Aquaria + vijver toebehoren 

Een aquarium heeft veel verzorging en aandacht nodig. Hier vindt u de juiste producten voor de verzorging en aankleding voor het aquarium. 

Alle overige benodigdheden en hulpmiddelen voor het aquarium zijn hier te vinden.

Subcategorieën

 • Aquaria
 • Accessoires
 • Bodemsubstraat
 • CO2 bemesting

  CO2 in het aquarium, voor gezonde planten en dieren en ter voorkoming van algen!

  U vind bij ons voordelige complete CO2 sets, CO2 flessen en losse componenten om uw eigen set naar wens samen te stellen. Al onze CO2 componenten hebben één ding gemeen; ze zijn stuk voor stuk van hoge kwaliteit!

  Voordelen van het toevoegen van CO2

  Planten groeien veel beter; fellere kleuren, sterke stengels en wortels

  Kleinere kans op misvorming van bladeren, gaatjes en minder kleur

  Het risico op algen is kleiner, zeker bij draadalg en baardalg

  Sporenelementen en andere voedingsstoffen zullen beter beschikbaar zijn = nog gezondere groei!

 • Decoratie

  Stenen en hout zijn zeer decoratief en daarom goed te gebruiken in een aquarium.

  Stenen en hout zijn wel meer dan alleen maar een decoratie in het aquarium. Wie deze natuurlijke decoratie in het aquarium toevoegd geeft niet alleen een mooi uiterlijk aan het aquarium, maar bootst ook het natuurlijke habitat van de aquarium bewoners na.

 • Egg tumbler en...

  Kweekbakjes

  Verwacht je geboorte in je aquarium? Dan is het tijd voor een goed kweekbakje! Een kweekbakje geeft de moeder een plek om te bevallen en voorkomt dat de jonge vissen worden opgegeten door andere aquariumbewoners. De kweekbakjes kunnen echter ook voor andere doeleinden worden gebruikt, bijvoorbeeld om gewonde dieren te scheiden van de overige vissen.

  De Ziss EZ-Breeders zijn professoinale kweekboxen voor vissen en garnalen. Uiteraard zijn zijn de Ziss EZ-Breeders ook zeer geschikt als scheidingsboxen. Alle kweekbakjes zijn voorzien van een elegante en heldere buitenkant en geven met hun inhoud van 2,4 liter voldoende ruimte voor nagenoeg alle jonge vissen. 

  Egg Tumbler/ incubator/ eiertuimelaar

  Een Egg Tumbler/ incubator (in het Nederlands ook wel eiertuimelaar genoemd) is een apparaat dat de broedzorg van ouders kan nabootsen. Eieren die verstoten zijn of uit de legholen zijn gegooid kunnen met een Egg Tumbler alsnog worden opgekweekt! De Ziss Aqua incubator is zo gevormd dat de eitjes altijd in beweging zijn en niet kunnen beschadigen! De kans op beschimmelen van de eitjes is hierdoor minimaal waardoor de uitkomst vele male hoger ligt. Het gemiddelde uitkomst percentage met een Ziss Aqua Egg Tumbler is +- 97%!

 • Filtering
 • Luchtpompen en toebehoren

  Waarom u een aquarium luchtpomp nodig heeft?

  Een aquarium luchtpomp zorgt er niet alleen voor dat uw onderwaterwereld er mooier en levendiger uitziet, maar versterkt ook het zuurstofgehalte in het water. Daarnaast geven de belletjes er natuurlijk ook een prachtig visueel effect! In combinatie met de juiste uitstromer verhoogt een luchtpomp de oppervlaktebeweging van uw aquarium. Bovendien kan een luchtpomp zeer nuttig zijn, vooral als, bijvoorbeeld als gevolg van ziektebehandelingen, de temperatuur wat hoger ingesteld moet worden. Een hogere watertemperatuur betekend minder zuurstof in het water.
  Ook is een luchtpomp zeer nuttig voor de zuivering en cerculatie van water. Je bespaart jezelf en je vissen zo slechte geuren en vervuild water.

  Luchtpompen en alles wat daarbij hoort

  U vind bij ons niet alleen luchtpompen, maar ook luchtstenen, splitters, slangen en overige accessoires. Uiteraard bieden wij u verschillende merken om zo voldoende keuze te hebben. 

 • Mineralen

  Mineralen en spoorelementen zijn essentieel voor een goed functionerend biologisch systeem in het aquarium.

  Daarnaast zijn mineralen en spoorelementen van vitaal belang voor garnalen, kreeften, slakken en vissen. Een gebrek of een onbalans kan leiden tot problemen als slechte plantengroei, algengroei, vreemd gedrag van de aquarium bewoners of zelfs het verlies van planten of dieren.

 • Opvoerpompen

  Een trouwe helper in allerlei situaties - de opvoerpomp!

  Opvoerpompen in het aquarium kunnen zorgen voor waterbeweging. Het kan bijvoorbeeld worden gebruikt als aandrijving voor een zelfgemaakt Hamburger-matfilter, maar ook als een stromingspomp in een aquarium. Ook als een pomp in een waterval aquarium of een bonsai aquarium is een dompelpomp zeer geschikt.

   

  Opvoerpompen en centrifugaalpompen worden ook gebruikt in paludaria en watervalaquaria. Hier wordt het water uit het watergedeelte met behulp van de pomp naar boven getransporteerd, vanwaar het over het emersengedeelte van de wortels loopt en zo verder naar beneden ook landgedeelte bevochtigd. Vooral de kleinere dompelpompen hebben geen hoog waterpeil nodig en zijn daarom onder andere ook perfect geschikt voor een aquaterrarium en binnenfontein.

   

  Ook bij de waterwissel is een dompelpomp praktisch, en als het gaat om het pompen van water uit een regenton of behandeld osmosewater uit een waterton, heeft het zichzelf vele malen bewezen. Een geschikte lange slang aansluiten en je kunt beginnen!

 • Plantengereedschap

  Met het plantengereedschap wordt vormgeving en onderhoud van planten in het aquarium zeer gemakkelijk. 

  Handige hulpmiddelen voor het onderhouden en verzorgen van uw aquariumplanten zijn hier te vinden.

 • Plantenvoeding

  Hebben uw aquarium planten last van een slechte groei, gele bladeren of gaten in de bladeren?

  Dit is meestal een teken van een tekort aan voedingsstoffen. Ook waterplanten hebben "honger" en hebben voeding nodig!

   

  Het welzijn van uw aquariumplanten zou een van de hoogste prioriteiten moeten hebben voor aquarianen! De aquariumplanten zien er niet alleen schitterend uit, de planten dienen ook als schuilplaats voor de vissen. Daarnaast binden ze voedingstoffen en verontreinigende stoffen en zorgen ze, onmisbaar!, voor zuurstorf in het aquarium! Om ervoor te zorgen dat de aquariumplanten hun werk goed kunnen doen, hebben ze naast de juiste lichtomstandigheden ook een aanvullende plantenvoeding nodig. 

   

  Gebruik een goede plantensubstraat als basis, en bevrucht regelmatig.Voor sterk bewortelende soorten zoals Echinodorus en Cryptocorynen moet u extra bemesten bij de wortels. Gebruik hiervoor plantenvoeding capsules die u rechtstreeks bij de wortels van de plant plaatst. Bijvoorbeeld de Bottom Longlasting plantenvoeding capsules van VIMI zijn erg geschikt voor langdurig bemesten van planten.

  Stengelplanten nemen veel voedingstoffen op via hun bladeren. Gebruik hierbij dan ook vloeibare plantenvoeding.

  Macro en micro voedingsstoffen in plantenvoeding

  Plantenvoeding voor het aquarium is onder te verdelen in twee hoofdgroepen die door uw planten zullen worden gebruikt. De eerste zijn macronutriënten, dit zijn stikstof, kalium en fosfor. Het merendeel van deze elementen komt van nature voor in het water en wordt meestal aangevoerd door uitwerpselen van vissen, overmatige voeding en plantaardig afval. Bij een aquarium met veel planten zal er een onbalans van macronutriënten zijn waardoor het extra toevoegen van deze meststofen nodig is.

   

  De micronutriënten zijn alle andere elementen die worden gebruikt door planten die geen macronutriënten zijn. Dit zijn ijzerborium, calcium, chloride, koper, ijzer, magnesium, mangaan, molybdeen, zwavel en zink. Deze meststoffen kunnen worden toegevoegd middels plantenvoeding

  Uitbundige plantengroei gaat de vorming van algen tegen en helpt zo het aquarium vrij van algen te houden!

 • Reiniging
 • Schuil/ legholen

  Hoogwaardige keramieken legholen bevorderen het welzijn en kweek van veel meervallen en andere vissen!

  Om een mooie natuurlijke leefomgeving te creëren in het aquarium, kunnen schuil/ legholen gebruik worden. Onze legholen voor het aquarium zijn verkrijgbaar in vele vormen, kleuren en varianten. Ze zijn handgemaakt en zijn daarom uniek in zijn soort. 

   

  Omdat klei een natuurlijk product is, kunnen afmetingen en kleur enigszins verschillen. Vanwege het poreuze oppervlak van de klei is het mogelijk dat mos of aquariumplanten daarop groeien of groeien. Dit verbetert het natuurlijke effect in het bekken.

  Legholen voor meervallen

  Meervallen behoren tot de meest populaire aquariumvissen. Om de meervallen zich goed te laten voelen in hun nieuwe huis is het belangrijk dat er voldoende legholen in het aquarium aanwezig zijn. Deze legholen dienen als schuilplaats en paaihol voor de meerval.

   

  Legholen verbeteren het welzijn en de kweek van meervallen. Het type leghol welke je gebruikt hangt volledig af van je eigen voorkeur en de meerval soorten in je aquarium. De legholen zijn met de hand gemaakt. Hierdoor is elk leghol uniek!

 • Slangen

  Filterslang

   

  Filterslangen moeten voor een mooi aquascape zo onopvallend mogelijk zijn en moeten goed aan te sluiten zijn op de o.a. (glazen) Lily Pipes. De glasheldere slangen van ons huismerk en ADA klemmen zich goed vast aan het glaswerk en sluiten goed af. Vanwege de hoge flexibiliteit kunt u de slangen gemakkelijk wegwerken en zullen deze niet zo snel knikken.

  CO2-slang

   

  Voor het aansluiten van CO2 componenten worden speciale CO2 slangen gebruikt die bestendig zijn tegen hoge druk zodat er geen CO2 verloren gaat door de slangen. Slangen van o.a. polyurethaan zijn geschikt voor gebruik onder hoge druk.
  Voor het aansluiten van glaswerk kunnen de polyurethaan slangen ook worden gebruikt maar hiervan moeten de uiteinden dan eerst verwarmd worden alvorens het voorzichtig aan te sluiten op het glaswerk. Aan te raden is om voor het verbinden van glaswerk een siliconenslang te gebruiken omdat deze veel flexibeler zijn en daardoor makkelijker en met veel minder gevaar voor breuk aan te sluiten is. Omdat siliconenslang niet gehaal CO2 dicht is, moet men zo min mogelijk CO2 slang gebruiken.

 • Söchting oxydator

  Söchting oxydator zorgt voor een optimale zuurstofvoorziening, cruciaal voor de kweek van garnalen!

  Een goede zuurstoftoevoer in het aquarium is erg belangrijk voor de microbiologie, maar ook voor garnalen en vissen. Vooral met relatief weinig planten, een hoge bezetting en weinig waterverplaatsing op het oppervlak (gasuitwisseling), kan het hier tot tekorten komen.

   

  De Oxydators van het bedrijf Söchting zijn zeer eenvoudig en gemakkelijk te gebruiken en garanderen een voldoende zuurstoftoevoer voor uw bewoners in het aquarium, evenals voor de bacteriën, die ook voldoende zuurstof in het water nodig hebben voor de afbraak van verontreinigende stoffen.

   

  Omdat de Söchting Oxydator permanent zuurstof vrijgeeft, komt het zelfs 's nachts of 's morgens niet tot een zuurstoftekort in het aquarium, omdat planten dit 's nachts ook gebruiken, in tegenstelling tot de zuurstofproductie gedurende de dag.

  Overzicht van de verschillende formaten Söchting oxydator

  Oxydator MiniOxydator DOxydator A
  Diameter4 cm8,5 cm8,5 cm
  Hoogte6 cm9,5 cm17 cm
  Voor aquariatot 30/ 60 litertot 100 litertot 400 liter
  Meegeleverde vloeistof150 ml, 4,9% Oxydator vloeistofGeen vloeistofGeen vloeistof
  Werkingsduurbij 25°C ca. 4 wekenbij 25°C ca. 2-4 wekenbij 25°C ca. 2-8 weken

 • Stromingspompen

  Stromingspomp en circulatiepomp voor zeewater en zoetwateraquaria

  Stromingspompen worden niet gebruikt voor de filtering van het aquarium, maar zorgen voor een goede watercirculatie! Vooral vis- en garnaalsoorten (zoals de Waaierhandgarnaal) die van stroming houden zullen een stromingspomp erg waarderen!

   

  Ook voor waterplanten is voldoende stroming belangrijk zodat de voedingsstoffen bij alle planten komen. Te zwakke externe filters kunnen daarom goed worden ondersteund met een extra stromingspomp.

   

  Alle pompen zijn absoluut geschikt voor zeewater en zijn ideaal als stromingspomp voor zeewater en rifaquaria.

 • Verpakkings-materiaal
 • Verwarming/ thermostaat

  De juiste watertemperatuur is van levensbelang voor de aquariumbewoners. De watertemperatuur in het aquairum beïnvloedt ook de lichaamstemperatuur van de vissen, ongewervelden en andere aquarium bewoners. Een constante temperatuur zorgt voor het welzijn van alle vissoorten en draagt ​​bij aan een gezonde ontwikkeling!

  Een aquarium verwarming/ thermostaat voor optimale temperatuuromstandigheden

  Afhankelijk van de soort hebben vissen specifieke watertemperatuurvereisten en kunnen ze het beste worden ontwikkeld bij temperaturen die gelijk zijn aan hun natuurlijke habitat. Over het algemeen verschillen de maximale en minimale temperaturen afhankelijk van de vissoort. Voor Afrikaanse cichliden is bijvoorbeeld een watertemperatuur tussen de 24 en 26 °C ideaal.

  Grotere temperatuurschommelingen moeten worden vermeden, omdat ze onnodige stress voor de vissen veroorzaken en in het ergste geval fataal kunnen zijn. Om deze reden zijn aquariumverwarmers een must voor elke aquariaan.

  Staafverwarmingen zijn de klassiekers onder aquarium verwarmers

  Goed werkende aquariumverwarmers zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, voor kleine en grote aquariums. Veel versies bieden de mogelijkheid om een ​​bepaalde temperatuur in te stellen en zijn uitgerust met een thermostaat om de temperatuur te handhaven.

  De meest voorkomende vorm van aquariumverwarmer is de staafverwarmingen. Het is belangrijk dat er een voldoende sterke watercirculatie rondom de verwarmingsstaaf is zodat het verwarmde water gelijkmatig door het aquarium verdeelt word.

  De eigenschappen van een verwarmingsstaaf in één oogopslag:

  • eenvoudige installatie
  • gedeeltelijk of volledig onderwater te plaatsen
  • nauwkeurig en veilig behoud van de watertemperatuur
  • lange levensduur
  • sommige verwarmingen zijn uitgerust met controlelampen voor temperatuurbewaking

  De keuze van de verwarmer hangt af van de grootte van het aquarium

  Het belangrijkste kenmerk is het vermogen van de verwarming. Een groot aquarium heeft meer vermogen nodig dan een klein aquarium. Bovendien hangt het benodigde vermogen ook af van de kamertemperatuur. Een koelere kamer vereist natuurlijk meer verwarming.

  In grote aquaria kan het benodigde vermogen over twee verwamingen worden verdeeld. Aan de ene kant vergemakkelijkt dit de uniforme temperatuurverdeling. Aan de andere kant, als er een verwarming uitvalt, werkt de tweede verwarming nog.

  Temperatuurregeling in het aquarium

  Voor het welzijn van vissen is een watertemperatuur op een constant niveau bijzonder belangrijk. Om dit te waarborgen, is het belangrijk om directe zonnenstralen te vermijden en om afstanden tot radiatoren te houden. Voor het controleren van de temperatuur worden aquariumthermometers aanbevolen.

 • Voederautomaten

  Als u vaak weg bent of met vakantie gaat kan een voederautomaat uitkomst bieden! U programmeert de tijd in de voederautomaat wanneer u wilt dat er gevoerd word en de automatische voederautomaat zorgt voor de rest.

  Voederautomaten zijn ideaal voor zeer drukke aquarianen

  De voederautomaten werken op batterijen. De meeste automaten informeren vantevoren over een afnemende batterijvoeding. Zo bent u ook voor een langere periode zeker van een goede werking. Aquarium voederautomaten zijn perfect voor langere vakanties of voor mensen met onregelmatige werktijden. Visvoer voederautomaten zorgen voor een gelijkmatige aanvoer van voedingsstoffen naar de vissen.

  Visvoer voederautomaten zijn gemakkelijk te gebruiken en absoluut betrouwbaar

  De automaten zijn spatwaterdicht en voorkomen het klonteren van het opgeslagen voer door middel van een afdichting. Een voerautomaat helpt ook om altijd dezelfde hoeveelheid visvoer te geven. Heeft u vaak problemen met het doseren van de hoeveelheid voedsel? Dan is een voerautomaat ook uitstekend. Bent u gewoon op zoek naar een dispenser? We bieden deze ook in deze categorie. Voorkom onnodige vervuiling van het water en overvoeding van de vis door een constante en regelmatige voeding.

 • Voeder-schaaltjes

  Het gebruik van voerschaaltjes verminderd het vervuilen van de bodem of het filter door voedselresten.

 • Watertesters

  Regelmatig en watertest is zeer belangrijk!

  Naast een regelmatige gedeeltelijke waterverversing - die de accumulatie van verontreinigende stoffen en voedingsstoffen vermindert - moeten de waterwaarden van het aquarium ook met regelmatige intervallen worden gemeten. Het continu monitoren van de waterwaarden is een van de belangrijkste zorgmaatregelen in de aquaristiek en de verzorging van waterplanten.

   

  Watertests moeten betrouwbaar en nauwkeurig zijn om onregelmatigheden op te sporen en te elimineren. De nutriëntenbalans in het aquarium moet ook regelmatig worden gecontroleerd op gerichte bemesting op basis van de waterwaarden. Niet alleen kunnen gebreken worden vastgesteld met een watertest, ook de oorzaak van algengroei kan daardoor worden bepaald!

   

  De belangrijkste waarden in zoetwateraquaristiek zijn de concentraties van nitraat, fosfaat, kalium, ijzer, calcium, magnesium, CO2, nitriet, ammonium, silicaat, KH (carbonaathardheid) en GH (totale waarden), evenals de pH-waarde.

 • Waterverbetering
 • Vissen knuffels

  Vissen knuffels voor iedereen!

  De vissen knuffels/ kussens zijn een ideaal geschenk voor iedereen, van kinderen tot de enthousiaste aquariaan en/ of visser binnen de familie!