ADA (Aqua Design Amano) 

Aqua Design Amano (ADA) is het bedrijf van Takashi Amano

Takashi Amano was een voorstander van het 'Nature Aquarium': hij gebruikte CO2-injectie om plantengroei te verbeteren, waardoor het voor de eerste keer in de geschiedenis van het beplantte aquarium gemakkelijk was om mooie, weelderige, groene, natuurlijke plantengroei te bereiken die de natuur nabootsde. Hier ontstond de term 'Nature Aquarium'.

 

Takashi Amano ging verder met het ontwikkelen van een productlijn van 'Nature Aquarium' producten, die nu bekend staan als ADA Nature Aquarium goederen. Meer recentelijk heeft ADA het Do! Aqua-assortiment ontwikkeld, dat is ontworpen om beginners aan het Nature Aquarium te introduceren.

Subcategorieën

 • ADA Aqua Soil

  ADA Aqua Soil is een complete bodemlaag, die zonder enige andere bodemlaag kan worden gebruikt. De korrelgrootte van 2-3 mm maakt het plaatsen van planten gemakkelijk. Ada Aqua Soil zorgt voor een goede groei en stimuleert rode kleuren. De Aqua soil bodemgrond van ADA is er in 4 verschillende soorten; Africana, Amazonia, Amazonia LIGHT en Malaya.

  Aqua Soil-Africana

  De roodachtige aarde van Afrika is de inspiratie geweest voor de kleur van de Africana soil. Vanwege de natuurlijke bodemgrond blijft de korrelvorm lang behouden en verlaagd de bodem het pH-niveau van het water. Aangezien de hoeveelheid voeding niet zo hoog is als in de Amazonia, groeien de planten langzamer in Africana soil.

  Aqua Soil-Amazonia

  Amazonia is een aquasoil, rijk aan organisch zuur en voedingsstoffen, die de wortel groei van aquariumplanten bevordert. Door het combineren met Power Sand wordt het het ideale substraat voor planten. De Amazonia Powder is een poedertype en wordt gebruikt voor klein formaat aquaria of om een dunne laag over het normale type Amazonia te leggen.

  Aqua Soil-Amazonia LIGHT

  Met zijn natuurlijke aardkleur zorgt het voor een natuurlijke uitstraling van de aquascape. Het bevat dezelfde natuurlijke zwarte klei als Amazonia en bevordert de groei van waterplanten.

  Aqua Soil-Malaya

  Voor de Malaya soil is de oker-kleur grond in Zuidoost-Azië als inspiratie gebruikt. Het bevordert een natuurlijk gevoel van de aquascape. Relatief zachte korrels belemmeren de groei van plantaardige wortels niet, en het is geschikt om voor een lange tijd te gebruiken.

 • ADA Aquaria toebehoren
 • ADA Aquaria reiniging
 • ADA Aquascaping...
 • ADA Aquarium planten...
 • ADA Bodemgrond/ zand...

  Zand en grind kan worden gebruikt als een natuurlijke dekking voor over aquasoils of het kan worden gebruikt als een decoratief product om het uiterlijk van aquascape verbeteren. Met behulp van verschillende maten/ kwaliteiten van grind en zand geeft een zeer natuurlijke uitstraling aan uw aquascape.

 • ADA Bodemgrond/...

  Een goede bodem voor in het aquarium is erg belangrijk. Een extra voedingsbodem zorgt ervoor dat uw planten voorzien worden van alle belangrijke voedingsstoffen, ze goed kunnen wortelen en een goede watercirculatie door de bodem mogelijk is.

 • ADA CO2 accessoires
 • ADA filter uitstroom
 • ADA filter instroom
 • ADA mineralen
 • ADA plantenvoeding