Aquaria + vijver toebehoren 

Een aquarium heeft veel verzorging en aandacht nodig. Hier vindt u de juiste producten voor de verzorging en aankleding voor het aquarium. 

Alle overige benodigdheden en hulpmiddelen voor het aquarium zijn hier te vinden.

Subcategorieën

 • Aquaria
 • Accessoires
 • Bodemsubstraat
 • CO2 bemesting

  CO2 in het aquarium, voor gezonde planten en dieren en ter voorkoming van algen!

  U vind bij ons voordelige complete CO2 sets, CO2 flessen en losse componenten om uw eigen set naar wens samen te stellen. Al onze CO2 componenten hebben één ding gemeen; ze zijn stuk voor stuk van hoge kwaliteit!

  Voordelen van het toevoegen van CO2

  Planten groeien veel beter; fellere kleuren, sterke stengels en wortels

  Kleinere kans op misvorming van bladeren, gaatjes en minder kleur

  Het risico op algen is kleiner, zeker bij draadalg en baardalg

  Sporenelementen en andere voedingsstoffen zullen beter beschikbaar zijn = nog gezondere groei!

 • Decoratie

  Stenen en hout zijn zeer decoratief en daarom goed te gebruiken in een aquarium.

  Stenen en hout zijn wel meer dan alleen maar een decoratie in het aquarium. Wie deze natuurlijke decoratie in het aquarium toevoegd geeft niet alleen een mooi uiterlijk aan het aquarium, maar bootst ook het natuurlijke habitat van de aquarium bewoners na.

 • Egg tumbler, incubator
 • Reiniging
 • Luchtpompen en toebehoren

  Waarom u een aquarium luchtpomp nodig heeft?

  Een aquarium luchtpomp zorgt er niet alleen voor dat uw onderwaterwereld er mooier en levendiger uitziet, maar versterkt ook het zuurstofgehalte in het water. Daarnaast geven de belletjes er natuurlijk ook een prachtig visueel effect! In combinatie met de juiste uitstromer verhoogt een luchtpomp de oppervlaktebeweging van uw aquarium. Bovendien kan een luchtpomp zeer nuttig zijn, vooral als, bijvoorbeeld als gevolg van ziektebehandelingen, de temperatuur wat hoger ingesteld moet worden. Een hogere watertemperatuur betekend minder zuurstof in het water.
  Ook is een luchtpomp zeer nuttig voor de zuivering en cerculatie van water. Je bespaart jezelf en je vissen zo slechte geuren en vervuild water.

  Luchtpompen en alles wat daarbij hoort

  U vind bij ons niet alleen luchtpompen, maar ook luchtstenen, splitters, slangen en overige accessoires. Uiteraard bieden wij u verschillende merken om zo voldoende keuze te hebben. 

 • Filtering
 • Mineralen

  Mineralen en spoorelementen zijn essentieel voor een goed functionerend biologisch systeem in het aquarium.

  Daarnaast zijn mineralen en spoorelementen van vitaal belang voor garnalen, kreeften, slakken en vissen. Een gebrek of een onbalans kan leiden tot problemen als slechte plantengroei, algengroei, vreemd gedrag van de aquarium bewoners of zelfs het verlies van planten of dieren.

 • Plantengereedschap

  Met het plantengereedschap wordt vormgeving en onderhoud van planten in het aquarium zeer gemakkelijk. 

  Handige hulpmiddelen voor het onderhouden en verzorgen van uw aquariumplanten zijn hier te vinden.

 • Plantenvoeding

  Hebben uw aquarium planten last van een slechte groei, gele bladeren of gaten in de bladeren?

  Dit is meestal een teken van een tekort aan voedingsstoffen. Ook waterplanten hebben "honger" en hebben voeding nodig!

   

  Het welzijn van uw aquariumplanten zou een van de hoogste prioriteiten moeten hebben voor aquarianen! De aquariumplanten zien er niet alleen schitterend uit, de planten dienen ook als schuilplaats voor de vissen. Daarnaast binden ze voedingstoffen en verontreinigende stoffen en zorgen ze, onmisbaar!, voor zuurstorf in het aquarium! Om ervoor te zorgen dat de aquariumplanten hun werk goed kunnen doen, hebben ze naast de juiste lichtomstandigheden ook een aanvullende plantenvoeding nodig. 

   

  Gebruik een goede plantensubstraat als basis, en bevrucht regelmatig.Voor sterk bewortelende soorten zoals Echinodorus en Cryptocorynen moet u extra bemesten bij de wortels. Gebruik hiervoor plantenvoeding capsules die u rechtstreeks bij de wortels van de plant plaatst. Bijvoorbeeld de Bottom Longlasting plantenvoeding capsules van VIMI zijn erg geschikt voor langdurig bemesten van planten.

  Stengelplanten nemen veel voedingstoffen op via hun bladeren. Gebruik hierbij dan ook vloeibare plantenvoeding.

  Macro en micro voedingsstoffen in plantenvoeding

  Plantenvoeding voor het aquarium is onder te verdelen in twee hoofdgroepen die door uw planten zullen worden gebruikt. De eerste zijn macronutriënten, dit zijn stikstof, kalium en fosfor. Het merendeel van deze elementen komt van nature voor in het water en wordt meestal aangevoerd door uitwerpselen van vissen, overmatige voeding en plantaardig afval. Bij een aquarium met veel planten zal er een onbalans van macronutriënten zijn waardoor het extra toevoegen van deze meststofen nodig is.

   

  De micronutriënten zijn alle andere elementen die worden gebruikt door planten die geen macronutriënten zijn. Dit zijn ijzerborium, calcium, chloride, koper, ijzer, magnesium, mangaan, molybdeen, zwavel en zink. Deze meststoffen kunnen worden toegevoegd middels plantenvoeding

  Uitbundige plantengroei gaat de vorming van algen tegen en helpt zo het aquarium vrij van algen te houden!

 • Schuil/ legholen

  Om een mooie natuurlijke leefomgeving te creëren in het aquarium, kunnen schuil/ legholen gebruik worden.  

  Tevens dienen deze schuil/ legholen als schuilplaats en ze zijn ideaal voor kweektoepassingen.

 • Slangen

  Filterslang

   

  Filterslangen moeten voor een mooi aquascape zo onopvallend mogelijk zijn en moeten goed aan te sluiten zijn op de o.a. (glazen) Lily Pipes. De glasheldere slangen van ons huismerk en ADA klemmen zich goed vast aan het glaswerk en sluiten goed af. Vanwege de hoge flexibiliteit kunt u de slangen gemakkelijk wegwerken en zullen deze niet zo snel knikken.

  CO2-slang

   

  Voor het aansluiten van CO2 componenten worden speciale CO2 slangen gebruikt die bestendig zijn tegen hoge druk zodat er geen CO2 verloren gaat door de slangen. Slangen van o.a. polyurethaan zijn geschikt voor gebruik onder hoge druk.
  Voor het aansluiten van glaswerk kunnen de polyurethaan slangen ook worden gebruikt maar hiervan moeten de uiteinden dan eerst verwarmd worden alvorens het voorzichtig aan te sluiten op het glaswerk. Aan te raden is om voor het verbinden van glaswerk een siliconenslang te gebruiken omdat deze veel flexibeler zijn en daardoor makkelijker en met veel minder gevaar voor breuk aan te sluiten is. Omdat siliconenslang niet gehaal CO2 dicht is, moet men zo min mogelijk CO2 slang gebruiken.

 • Verpakkings-materiaal
 • Verwarming/ thermostaat

  Een verwarming/ thermostaat is erg belangrijk in een aquarium met tropische vissen. Tropische vissen hebben namelijk warmwater nodig. Ook is het belangrijk dat de temperatuur van het water constant blijft. Temperatuurschommelingen kunnen stress bij de vissen opleveren.

 • Voederautomaten

  Regelmatige voeren met een voerautomaat

  Als u vaak weg bent of met vakantie gaat kan een voederautomaat uitkomst bieden! Automatisch voeren is op meerdere tijden mogelijk door middel van de in te stellen interval.

 • Voeder-schaaltjes

  Het gebruik van voerschaaltjes verminderd het vervuilen van de bodem of het filter door voedselresten.

 • Watertesters

  Druppeltesten zijn nauwkeuriger dan teststrips..

  Om ervoor te zorgen dat de waterkwaliteit van het aquarium in orde is, is het aan te raden regelmatig de waardes van het aquariumwater te testen. Dit kan gemakkelijk met de JBL watertestsets.

 • Waterverbetering
 • Vissen knuffels

  Vissen knuffels voor iedereen!

  De vissen knuffels/ kussens zijn een ideaal geschenk voor iedereen, van kinderen tot de enthousiaste aquariaan en/ of visser binnen de familie!