. Daarnaast geven de belletjes er natuurlijk ook een prachtig visueel effect! In combinatie met de juiste uitstromer verhoogt een luchtpomp de oppervlaktebeweging van uw aquarium. Bovendien kan een luchtpomp zeer nuttig zijn, vooral als, bijvoorbeeld als gevolg van ziektebehandelingen, de temperatuur wat hoger ingesteld moet worden. Een hogere watertemperatuur betekend minder zuurstof in het water.
  Ook is een luchtpomp zeer nuttig voor de zuivering en cerculatie van water. Je bespaart jezelf en je vissen zo slechte geuren en vervuild water.

  Luchtpompen en alles wat daarbij hoort

  U vind bij ons niet alleen luchtpompen, maar ook luchtstenen, splitters, slangen en overige accessoires. Uiteraard bieden wij u verschillende merken om zo voldoende keuze te hebben. 

 • Mineralen

  Mineralen en spoorelementen zijn essentieel voor een goed functionerend biologisch systeem in het aquarium.

  Daarnaast zijn mineralen en spoorelementen van vitaal belang voor garnalen, kreeften, slakken en vissen. Een gebrek of een onbalans kan leiden tot problemen als slechte plantengroei, algengroei, vreemd gedrag van de aquarium bewoners of zelfs het verlies van planten of dieren.

 • Opvoerpompen

  Een trouwe helper in allerlei situaties - de opvoerpomp!

  Opvoerpompen in het aquarium kunnen zorgen voor waterbeweging. Het kan bijvoorbeeld worden gebruikt als aandrijving voor een zelfgemaakt Hamburger-matfilter, maar ook als een stromingspomp in een aquarium. Ook als een pomp in een waterval aquarium of een bonsai aquarium is een dompelpomp zeer geschikt.

   

  Opvoerpompen en centrifugaalpompen worden ook gebruikt in paludaria en watervalaquaria. Hier wordt het water uit het watergedeelte met behulp van de pomp naar boven getransporteerd, vanwaar het over het emersengedeelte van de wortels loopt en zo verder naar beneden ook landgedeelte bevochtigd. Vooral de kleinere dompelpompen hebben geen hoog waterpeil nodig en zijn daarom onder andere ook perfect geschikt voor een aquaterrarium en binnenfontein.

   

  Ook bij de waterwissel is een dompelpomp praktisch, en als het gaat om het pompen van water uit een regenton of behandeld osmosewater uit een waterton, heeft het zichzelf vele malen bewezen. Een geschikte lange slang aansluiten en je kunt beginnen!

 • Plantengereedschap

  Met het plantengereedschap wordt vormgeving en onderhoud van planten in het aquarium zeer gemakkelijk. 

  Handige hulpmiddelen voor het onderhouden en verzorgen van uw aquariumplanten zijn hier te vinden.

 • Plantenvoeding

  Hebben uw aquarium planten last van een slechte groei, gele bladeren of gaten in de bladeren?

  Dit is meestal een teken van een tekort aan voedingsstoffen. Ook waterplanten hebben "honger" en hebben voeding nodig!

   

  Het welzijn van uw aquariumplanten zou een van de hoogste prioriteiten moeten hebben voor aquarianen! De aquariumplanten zien er niet alleen schitterend uit, de planten dienen ook als schuilplaats voor de vissen. Daarnaast binden ze voedingstoffen en verontreinigende stoffen en zorgen ze, onmisbaar!, voor zuurstorf in het aquarium! Om ervoor te zorgen dat de aquariumplanten hun werk goed kunnen doen, hebben ze naast de juiste lichtomstandigheden ook een aanvullende plantenvoeding nodig. 

   

  Gebruik een goede plantensubstraat als basis, en bevrucht regelmatig.Voor sterk bewortelende soorten zoals Echinodorus en Cryptocorynen moet u extra bemesten bij de wortels. Gebruik hiervoor plantenvoeding capsules die u rechtstreeks bij de wortels van de plant plaatst. Bijvoorbeeld de Bottom Longlasting plantenvoeding capsules van VIMI zijn erg geschikt voor langdurig bemesten van planten.

  Stengelplanten nemen veel voedingstoffen op via hun bladeren. Gebruik hierbij dan ook vloeibare plantenvoeding.

  Macro en micro voedingsstoffen in plantenvoeding

  Plantenvoeding voor het aquarium is onder te verdelen in twee hoofdgroepen die door uw planten zullen worden gebruikt. De eerste zijn macronutriënten, dit zijn stikstof, kalium en fosfor. Het merendeel van deze elementen komt van nature voor in het water en wordt meestal aangevoerd door uitwerpselen van vissen, overmatige voeding en plantaardig afval. Bij een aquarium met veel planten zal er een onbalans van macronutriënten zijn waardoor het extra toevoegen van deze meststofen nodig is.

   

  De micronutriënten zijn alle andere elementen die worden gebruikt door planten die geen macronutriënten zijn. Dit zijn ijzerborium, calcium, chloride, koper, ijzer, magnesium, mangaan, molybdeen, zwavel en zink. Deze meststoffen kunnen worden toegevoegd middels plantenvoeding

  Uitbundige plantengroei gaat de vorming van algen tegen en helpt zo het aquarium vrij van algen te houden!

 • Reiniging
 • Schuil/ legholen

  Hoogwaardige keramieken legholen bevorderen het welzijn en kweek van veel meervallen en andere vissen!

  Om een mooie natuurlijke leefomgeving te creëren in het aquarium, kunnen schuil/ legholen gebruik worden. Onze legholen voor het aquarium zijn verkrijgbaar in vele vormen, kleuren en varianten. Ze zijn handgemaakt en zijn daarom uniek in zijn soort. 

   

  Omdat klei een natuurlijk product is, kunnen afmetingen en kleur enigszins verschillen. Vanwege het poreuze oppervlak van de klei is het mogelijk dat mos of aquariumplanten daarop groeien of groeien. Dit verbetert het natuurlijke effect in het bekken.

  Legholen voor meervallen

  Meervallen behoren tot de meest populaire aquariumvissen. Om de meervallen zich goed te laten voelen in hun nieuwe huis is het belangrijk dat er voldoende legholen in het aquarium aanwezig zijn. Deze legholen dienen als schuilplaats en paaihol voor de meerval.

   

  Legholen verbeteren het welzijn en de kweek van meervallen. Het type leghol welke je gebruikt hangt volledig af van je eigen voorkeur en de meerval soorten in je aquarium. De legholen zijn met de hand gemaakt. Hierdoor is elk leghol uniek!

 • Slangen

  Filterslang

   

  Filterslangen moeten voor een mooi aquascape zo onopvallend mogelijk zijn en moeten goed aan te sluiten zijn op de o.a. (glazen) Lily Pipes. De glasheldere slangen van ons huismerk en ADA klemmen zich goed vast aan het glaswerk en sluiten goed af. Vanwege de hoge flexibiliteit kunt u de slangen gemakkelijk wegwerken en zullen deze niet zo snel knikken.

  CO2-slang

   

  Voor het aansluiten van CO2 componenten worden speciale CO2 slangen gebruikt die bestendig zijn tegen hoge druk zodat er geen CO2 verloren gaat door de slangen. Slangen van o.a. polyurethaan zijn geschikt voor gebruik onder hoge druk.
  Voor het aansluiten van glaswerk kunnen de polyurethaan slangen ook worden gebruikt maar hiervan moeten de uiteinden dan eerst verwarmd worden alvorens het voorzichtig aan te sluiten op het glaswerk. Aan te raden is om voor het verbinden van glaswerk een siliconenslang te gebruiken omdat deze veel flexibeler zijn en daardoor makkelijker en met veel minder gevaar voor breuk aan te sluiten is. Omdat siliconenslang niet gehaal CO2 dicht is, moet men zo min mogelijk CO2 slang gebruiken.

 • Söchting oxydator

  Söchting oxydator zorgt voor een optimale zuurstofvoorziening, cruciaal voor de kweek van garnalen!

  Een goede zuurstoftoevoer in het aquarium is erg belangrijk voor de microbiologie, maar ook voor garnalen en vissen. Vooral met relatief weinig planten, een hoge bezetting en weinig waterverplaatsing op het oppervlak (gasuitwisseling), kan het hier tot tekorten komen.

   

  De Oxydators van het bedrijf Söchting zijn zeer eenvoudig en gemakkelijk te gebruiken en garanderen een voldoende zuurstoftoevoer voor uw bewoners in het aquarium, evenals voor de bacteriën, die ook voldoende zuurstof in het water nodig hebben voor de afbraak van verontreinigende stoffen.

   

  Omdat de Söchting Oxydator permanent zuurstof vrijgeeft, komt het zelfs 's nachts of 's morgens niet tot een zuurstoftekort in het aquarium, omdat planten dit 's nachts ook gebruiken, in tegenstelling tot de zuurstofproductie gedurende de dag.

  Overzicht van de verschillende formaten Söchting oxydator

  Oxydator MiniOxydator DOxydator AOxydator WOxydator W Maxi 
  Diameter4 cm8,5 cm8,5 cm15 cm31 cm
  Hoogte6 cm9,5 cm17 cm18 cm27 cm
  Voor aquariatot 30/ 60 litertot 100 litertot 400 litertot 4.000 litertot 25.000 liter
  Meegeleverde vloeistof150 ml, 4,9% Oxydator vloeistofGeen vloeistofGeen vloeistofGeen vloeistofGeen vloeistof
  Werkingsduurbij 25°C ca. 4 wekenbij 25°C ca. 2-4 wekenbij 25°C ca. 2-8 wekenbij 25°C ca. 2-8 wekenzomer ca. 1-2 maanden
  winter ca. 4-6 maanden

 • Stromingspompen

  Stromingspomp en circulatiepomp voor zeewater en zoetwateraquaria

  Stromingspompen worden niet gebruikt voor de filtering van het aquarium, maar zorgen voor een goede watercirculatie! Vooral vis- en garnaalsoorten (zoals de Waaierhandgarnaal) die van stroming houden zullen een stromingspomp erg waarderen!

   

  Ook voor waterplanten is voldoende stroming belangrijk zodat de voedingsstoffen bij alle planten komen. Te zwakke externe filters kunnen daarom goed worden ondersteund met een extra stromingspomp.

   

  Alle pompen zijn absoluut geschikt voor zeewater en zijn ideaal als stromingspomp voor zeewater en rifaquaria.

 • Verpakkings-materiaal
 • Verwarming/ thermostaat

  De juiste watertemperatuur is van levensbelang voor de aquariumbewoners. De watertemperatuur in het aquairum beïnvloedt ook de lichaamstemperatuur van de vissen, ongewervelden en andere aquarium bewoners. Een constante temperatuur zorgt voor het welzijn van alle vissoorten en draagt ​​bij aan een gezonde ontwikkeling!

  Een aquarium verwarming/ thermostaat voor optimale temperatuuromstandigheden

  Afhankelijk van de soort hebben vissen specifieke watertemperatuurvereisten en kunnen ze het beste worden ontwikkeld bij temperaturen die gelijk zijn aan hun natuurlijke habitat. Over het algemeen verschillen de maximale en minimale temperaturen afhankelijk van de vissoort. Voor Afrikaanse cichliden is bijvoorbeeld een watertemperatuur tussen de 24 en 26 °C ideaal.

  Grotere temperatuurschommelingen moeten worden vermeden, omdat ze onnodige stress voor de vissen veroorzaken en in het ergste geval fataal kunnen zijn. Om deze reden zijn aquariumverwarmers een must voor elke aquariaan.

  Staafverwarmingen zijn de klassiekers onder aquarium verwarmers

  Goed werkende aquariumverwarmers zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, voor kleine en grote aquariums. Veel versies bieden de mogelijkheid om een ​​bepaalde temperatuur in te stellen en zijn uitgerust met een thermostaat om de temperatuur te handhaven.

  De meest voorkomende vorm van aquariumverwarmer is de staafverwarmingen. Het is belangrijk dat er een voldoende sterke watercirculatie rondom de verwarmingsstaaf is zodat het verwarmde water gelijkmatig door het aquarium verdeelt word.

  De eigenschappen van een verwarmingsstaaf in één oogopslag:

  • eenvoudige installatie
  • gedeeltelijk of volledig onderwater te plaatsen
  • nauwkeurig en veilig behoud van de watertemperatuur
  • lange levensduur
  • sommige verwarmingen zijn uitgerust met controlelampen voor temperatuurbewaking

  De keuze van de verwarmer hangt af van de grootte van het aquarium

  Het belangrijkste kenmerk is het vermogen van de verwarming. Een groot aquarium heeft meer vermogen nodig dan een klein aquarium. Bovendien hangt het benodigde vermogen ook af van de kamertemperatuur. Een koelere kamer vereist natuurlijk meer verwarming.

  In grote aquaria kan het benodigde vermogen over twee verwamingen worden verdeeld. Aan de ene kant vergemakkelijkt dit de uniforme temperatuurverdeling. Aan de andere kant, als er een verwarming uitvalt, werkt de tweede verwarming nog.

  Temperatuurregeling in het aquarium

  Voor het welzijn van vissen is een watertemperatuur op een constant niveau bijzonder belangrijk. Om dit te waarborgen, is het belangrijk om directe zonnenstralen te vermijden en om afstanden tot radiatoren te houden. Voor het controleren van de temperatuur worden aquariumthermometers aanbevolen.

 • Voederautomaten

  Als u vaak weg bent of met vakantie gaat kan een voederautomaat uitkomst bieden! U programmeert de tijd in de voederautomaat wanneer u wilt dat er gevoerd word en de automatische voederautomaat zorgt voor de rest.

  Voederautomaten zijn ideaal voor zeer drukke aquarianen

  De voederautomaten werken op batterijen. De meeste automaten informeren vantevoren over een afnemende batterijvoeding. Zo bent u ook voor een langere periode zeker van een goede werking. Aquarium voederautomaten zijn perfect voor langere vakanties of voor mensen met onregelmatige werktijden. Visvoer voederautomaten zorgen voor een gelijkmatige aanvoer van voedingsstoffen naar de vissen.

  Visvoer voederautomaten zijn gemakkelijk te gebruiken en absoluut betrouwbaar

  De automaten zijn spatwaterdicht en voorkomen het klonteren van het opgeslagen voer door middel van een afdichting. Een voerautomaat helpt ook om altijd dezelfde hoeveelheid visvoer te geven. Heeft u vaak problemen met het doseren van de hoeveelheid voedsel? Dan is een voerautomaat ook uitstekend. Bent u gewoon op zoek naar een dispenser? We bieden deze ook in deze categorie. Voorkom onnodige vervuiling van het water en overvoeding van de vis door een constante en regelmatige voeding.

 • Voeder-schaaltjes

  Het gebruik van voerschaaltjes verminderd het vervuilen van de bodem of het filter door voedselresten.

 • Watertesters

  Regelmatig en watertest is zeer belangrijk!

  Naast een regelmatige gedeeltelijke waterverversing - die de accumulatie van verontreinigende stoffen en voedingsstoffen vermindert - moeten de waterwaarden van het aquarium ook met regelmatige intervallen worden gemeten. Het continu monitoren van de waterwaarden is een van de belangrijkste zorgmaatregelen in de aquaristiek en de verzorging van waterplanten.

   

  Watertests moeten betrouwbaar en nauwkeurig zijn om onregelmatigheden op te sporen en te elimineren. De nutriëntenbalans in het aquarium moet ook regelmatig worden gecontroleerd op gerichte bemesting op basis van de waterwaarden. Niet alleen kunnen gebreken worden vastgesteld met een watertest, ook de oorzaak van algengroei kan daardoor worden bepaald!

   

  De belangrijkste waarden in zoetwateraquaristiek zijn de concentraties van nitraat, fosfaat, kalium, ijzer, calcium, magnesium, CO2, nitriet, ammonium, silicaat, KH (carbonaathardheid) en GH (totale waarden), evenals de pH-waarde.

 • Waterverbetering
 • Vissen knuffels

  Vissen knuffels voor iedereen!

  De vissen knuffels/ kussens zijn een ideaal geschenk voor iedereen, van kinderen tot de enthousiaste aquariaan en/ of visser binnen de familie!